Nøgle hus spejl

Efter et langt livs ægteskab må Lily og Max flytte på plejehjem, da Max rammes af en hjerneblødning. Lily passer troligt sin mand som altid, men da en livsglad, svensk herre kaldet 'Piloten' flytter ind på naboværelset, falder hun pladask for hans charme. Personalet og Lilys familie misbilliger hendes nye forelskelse, og det provokerer Lily til endelig at tage kontrollen over sit eget liv. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Michael Noer
Medvirkende Ghita Nørby, Sven Wollter, Trine Pallesen, Jens Brenaa
Spilletid 91 min.
Biopremiere 12.11.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ghita Nørby

Fra 'Baronessen fra benzintanken' (1960) til 'Riget' (1994, 1997) - Ghita Nørby har været næsten over det hele, og det er vi glade for. Det meste af sin karriere har hun været tilknyttet Det Kongelige Teater, men det har dog ikke hindret hende i at spille en række fremtrædende roller på film og tv. I en årrække har hun uden konkurrence været dans...

Anmeldere

Politiken
"...er et fint og gribende hverdagsdrama fortalt fra et befriende anderledes miljø. Men i betragtning af at det er en film af Michael Noer, er det også en film med overraskende lidt skarp kant."

Berlingske
"Michael Noer og Anders Frithiof August, som han har skrevet manuskriptet sammen med, balancerer på en knivskarp grænse mellem brutalt ærlig udstilling og sørgmodig satire i deres fremstilling af livet på plejehjemmet."

Jyllands-Posten
"Andre gange bliver man rørt til tårer over hendes spil, som i den helt ordløse scene, hvor hun kører alene i en taxa og hendes forandrende ansigtsmimik faktisk fortæller hele filmens historie. Det er fremragende. Og så skal jeg ikke glemme at nævne Trine Pallesen, der spiller Lilys datter."

Weekendavisen
"Ghita Nørby og Sven Wollter er fortryllende som gammelt par - men filmen om deres forelskelse er skuffende konventionel."

Ekstra Bladet
"Intentionerne fejler bestemt intet, men filmen ender trods sit tema om at holde fast i livslysten, kærligheden og erotikken til det sidste, som en lidt temperamentsløs sag, der aldrig for alvor griber eller bevæger."

B.T.
"Ikke siden Helle Ryslinges ' Carlo & Ester' fra 1994 har jeg set så fin en beskrivelse af senior-kærlighed og -lidenskab."

Cinemazone
"Der er noget virkelig velfungerende og velgørende i Noers fine balanceakt, der rummer både streng realisme og klassisk filmdramaturgi."

Ekko
"Filmen tipper over midten med sin skrøbelige balance mellem sorg og glæde, mellem realisme og komedie, da vi lidt uforberedt nærmer os tragedien. Der går mere mol i historien, end filmen kan bære på de sete præmisser. Men den retter sig op igen og finder en solrig udgang, som er i trit med livets sensommer og om lidt er vi borte."

Fakta

Medvirkende
Lily Ghita Nørby
Piloten Sven Wollter
Katrine Trine Pallesen
Max Jens Brenaa
Bag kameraet
Instruktion Michael Noer
Produktion Rene Ezra, Tomas Radoor
Manuskript Anders Frithiof August, Anders Frithiof August, Michael Noer
Fotografi Magnus Nordenhof Jønck
Klip Adam Nielsen
Scenografi Rie Lykke
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Forbudt kærlighed, Forelskelse, Hjerneblødning, Pensionist, Plejehjem
Premieredatoer
Biograf 12.11.2015
Dvd 17.03.2016
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Key House Mirror
Land Danmark
Produktionsår 2015
Spilletid 91 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Nordisk Film Production
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...