Brødre

Den norske dokumentarist Aslaug Holm er mor til to drenge, Markus og Lukas. Fra de er hhv. fem og otte år gamle, filmer moderen sønnernes opvækst med sit videokamera. Det bliver til en intim skildring af brødrenes tætte venskab, konflikter og drømme (særlig fodbolddrømme) gennem otte år. Processen får også Aslaug til at tænke over sin komplicerede dobbeltrolle som mor og filmskaber. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Dokumentar
Instruktør Aslaug Holm
Spilletid 100 min.
Biopremiere 03.02.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det er den glæde og det tab, der ligger i stemningen i Aslaug Holms film ’Brødre’ om hendes egne drenge. Det er alt det, der sker i drengene mellem størrelse 26 og 41, vi får lov til at se gennem deres mors optik i en film, der er meget personlig, men slet ikke føles for privat."

Berlingske
"Det er sødt, og det er rørende, men det løfter sig ikke op i 'Boyhood'-klassen, hvilket også er meget at forlange. 'Brødre' er da heldigvis også i sin egen ret en rørende og sober dokumentarfilm."

Jyllands-Posten
"Andre folks børn plejer at være temmelig trættende, men den forestilling punkterer den norske mor og filmskaber Aslaug Holm fuldstændig med sin smukke og dybt fascinerende dokumentarfilm om sine to sønner."

Ekstra Bladet
"Den har en høj genkendelighedsfaktor, hvis man selv har været barn og forældre i lignende miljøer, men den kunne også snildt have været skåret noget strammere både rent dramaturgisk samt i omfang."

Cinemazone
"Aslaug Holm har virkelig formået nænsomt og sikkert at pille de små vaniljekorn ud af den stang, der udgør Markus og Lukas' liv. På sin vis er 'Brødre' både en unik og universel fortælling om de små og store øjeblikke i tilværelsen."

Ekko
"Det er svært ikke at spejle sit eget liv og sin egen opvækst i de to norske brødre, som deres mor filmer gennem otte år. Dokumentarens svar på 'Boyhood' er en dejlig film."

Fakta

Medvirkende
Bag kameraet
Instruktion Aslaug Holm
Fotografi Aslaug Holm, Kjell Vassdal
Klip Hilde Bjørnstad, Aslaug Holm, Anders Teigen
Musik John Erik Kaada
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Nøgleord Barndom, Brødre, Familie, Fodbold, Mor-søn, Skole, Venskab
Premieredatoer
Biograf 03.02.2016
Øvrige oplysninger
Land Norge
Sprog Norsk
Produktionsår 2015
Spilletid 100 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Fenris Film
Biodistributør Dox Bio

Se også...