Den tabte verden (Die abhandene Welt)

Den aldrende Paul Kromberger får et chok, da han ved et tilfælde ser et billede på internettet af operasangerinden Catarina Fabiani, som ligner hans afdøde hustru på en prik. Pauls datter, jazzsangerinden Sophie, rejser til New York for at tage kontakt med sin mors dobbeltgænger. Catarina afviser Sophie, men et møde med Catarinas gamle mor bringer Sophie på sporet af en større familiehemmelighed. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Margarethe von Trotta
Medvirkende Katja Riemann, Barbara Sukowa, Matthias Habich, Robert Seeliger
Spilletid 101 min.
Biopremiere 26.11.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Von Trotta har lavet en film, der gerne vil fremstå sofistikeret og dyb, men opleves som unødvendigt indviklet og temmelig filmteatralsk."

Berlingske
"Margarethe von Trottas ambitioner bliver nemlig i længden lidt for teoretiske og prætentiøse. Der er enkelte fascinerende scener undervejs, men der er ikke altid psykologisk belæg for dem."

Jyllands-Posten
"At hun hopper i kanen med operasangerinden Caterina Fabianis agent, fordi han kræver det for at hjælpe hende (!), er mærkværdigt, fordi hun ellers virker så stærk og selvsikker. Og at der ligefrem skulle opstå et kærlighedsforhold, forbliver det rene postulat. Karakterernes indbyrdes relationer synes styret af en manuskriptforfatter og ikke af logik."

Ekstra Bladet
"...er i det hele taget en lettere uengagerende forestilling, der ofte lader sit plot drukne i informative samtaler. Her skal man som publikum virkelig kæmpe for ikke at slumre hen."

Cinemazone
"Miljøet – det kreative – i de to storbyer, er ligeså overfladisk, som den tomme dialog, selv to verdensstjerner, ikke kan redde hjem."

Ekko
"Til trods for en uforløst spøgelseshistorie har tyske Margarethe von Trotta lavet endnu et betagende, feministisk melodrama om tabte familieforhold og søgen efter kærlighed."


Fakta

Medvirkende
Sophie Katja Riemann
Caterina Fabiani / Evelyn Kromberger Barbara Sukowa
Paul Kromberger Matthias Habich
Philip Robert Seeliger
Ralf Kromberger Gunnar Möller
Rosa Karin Dor
Georg August Zirner
Florian Tom Beck
Piet Arne Jansen
Sergej Orlov Rüdiger Vogler
Bag kameraet
Instruktion Margarethe von Trotta
Produktion Markus Zimmer
Manuskript Margarethe von Trotta
Fotografi Axel Block
Klip Bettina Böhler
Scenografi Volker Schäfer
Musik Sven Rossenbach, Florian van Volxem
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Familiehemmelighed, Far-datter, Jazz, New York, operasanger
Premieredatoer
Biograf 26.11.2015
Øvrige oplysninger
Land Tyskland
Produktionsår 2015
Spilletid 101 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Clasart Film- und Fernsehproduktion, Tele München
Biodistributør Miracle Film

Se også...