Idol (Ya Tayr El Tayer)

Den palæstinensiske dreng Muhammed Assaf vokser op i Gazastriben. Han drømmer om at slippe væk og blive en berømt sanger, men tilværelsen under den israelske besættelse modarbejder hans drøm. En dag, da Muhammed er blevet teenager, opstår muligheden for, at han kan flygte til Egypten og deltage i tv-programmet Arab Idol. Han sætter nu livet på spil for at få sit højeste ønske opfyldt. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama, Komedie
Instruktør Hany Abu-Assad
Medvirkende Tawfeek Barhom, Ahmed Al Rokh, Hiba Attalah, Kais Attalah
Spilletid 100 min.
Biopremiere 30.06.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...overbeviser takket være vidunderligt ukuelige børneskuespillere."

Berlingske
"...er iørefaldende og stiger i værdi, fordi den har politisk kant."

Jyllands-Posten
"Den presser tilskuerens følelser til tåretærsklen og ud over den, men hvad gør det, når den med indlevelse og hengivenhed fortæller om menneskers tro på livet og fremtiden og gør det så energisk og opløftende, at den til slut kunne have citeret Obamas triumferende »Yes, we can«!"

Weekendavisen
"Med 'Idol' vil Abu-Assad fortælle en sød stjernestøvshistorie, men det slår over i en sentimental og ufarlig stemning."

Information
"Det er svært ikke at blive revet med af historien om Nour og Mohammed og siden Mohammeds kamp for at få lov til at udtrykke sig, selv om omstændighederne vil det anderledes."

B.T.
"... filmen er fortalt med voluminøs patos - alligevel er ' Idol' en ekstrem interessant film. På overfladen et rørende og underholdende melodrama, men bag det hele lurer også kritiske undertoner om livsbetingelserne i de besatte områder."

Cinemazone
"... filmen, så sympatisk den end fremstår, ender med ganske enkelt at være for traditionel i sin historie og for usikker i sin autenticitet til at nyhedsinteressen kan spænde over den kulturelle afstand, der trods alt er fra den gennemsnitlige danske biografgænger til historien om Assaf."

Ekko
"Filmen er en eklatant feel good-film, hvor de onde bliver gode, og de gode vedbliver med at være gode. Eller simpelthen bliver bedre! Kun granitmænd m/k med cement i tårekanalen får ikke lidt væde i øjet undervejs."

Fakta

Medvirkende
Tawfeek Barhom
Ahmed Al Rokh
Hiba Attalah
Kais Attalah
Abdel Kareem Barakeh
Nadine Labaki
Ahmad Qasem
Saber Shreim
Bag kameraet
Instruktion Hany Abu-Assad
Produktion Amira Diab, Ali Jaafar
Manuskript Hany Abu-Assad, Sameh Zoabi
Fotografi Ehab Assal
Klip Eyas Salman
Scenografi Nael Kanj
Musik Hani Asfari
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Biografifilm
Nøgleord Besættelse, Flygtning, Konkurrence, Musikindustrien, Palæstina, Sang, Teenager
Premieredatoer
Biograf 30.06.2016
Øvrige oplysninger
Alternativ titel The Idol
Land Palæstina
Sprog Arabisk
Produktionsår 2015
Spilletid 100 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Cactus World Films, Fortress Film Clinic, Full Moon Productions, Mezza Terra Media
Biodistributør Angel Films

Se også...