Jackie

Jacqueline 'Jackie' Kennedy danner mode med sin elegante stil, da hun i 1961 indtager Det Hvide Hus som præsident John F. Kennedys førstedame. Men eventyret slutter brat, da en attentatmand myrder JFK under en kortegekørsel gennem Dallas i 1963. Knuget af sorg og chok må Jackie finde styrken i sig selv til at kontrollere de nyfigne medier, trøste sine børn og sikre sin mands eftermæle. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Drama
Instruktør Pablo Larraín
Medvirkende Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, John Hurt
Spilletid 100 min.
Biopremiere 12.01.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Peter Sarsgaard

Man skal et stykke ned på credlisterne til film som 'Dead Man Walking' (1995) og 'Manden med jernmasken' (1997) for at finde Peter Sarsgaards navn. Med sin ubehagelige optræden i 'Boys Don’t Cry' (1999) lykkedes det den unge skuespiller at løfte et par øjenbryn. Sarsgaard har læst på Washington University i St. Louis, Missouri, hvor han ...

Anmeldere

Politiken
"Hvad der kunne have været en storfilm, er blevet et portræt en miniature. Strengt komponeret og lige så kontrolleret som hjerteskærende spillet af Nathalie Portman, der må være en af Oscar-favoritterne."

Berlingske
"Pablo Larrain går for forsigtigt til førstedamen til, at interessen for hende - på trods af et godt udgangspunkt - kan holde til en spillefilm på syv kvarter. Jeg ville hellere læse en grundig magasinartikel eller se en kortere dokumentarfilm, hvis Jackie Kennedy absolut skal på programmet."

Jyllands-Posten
"...et foruroligende og dybt begavet stykke filmkunst."

Weekendavisen
"Filmen gør enkens fortælling konkret, og som et vindue på tiden er den interessant, fordi atmosfæren virkelig smager af 1963."

Information
"Intim, uvant sanselig, lyrisk, grænsende til det klaustrofobiske i sin undersøgelse af enkens første uge efter mordet på ægtemanden."

Ekstra Bladet
"...er i høj grad Natalie Portmans film, og hendes præstation styrer direkte mod en Oscar-nominering."

B.T.
"...viser således et interessant portræt af stilikonet Kennedy. Men som filmunderholdning er der lidt langt imellem snapsene."

Cinemazone
"Dette er ikke en kronologisk biografi, der afslører store vigtigheder og hemmeligheder om JFKs hustru eller et historisk portræt fra hendes barndom til død, men mere et intimt karakterstudie af en fascinerende kvinde. Fascinerende er den også skruet sammen."

Ekko
"Natalie Portman er mageløst fremragende og yderst indlevende som både sofistikeret og høvisk førstedame på tv og til koncert med applaus og håndkys, og som samspilsramt kvinde, der konstant ryger franske cigaretter og drikker russisk vodka på kanten af et sammenbrud."

Brugere

12/04-17"Once there was a spot, for one brief shining moment that was known as Camelot"
Efter mordet på John F. Kennedy kæmper Jackie Kennedy for sin mands eftermæle, samtidig med at hun selv skal behandle sorgen og holde sammen på sin familie.

Pablo Larraíns biopic om kvinden, der om nogen er det moderne forbillede for en amerikansk First Lady, zoomer modigt ind på ganske få uger af hendes begivenhedsrige liv. Naturligvis med fokus på den ene begivenhed, alle kender til, nemlig mordet i Dallas - som Jackie Kennedy ifølge filmen hjalp med at gøre til et ekstra skelsættende punkt i historien.

Det er med andre ord et tvetydigt portræt, der tegnes af præsidentfruen. På den ene side er hovedpersonen udsat for en brutal omvæltning, og man forstår hende, da hun indestængt rasende nægter at skifte ud af sin blodstænkede spadseredragt, fordi hun vil vise verden, hvad der blev...

Fakta

Medvirkende
Jacqueline Kennedy Natalie Portman
Robert Kennedy Peter Sarsgaard
Nancy Tuckerman Greta Gerwig
Præsten John Hurt
Journalisten Billy Crudup
Jack Valenti Max Casella
Lyndon Baines Johnson Richard E. Grant
Ladybird Johnson Beth Grant
John F. Kennedy Caspar Phillipson
Caroline Kennedy Sunnie Pelant
Bag kameraet
Instruktion Pablo Larraín
Produktion Darren Aronofsky, Pascal Caucheteux, Scott Franklin, Ari Handel, Juan de Dios Larraín, Mickey Liddell
Manuskript Noah Oppenheim
Fotografi Stéphane Fontaine
Klip Sebastián Sepúlveda
Scenografi Jean Rabasse
Musik Mica Levi
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm, Periodefilm
Nøgleord 1960'erne, Amerikansk præsident, Baseret på en virkelig historie, Enke, Kennedy, Sorg
Premieredatoer
Biograf 12.01.2017
Dvd 01.06.2017
Øvrige oplysninger
Land Chile, Frankrig, USA
Produktionsår 2016
Spilletid 100 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Why Not Productions
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Universal/Sony Pictures

Se også...