Captain Fantastic - en ualmindelig far (Captain Fantastic)

Luk

Anmeldere

Politiken
"...er en film, der rører ved den samme nerve, som har udløst den overraskende store opbakning til Bernie Sanders. Der er et åbenlyst behov for at skære igennem lagene af bullshit og fremhæve andre værdier end de gængse."

Berlingske
"...filmens ånd er så særlig, at ansvarlige voksne bør gøre sig den tjeneste at se filmen med såvel små som store i familien. Der er både grine-og grædegaranti og velgørende meget at tale om bagefter. Og samtidig er identifikation og underholdningsværdien undervejs helt i top."

Jyllands-Posten
"... en blanding mellem "Into the Wild" og "Little Miss Sunshine", der giver våde øjenkroge og eftertænksom oprørstrang."

Information
"... træder morsomt og slagfærdigt ned i minefeltet mellem børneopdragelse og antikapitalistisk oprør mod det bestående."

B.T.
"...er en kompleks, modig og samtidig dybt underholdende film, der aldrig ryster på hånden."

Brugere

26/09-16Far er den frieste i verden (or not) 11
Et idealistisk forældrepar er flyttet ud i naturen i det nordvestlige USA, for at de kan opdrage deres seks børn uden for andres indflydelse. Men da moderen bliver hospitalsindlagt og dør, bliver familien nødt til at konfrontere det normale samfund, når de vil med til hendes begravelse. Og det bringer både gamle og nye konflikter frem.

"Captain Fantastic" kommer med masser af ros fra bl.a. Sundance- og Cannes-festivalerne, og det er da også en rigtig festivalfilm, forfatter-instruktør Matt Ross her har fået skruet sammen med sin fortælling om en helt usædvanlig familie, der lever på kærlighed og idealisme.

Ross har grundlæggende set lavet et interessant tankeeksperiment: Hvad nu hvis man satte alt ind på at opdrage sine børn til at blive kloge, dygtige, selvtænkende individer, uden...

07/09-16Hippie-hejs, med mening.
Efter mediernes rørende enighed om filmens fortræffeligheder, havde jeg set frem til at se den i biffen. Og endelig fik jeg taget mig sammen til at komme afsted, hvilket jeg absolut ikke har fortrudt.

Det er en feel-good film, med komiske undertoner - men samtidig har den masser på spil, og tonelejet skifter fra sjov til alvor og tilbage igen.

Jeg blev med det samme fanget af familien, som lever et vildmarks liv i pagt med naturen - med en far (spillet genialt af Viggo Mortensen) som på (næsten) alle områder opdrager sine seks børn mentalt, intellektuelt og fysisk, på et nærmest overmenneskeligt niveau.

Tilsyneladende lever de i en lykkelig symbiose, langt fra normal vestlig levevis og helt i pagt med naturen.

Men så godt er det naturligvis ikke. Der lurer et oprør mod fader...

Fakta

Medvirkende
Ben Viggo Mortensen
Bodevan George MacKay
Kielyr Samantha Isler
Vespyr Annalise Basso
Rellian Nicholas Hamilton
Zaja Shree Crooks
Nai Charlie Shotwell
Harper Kathryn Hahn
Leslie Trin Miller
Dave Steve Zahn
Ellen Missi Pyle
Jack Frank Langella
Abigail Ann Dowd
Bag kameraet
Instruktion Matt Ross
Produktion Monica Levinson, Jamie Patricof, Shivani Rawat, Lynette Howell Taylor
Manuskript Matt Ross
Fotografi Stéphane Fontaine
Klip Joseph Krings
Scenografi Russell Barnes
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Familie
Premieredatoer
Biograf 04.08.2016
Dvd 08.12.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2016
Spilletid 118 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Electric City Entertainment, ShivHans Pictures
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...