Central Intelligence

I high school var Calvin Joyner skolens mest populære fyr, mens Robert Weirdicht var skolens overvægtige mobbeoffer. 20 år senere sidder Calvin fast i et kedeligt revisorjob, da han pludselig kontaktes af Robert, der nu hedder Bob Stone og er toptrænet og festglad. Calvin får dog mere ud af det nyvundne venskab, end han først havde regnet med, da han bliver involveret i en international spionsag. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Komedie, Krimi
Instruktør Rawson Marshall Thurber
Medvirkende Dwayne Johnson, Kevin Hart, Amy Ryan, Aaron Paul
Spilletid 104 min.
Biopremiere 30.06.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Filmens store svaghed er, at den ligner noget, man har set alt for mange gange før. Uha, hvor er ' overraskende hemmelig agent' brugt mange gange. Rawson Marshall Thurber kan ikke matche sin egen idiotiske genistreg ' Dodgeball', men en overrumplende morsom præstation af Dwayne Johnson gør, at ' Central Intelligence' alligevel giver sommerhumøret et fjollet pift."

Berlingske
"Det er lige så utroværdigt, som det er kedsommeligt, og på vejen gennem de 104 minutter står det klart, at Dwayne »The Rock« Johnson, der spiller Robbie, nok har overarme så store som tønder, men et forsvindende lille komisk talent."

Jyllands-Posten
"Der er ikke noget bedre end at få sine fordomme gjort til skamme, og det er præcis, hvad denne komedie gør. På papiret ligner den endnu et skabelonstivnet, tøhø-plat buddy-drama, der hylder den fysisk stærke og frygtløse mand og gør grin med vatarmen, der hellere vil være sammen med sin kæreste end at redde verden fra onde skurke. Men sådan forholder det sig bare ikke her."

Information
"Jeg havde ikke forventet mig det store af Central Intelligence, men jeg blev alligevel positivt overrasket over Rawson Marshall Thurbers kammeratkomedie, der faktisk er ret sjov og sød."

B.T.
"Det lykkedes instruktør Rawson Marshall Thurber (' Dodgeball' og ' Familien Miller') at lave en charmende og ret morsom buddy-komedie - hvor der ikke skal tænkes, men bare grines - med et ulige par, som vi sandsynligvis kommer til at se meget mere til."

Cinemazone
"Der er intet nyt eller nyskabende ved 'Central Intelligence', men er man til de lettilgængelige komedier, er der ikke mange ting nemmere end at få grinet frem, når d’herrer Hart og Johnson folder sig ud."

Ekko
"Soundtracket redder til tider filmens action- og komedie-forudsigeligheder ved at smide ørehængende numre fra En Vogue og Blur hen over løjerne, men det kan ikke skjule filmens mislykkede forsøg på at være en sjov buddy-komedie."

Brugere

24/11-16Sane vs Insane
Kevin Hart fungerer glimrende i en underspillet rolle, som revisoren der aldrig kom til at funkle som alle - især ham selv, forventede.

Dwayne Johnson er den vanvittige spion,Bob Stone, med issues som især skyldes en speciel oplevelse som teenager. Som barn var han skolens tykke dreng - og nu er han skåret som, nå ja The Rock.

Der findes masser af eksempler på at blandingen normal/vanvittig fungerer - bare tænk på Murtaugh/Riggs fra Lethal Weapon. Og det gør det også her.

Der er to temaer som driver galskaben frem - dels en oplevelse ved de to hovedpersoners skoleafslutning som fører frem mod et kommende 20 års skolejubilæum - og dels et plot om en CIA muldvarp og stjålne informationer.
Det sidste sender CIA på nakken af de to, da agenturet fejlagtigt tror at Bob Stone er muldv...

01/09-16Dwayne Johnson stjæler hele showet med en forbløffende morsom rolle
Kort før deres high school reunion bliver Calvin kontaktet af Bob, som dengang var skolens store mobbeoffer. Calvin var i sin tid skolens mest lovende elev, men har nu et småkedeligt liv med job som bogholder. Bob er derimod blevet CIA-agent, og han beder Calvin om hjælp til at afsløre et komplot mod statens sikkerhed - men snart har de CIA i hælene, for Bob er nemlig efterlyst for forræderi.

Forfatter-instruktør Rawson Marshall Thurber - bedst kendt for "Dodgeball" - har her lavet en kombination af virkelig fjollet actionkomedie og overgearet buddy movie. Men også en film, der overraskende nok har noget på hjerte. Der er nemlig klare budskaber imod mobning og sympati for folk med problemer med selvværdet flettet ind i handlingen i "Central Intelligence". Som så i øvrigt har et papirs...

Fakta

Medvirkende
Bob Stone Dwayne Johnson
Calvin Joyner Kevin Hart
Agent Pamela Harris Amy Ryan
Phil Aaron Paul
Maggie Danielle Nicolet
Trevor Jason Bateman
Darla Melissa McCarthy
Steve Ryan Hansen
Lexi Megan Park
Agent Stan Mitchell Tim Griffin
Agent Nick Cooper Timothy John Smith
Trevor som 17-årig Dylan Boyack
Køberen Thomas Kretschmann
Bag kameraet
Instruktion Rawson Marshall Thurber
Produktion Peter Principato, Scott Stuber, Paul Young
Manuskript Ike Barinholtz, David Stassen, Rawson Marshall Thurber
Fotografi Barry Peterson
Klip Michael L. Sale
Scenografi Stephen J. Lineweaver
Musik Ludwig Göransson, Theodore Shapiro
Genrer og relationer
Genre Komedie, Krimi
Undergenre Buddyfilm
Nøgleord CIA-agent
Premieredatoer
Biograf 30.06.2016
Dvd 14.11.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2016
Spilletid 104 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Universal Pictures, New Line Cinema, Bluegrass Films, Principato-Young Entertainment
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal/Sony Pictures

Se også...