Suffragette

London i årene efter 1. verdenskrig. En gruppe kvinder demonstrerer for at opnå stemmeret. Efter nogen tøven melder den unge vaskekone Maud Watts sig under fanerne og bliver en af frontkæmperne i sagen for ligestilling. Men myndighederne slår hårdt ned på rebellerne, der hånes, jages, fængsles og tæskes. Til sidst må suffragetterne selv gribe til voldelige midler for at blive hørt. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Sarah Gavron
Medvirkende Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Ben Whishaw, Brendan Gleeson
Spilletid 106 min.
Biopremiere 26.11.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Helena Bonham Carter

Kostumedramaer og korsetter. Sart ungmø i noble omgivelser. Helena Bonham Carter har i snart mange år kæmpet for at komme ud af det typecasting-helvede, hun har siddet fast i med 'Værelse med udsigt' (1985), 'Howards End' (1992) og lignende kultiverede periodefilm. Hun tog tilløb i Woody Allens 'Mig og Afrodite' (1995), men først med 'Fight Club'...

Anmeldere

Politiken
"...er en vigtig brik i en større kontekst som vistnok den første større produktion, der rigtig beskæftiger sig med suffragette-bevægelsen. Men som film placerer den sig et sted mellem ikke dårlig og overhovedet ikke uforglemmelig."

Berlingske
"Det er vigtig, detaljeret og realistisk historieskrivning fortalt med en intensitet, der til dels opvejer, at manuskriptet flere steder føles så konstrueret, at vi kan mærke fortællingen små tandhjul slide sig vej gennem lærredet."

Jyllands-Posten
"...er alt andet end underspillet - og heldigvis for det! Det er drama, hvinende melodrama (ikke mindst pga. den altid fremragende Alexandre Desplats fantastiske score) og arrig historieskrivning i ét."

Ekstra Bladet
"...er ikke bestemt ikke nogen dårlig film, men den føles ofte som en pædagogisk undervisningstime... som en film, der ville passe perfekt ind i en temauge om kvindekamp for 9. klasses folkeskoleelever."

B.T.
"...er bestemt en vigtig og oplysende film, desværre føles den mere som et naivt melodrama end som en barsk og autentisk historie om britiske kvinders kamp for stemmeret."

Cinemazone
"I stedet for nærvær, får vi en klichefyldt filmisk udgave af "Illustreret Videnskab: Historie" – der bestemt vil glæde enhver historielærer, som med faglig stolthed, kan fryde sig over de historiske nedslagspunkter."

Brugere

21/12-15Kvindekamp uden schwung
I årene før Første Verdenskrig kæmper de britiske suffragetter for kvindernes valgret. En yngre vaskeriarbejder fra London bliver trukket med i kampen af en kollega og ender selv som en del af inderkredsen i en gruppe militante feminister.

Hvis man nogensinde har fulgt med i en ophedet internetdebat om feminisme, er det lidt sjovt at se en film som "Suffragette". For denne historiske film skildrer feminister, der faktisk var militante på den helt bogstavelige måde, som nutidige feminister ganske ofte beskyldes for at være. De oprindelige suffragetter var villige til at bruge hærværk, vold og bomber i kampen for deres sag - noget lidt andet end den kamp på ord, som foregår i nutiden.

Instruktør Sarah Gavron lykkes indledningsvis godt med at få den grundlæggende konflikt tegnet op. P...

Fakta

Medvirkende
Maud Carey Mulligan
Edith New Helena Bonham Carter
Sonny Ben Whishaw
Steed Brendan Gleeson
Alice Romola Garai
Violet Cambridge Anne-Marie Duff
Emmeline Pankhurst Meryl Streep
Benedict Samuel West
Taylor Geoff Bell
Walsop Morgan Watkins
Bag kameraet
Instruktion Sarah Gavron
Produktion Alison Owen, Faye Ward
Manuskript Abi Morgan
Fotografi Eduard Grau
Klip Barney Pilling
Scenografi Alice Normington
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Periodefilm
Nøgleord 1910'erne, Baseret på en virkelig historie, England, Feminisme, Feminist, London
Premieredatoer
Biograf 26.11.2015
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2015
Spilletid 106 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Pathé, Film4, Ruby Films
Biodistributør United International Pictures

Se også...