Youth

Den pensionerede klassiske komponist Fred Ballinger ferierer på et luksuriøst kursted i Schweiz. Selveste dronning Elizabeth ønsker at hyre Fred som dirigent til en royal fest, men Fred har sine grunde til at afslå tilbuddet. På kurhotellet ses også Freds jævnaldrende ven, instruktøren Mick Boyle, der skriver på manuskriptet til sit livs sidste film, og Freds voksne datter, Lena, der har hjertesorger. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama, Komedie
Instruktør Paolo Sorrentino
Medvirkende Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano
Spilletid 118 min.
Biopremiere 14.01.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Rachel Weisz

Engelske Rachel Weisz fik sine første filmroser som skulptørens forkælede datter i Bertoluccis 'Forførende skønhed' (1996). Samme år havnede hun i sin første store Hollywoodrolle overfor Keanu Reeves i actionbraget 'Kæde reaktion', der endte som det, amerikanerne kalder for en "turkey", altså et stort flop. Siden har den storøjede brite gjort...

Anmeldere

Politiken
"...er filmkunst om livskunst."

Berlingske
"Båret af en stor ømhed og respekt for de to aldrende kunstnere - med glimt af en sarkastisk kynisme, doseret så den lige når at tage brodden af ethvert bare tilnærmelsesvist truende antræk til sentimentalitet."

Jyllands-Posten
"Jeg kan godt forstå dem, der nærer en mistanke om, at "Youth" er en tom gestus, en soufflé med overhængende fare for at brase sammen og vise det rene ingenting. Men filmen er netop en satire over den luftige selvforståelse, som kunstnerne i filmen har."

Ekstra Bladet
"Der er her både skruet op for humoren og sarkasmen, men desværre også for fortælletempoet, hvilket desværre bevirker, at der til tider skøjtes lidt for let hen over filmens mange guldkorn. Det ændrer dog ikke ved, at Sorrentino er en mester i filmisk skildring af sanselighed og sensibilitet - som effektivt garneres med en pirrende lydside."

B.T.
"Sentimentaliteten er 100 procent fraværende. Men man forlader alligevel biografen med en glad sommerfugl og fornyet tro på tilværelsen i maven."

Cinemazone
"Youth er en noget nær perfekt film, og derfor gør det også ufatteligt ondt, at dens sidste akt føles så påklistret."

Ekko
"Billed- og lydsiden i Youth er ofte guddommeligt smuk med sin blanding af flydende kamerabevægelser, klassiske toner og uklassiske beskæringer. Men der er denne gang også en absurd-fjollet slagside."

Brugere

01/03-16Musik og modsætninger.
Man behøver ikke at få alt forklaret og skåret ud i pap. Paolo Sorrentino skaber modsætninger for at understrege forskelle. Filmen skal egentlig bare opleves, og man skal lade tankerne flyde frit. Konklusionerne kan man selv vælge at tage - og ellers er det bare som musik som skaber en stemning.

31/01-16Lunt og lommefilosofisk kurophold med Caine og Keitel
To aldrende venner er på ferie på et eksklusivt schweizisk kurhotel. Den ene er en berømt komponist og dirigent, der lever i en tilstand af stille apati, efter han har mistet sin kone. Den anden er en kendt filminstruktør, som er i gang med at lave sit definitive mesterværk og derfor har medbragt et hold unge manuskriptforfattere på ferien.

"Youth" er en aparte film, alene fordi den foregår i en bizart anderledes setting. Kurstedet for de rige og berømte fremstår i den grad som en boble adskilt fra resten af verden, hvor gæsterne kan fordrive tiden med diverse spa-behandlinger og halvdårlig underholdning. Mens de småsnakker med hinanden i et underligt kendisfællesskab, som omfatter både skuespillere, sportsfolk og sågar den nykårede Miss Universe.

Det er både underholdende med en s...

Fakta

Medvirkende
Fred Ballinger Michael Caine
Mick Boyle Harvey Keitel
Lena Ballinger Rachel Weisz
Jimmy Tree Paul Dano
Brenda Morel Jane Fonda
Luca Moroder Robert Seethaler
Sig selv Paloma Faith
Ung massøse Luna Zimic Mijovic
Dronningens udsending Alex Macqueen
Forelsket manuskriptforfatter Tom Lipinski
Bag kameraet
Instruktion Paolo Sorrentino
Produktion Carlotta Calori, Francesca Cima, Nicola Giuliano
Manuskript Paolo Sorrentino
Fotografi Luca Bigazzi
Klip Cristiano Travaglioli
Scenografi Ludovica Ferrario
Musik David Lang
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Filminstruktør, Pensionist
Premieredatoer
Biograf 14.01.2016
Dvd 19.05.2016
Øvrige oplysninger
Alternativ titel La giovinezza
Land Frankrig, Italien, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2015
Spilletid 118 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Indigo Film
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...