Bjerget (Ha'har)

Tzvia er hjemmegående husmor til fire og bor klos op ad den kæmpe jødiske kirkegård, der beklæder Oliebjerget i Jerusalem. Tzvia føler sig ensom og overset af sin mand, læreren Reuven, der ikke længere har lyst til hende. Efter at hun en nat overværer en prostitueret, der betjener en kunde mellem gravstenene, begynder Tzvia at vove sig ud i mørket for at betragte luderne og alfonserne. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Yaelle Kayam
Medvirkende Shani Klein, Avshalom Polak, Haitham Ibrahem Omari
Spilletid 83 min.
Biopremiere 21.07.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"'Bjerget', af en af Israels få kvindelige instruktører, Yaelle Kayam, er en hård og blid og ensom film, et sørgmodigt portræt af en kvindes nagende eksistentielle ubehag."

Jyllands-Posten
"... den er så stillestående, som om hver eneste sekvens var filmet i slowmotion, og mange billeder holdes, længe efter at deres fortællende indhold er udtømt."

Weekendavisen
"Yaelle Kayam får meget ud af sit lille budget, klaustrofobien i hjemmets trummerum, mystikken og poesien i kirkegårdens buede have af sten."

Information
"... hvad gør man, hvis man bliver sat i bås som kone og mor og hellere vil være ven og elsker? I 'Bjerget' foldes den universelle fortælling interessant og overraskende ud frem mod en benhård slutning."

Cinemazone
"... den stærke centrale præstation sammen med en stringent eksekvering i selve filmsproget gør Tzivas rejse frem mod erkendelsen til et relevant og fascinerende indblik i en kvindes personlige udvikling."

Ekko
"... en ellers medrivende historie om en kvinde på afveje, der er endnu mere medrivende på grund af Shani Kleins følsomme præstation i hovedrollen."

Fakta

Medvirkende
Zvia Shani Klein
Reuven Avshalom Polak
Abed Haitham Ibrahem Omari
Bag kameraet
Instruktion Yaelle Kayam
Produktion Guy Jacoel, Yochanan Kredo, Eilon Ratzkovsky, Yossi Uzrad
Manuskript Yaelle Kayam
Fotografi Itay Marom
Klip Or Ben David
Musik Ophir Leibovitch
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Jerusalem, Kirkegård, Narkohandel, Prostitueret
Premieredatoer
Biograf 21.07.2016
Øvrige oplysninger
Alternativ titel The Mountain
Land Danmark, Israel
Sprog Hebræisk
Produktionsår 2015
Spilletid 83 min.
Trailer Eksternt site
Selskab July August Productions, Windelov/Lassen
Biodistributør Øst for Paradis

Se også...