Tordenskjold & Kold

I år 1720 bliver viceadmiral Peter 'Tordenskjold' Wessel svært rastløs efter Den Store Nordiske Krig. Hans kammertjener Kold foreslår en rejse til Hannover, hvor Tordenskjold skal bejle til den rige frøken Norris. Men turen løber løbsk i druk og hor, idet de tyske kvindfolk dåner for fødderne af den dansk-norske krigshelt. Tysklandstogtet skaffer imidlertid også Tordenskjold nye fjender på halsen. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Drama, Komedie
Instruktør Henrik Ruben Genz
Medvirkende Jakob Oftebro, Martin Buch, David Dencik, Kenneth M. Christensen
Spilletid 98 min.
Biopremiere 28.01.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Henrik Ruben Genz

(INSTRUKTØR)
Som en af meget få danske instruktører har Henrik Ruben Genz opnået at blive nomineret til en Oscar - oven i købet inden han nogensinde havde lavet en rigtig spillefilm. Det skete i 1997 med kortfilmen 'Bror, min bror' (1999), der også havde stor succes på festivaler verden over. Med børnefilmen 'En som Hodder' (2003), baseret på en roman af B...

Anmeldere

Politiken
"Filmen er fornemt fotograferet af Jørgen Johansson, men det har åbenlyst knebet for Henrik Ruben Genz at finde et tonefald og en fremdrift, der fungerer."

Berlingske
"... det hele er sovset ind i så rigelige mængder insisterende og til tider nærmest smådesperat drengerøvshumor, at ethvert tilløb til dybde og vid bliver drænet fra historien ..."

Jyllands-Posten
"Filmen mangler den fantasifuldhed og detaljerigdom, som prægede Tarantinos 'Inglourious Basterds', og som 'Tordenskjold og Kold' læner sig genremæssigt op ad."

Weekendavisen
"... generelt er det store spoof virkningsløst."

Information
"Det er et spekulativt stykke arbejde, duoen begiver sig ud på med deres film. Naturligvis. Men det resulterer heldigvis i et interessant – og utrolig morsomt – kontrafej af en historisk skikkelse."

Ekstra Bladet
"... det er desværre ret uklart, hvor man vil hen med filmen, bortset fra at pille Tordenskjold ned af piedestalen med vulgært, nutidigt sprogbrug og et stykke eller to med bart. Det havde måske fungeret som en sketch i 'Rytteriet', men strukket ud over en hel spillefilm, bliver spøgen ærlig talt noget enstrenget og anstrengende."

B.T.
"Hvad der let kunne være endt som en slags 'Gøngehøvdingen II' med stive pudderparykker og ufrivilligt komisk dialog, bliver her et dejligt forfriskende pust af en 'periodefilm' om venskab, fjendskab og livet."

Cinemazone
"... hverken de mange flade vittigheder, de blottede bryster og de bevidste historiske morsomheder, herunder at en baron Münchhausen og en Dr. Mabuse dukker op, er nok til at fastholde interessen."

Ekko
"... skuespillerne får noget nær det maksimale ud af et andenrangs manuskript. Jakob Oftebros Tordenskjold samler en del sympati trods bravaderne, og en underspillet Martin Buch yder med sit melankolsk-resignerede blik filmens bedste præstation som Kold."

Brugere

31/01-17A Knight's Tale?
Virker som om man har skelet lidt til den gamle film med Heath Ledger - og mixet gammelt med nyt. Både hvad angår musik og sprog.

Desværre når filmen hverken komiske højder - eller nogen høj dramatik, og ender bare som en kedelig mellemting som man ikke rigtig kan bruge til noget.

Men den er flot filmet, og har fine scener undervejs.

Fakta

Medvirkende
Tordenskiold Jakob Oftebro
Christian Kold Martin Buch
Dr. Mabuse David Dencik
Kaptajn Ployart Kenneth M. Christensen
Leonora Ployart Natalie Madueño
Axel Staël von Holstein Björn Kjellmann
André de Sicre Joel Spira
Münchhausen Markus Gertken
Casper Wessel Ole Christoffer Ertvaag
Edele Cathrine Kaas Marina Bouras
Kong Frederik IV Martin Greis
Anne Sofie Reventlow Julie Agnete Vang
Bag kameraet
Instruktion Henrik Ruben Genz
Produktion Lars Bredo Rahbek
Manuskript Erlend Loe
Fotografi Jørgen Johansson
Klip Kasper Leick
Scenografi Jette Lehmann
Musik Henrik Skram
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Periodefilm
Nøgleord 1700-tallet, Baseret på en virkelig historie, Sex, Tyskland, Voldtægt
Premieredatoer
Biograf 28.01.2016
Dvd 02.06.2016
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Mig & Tordenskjold
Land Danmark, Sverige, Norge, Tjekkiet
Produktionsår 2016
Spilletid 98 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Nimbus Film Productions, Sirena Film, Anagram Produktion, Hummelfilm
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...