Minions - Org.vers. - 3 D (Minions)

I årtusinder har de klodsede minions - de evigt pludrende, banangule væsener fra 'Grusomme mig' - søgt efter en superskurk, som de kunne tjene. Så der er jubel i minionlejren, da det i 1968 endelig lykkes tre af dem at blive håndlangere for Scarlet Overkill, som har planer om at stjæle dronning Elizabeths krone. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Familiefilm, Komedie
Instruktør Kyle Balda, Pierre Coffin
Medvirkende Sandra Bullock, Jon Hamm, Geoffrey Rush, Michael Keaton
Spilletid 91 min.
Biopremiere 02.07.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sandra Bullock

Verden blev lidt smukkere 26. juli 1964, for det er nemlig datoen for Sandra Annette Bullocks fødsel. Actionbraget 'Speed' (1994) gjorde hende til kæmpestjerne overnight. Siden er det ikke blevet til andet end hæderlige middle of the road-film - for eksempel 'Nettet' (1995) og 'Forces of Nature' (1999) - men Bullock har altid formået at holde hov...

Anmeldere

Politiken
"... ser man 'Høj pistolføring' for sig som tegnefilm med tre ukuelige banangule mammutstikpiller i hovedrollerne, er man på sporet."

Berlingske
"... inspireret nonsens med både de sædvanlige ligegyldige konfrontationer mellem skurke og helte og adskillige perlefund som for eksempel tre beefeaters´ stripnummer på Tower of London."

Jyllands-Posten
"... en festlig, morsom og rodet affære."

Weekendavisen
"... flot lavet og fuld af skøre indfald, men faktisk er den ikke så sjov, som man kunne have håbet. Måske fordi de gule hovedpersoner er så gakkede, at det hele næsten kan være lige meget."

Information
"I anden halvdel af 'Minions', hvor minions arbejder for - og imod! - Scarlet Overkill, kommer filmen til at minde lidt for meet om tidens øvrige animations- og komedieactionfilm, og det er kun minions' indbyggede charme, der for alvor gør de tempofyldte 'løjer' seværdige."

Ekstra Bladet
"Som i de to første film er 'Minions' båret frem af ustyrligt mange morsomme momenter. Opfindsomheden er i top, og der er fuld fart på fortælletempoet fra start til slut, dog uden at den røde tråd tabes undervejs."

B.T.
"'Minions' er ikke nogen klassisk tegnefilm på linje med 'Toy Story' eller 'Shrek'. Men ligesom pop-hittet 'Happy', der fulgte med den forrige Minions-film 'Grusomme mig', er der bare ét eller andet uimodståeligt og luftigt over filmen ..."

Cinemazone
"Løjerne udspiller sig i 60'erne, og soundtracket rocker derfor. Det samme gør de mange farverige figurer, men det er meget letbenet underholdning."

Ekko
"... lidt for rodet og ustruktureret. Men den skøre, nærmest anarkistiske humor gør sig godt, og gudskelov render vores minions-venner ind i Gru – hovedpersonen fra Grusomme Mig – til sidst i filmen og binder på den måde en fin sløjfe på fortællingen, så man forlader biografmørket godt underholdt."

Brugere

02/03-16Jævnt morsomt.
Der er en god grund til at Minions altid er på jagt efter en superskurk. De er nemlig kun begrænset sjove uden en ond chef.
Animationen er endnu en gang helt i top, så det er ikke en light udgave af Grusomme Mig. Men den når aldrig de høje poetiske højder, som den første film - hvor der var noget på spil for hovedpersonen som gennemgik en personlighedsændring i løbet af filmen.
Fantasien er dog stadig glimrende og den bærer lige nøjagtigt de små gule væsener gennem til et godkendt resultat.

Fakta

Medvirkende
Scarlett Overkill Sandra Bullock
Herb Overkill (stemme) Jon Hamm
Fortæller (stemme) Geoffrey Rush
Walter Nelson (stemme) Michael Keaton
Madge Nelson (stemme) Allison Janney
Tina (stemme) Katy Mixon
Dronning Elizabeth II (stemme) Jennifer Saunders
Professor Flux (stemme) Steve Coogan
Minions (stemmer) Pierre Coffin
Bag kameraet
Instruktion Kyle Balda, Pierre Coffin
Produktion Janet Healy, Christopher Meledandri
Manuskript Brian Lynch
Klip Claire Dodgson
Musik Heitor Pereira
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Komedie
Undergenre Animation, Periodefilm
Nøgleord 1960'erne, Computeranimation, Dronning, London, Prequel
Relaterede film Grusomme mig, Grusomme mig 2 - org. vers.
Premieredatoer
Biograf 02.07.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2015
Spilletid 91 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Illumination Entertainment
Biodistributør United International Pictures

Se også...