Captain Fantastic - en ualmindelig far (Captain Fantastic)

Dybt inde i det nordvestlige USA's skove bor hippien Ben med sine seks børn, som han opfostrer til at blive ekstraordinære mennesker. Han lærer dem ikke blot at overleve i naturen, men underviser dem også i verdenslitteratur og filosofi. Da Bens hustru begår selvmord, er flokken dog nødt til at forlade deres bohemeparadis. Mødet med den moderne civilisation bliver en stor omvæltning for familien. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Drama, Komedie
Instruktør Matt Ross
Medvirkende Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler, Annalise Basso
Spilletid 118 min.
Biopremiere 04.08.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Viggo Mortensen

Viggo Mortensen har en dansk far, men er vokset op på Manhattan og i Argentina. Ved hjælp af talrige biroller i mere eller mindre lødige produktioner, ofte som bad guy, har han langsomt, men sikkert, arbejdet sig op i hierarkiet. Man skal dog være vaks for at huske Viggo fra film som 'Vidnet' (1985), 'Leatherface: The Texas Chainsaw Massacre 3' (...

Anmeldere

Politiken
"...er en film, der rører ved den samme nerve, som har udløst den overraskende store opbakning til Bernie Sanders. Der er et åbenlyst behov for at skære igennem lagene af bullshit og fremhæve andre værdier end de gængse."

Berlingske
"...filmens ånd er så særlig, at ansvarlige voksne bør gøre sig den tjeneste at se filmen med såvel små som store i familien. Der er både grine-og grædegaranti og velgørende meget at tale om bagefter. Og samtidig er identifikation og underholdningsværdien undervejs helt i top."

Jyllands-Posten
"... en blanding mellem "Into the Wild" og "Little Miss Sunshine", der giver våde øjenkroge og eftertænksom oprørstrang."

Information
"... træder morsomt og slagfærdigt ned i minefeltet mellem børneopdragelse og antikapitalistisk oprør mod det bestående."

B.T.
"...er en kompleks, modig og samtidig dybt underholdende film, der aldrig ryster på hånden."

Brugere

26/09-16Far er den frieste i verden (or not) 11
Et idealistisk forældrepar er flyttet ud i naturen i det nordvestlige USA, for at de kan opdrage deres seks børn uden for andres indflydelse. Men da moderen bliver hospitalsindlagt og dør, bliver familien nødt til at konfrontere det normale samfund, når de vil med til hendes begravelse. Og det bringer både gamle og nye konflikter frem.

"Captain Fantastic" kommer med masser af ros fra bl.a. Sundance- og Cannes-festivalerne, og det er da også en rigtig festivalfilm, forfatter-instruktør Matt Ross her har fået skruet sammen med sin fortælling om en helt usædvanlig familie, der lever på kærlighed og idealisme.

Ross har grundlæggende set lavet et interessant tankeeksperiment: Hvad nu hvis man satte alt ind på at opdrage sine børn til at blive kloge, dygtige, selvtænkende individer, uden...

07/09-16Hippie-hejs, med mening.
Efter mediernes rørende enighed om filmens fortræffeligheder, havde jeg set frem til at se den i biffen. Og endelig fik jeg taget mig sammen til at komme afsted, hvilket jeg absolut ikke har fortrudt.

Det er en feel-good film, med komiske undertoner - men samtidig har den masser på spil, og tonelejet skifter fra sjov til alvor og tilbage igen.

Jeg blev med det samme fanget af familien, som lever et vildmarks liv i pagt med naturen - med en far (spillet genialt af Viggo Mortensen) som på (næsten) alle områder opdrager sine seks børn mentalt, intellektuelt og fysisk, på et nærmest overmenneskeligt niveau.

Tilsyneladende lever de i en lykkelig symbiose, langt fra normal vestlig levevis og helt i pagt med naturen.

Men så godt er det naturligvis ikke. Der lurer et oprør mod fader...

Fakta

Medvirkende
Ben Viggo Mortensen
Bodevan George MacKay
Kielyr Samantha Isler
Vespyr Annalise Basso
Rellian Nicholas Hamilton
Zaja Shree Crooks
Nai Charlie Shotwell
Harper Kathryn Hahn
Leslie Trin Miller
Dave Steve Zahn
Ellen Missi Pyle
Jack Frank Langella
Abigail Ann Dowd
Bag kameraet
Instruktion Matt Ross
Produktion Monica Levinson, Jamie Patricof, Shivani Rawat, Lynette Howell Taylor
Manuskript Matt Ross
Fotografi Stéphane Fontaine
Klip Joseph Krings
Scenografi Russell Barnes
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Familie
Premieredatoer
Biograf 04.08.2016
Dvd 08.12.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2016
Spilletid 118 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Electric City Entertainment, ShivHans Pictures
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...