Indignation

I 1951 starter den unge jøde Marcus Messner på universitetet i Ohio for at undgå at kæmpe i Koreakrigen. Den begavede Marcus vil gerne gå egne veje, selvom hans familie har store planer med ham. Han forelsker sig i sin smukke klassekammerat Olivia, som viser ham ømhed og omsorg. Deres forhold medfører, at Marcus må træffe nogle svære beslutninger. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Drama
Instruktør James Schamus
Medvirkende Logan Lerman, Sarah Gadon, Tracy Letts, Ben Rosenfield
Spilletid 110 min.
Biopremiere 24.11.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er blevet en klog og velgjort amerikansk film. Instrueret af en gammel sjæl med blik for det unge brushoved, der i indignationen bliver revet med af sin egen retorik."

Berlingske
"...en skæbnefortælling og rummer samtidig en ubærlig, Mefisto-lignende pagt, der ikke skal røbes her, men opleves i det vemodige, lavmælte drama, hvor Logan Lerman er brillant som den fortvivlende unge Marcus, og Tracy Letts spiller dekanen med patriarkens velmenende, altødelæggende ignorance."

Jyllands-Posten
"Schamus har iscenesat "Indignation" med usvigeligt sikker stilsans og med indlevelse i skuespillerne og deres roller, så de færdes på lærredet med hele historiens ildevarslende tragik og gør filmen til både en opløftelse og en ubodelig smerte."

Cinemazone
"...en elegant film, og en overordentlig selvsikker instruktørdebut for James Schamus. Det er ikke kun Philip Roth fans, der kan finde noget af værdi her."

Brugere

10/01-17En ung mand med idealisme
I 1951 tager en jødisk fyr fra New Jersey på college i Ohio. Derude får han et kompliceret forhold til en spændende ung kvinde, men har også svært ved at tilpasse sig til universitetets normer.

"Indignation" er instruktørdebut for James Schamus, der tidligere har produceret og skrevet en lang række film, bl.a. som mangeårig samarbejdspartner for Ang Lee. Schamus har da også selv skrevet manuskriptet til denne filmatisering af Philip Roths roman af samme navn, der som resten af Roths værker må formodes at være stærkt inspireret af forfatterens eget liv. Men eftersom romanen er fra 2008, er det reelt en gammel mand, der kigger tilbage på sin ungdom - med en vis skepsis, må man sige.

Hovedpersonen er nemlig en temmelig sammensat størrelse, der også har svært ved at finde ud af sig sel...

Fakta

Medvirkende
Marcus Logan Lerman
Olivia Hutton Sarah Gadon
Dean Caudwell Tracy Letts
Bertram Flusser Ben Rosenfield
Esther Messner Linda Emond
Ben Bryan Burton
Marty Ziegler Noah Robbins
Fru Greenberg Joanne Baron
Bag kameraet
Instruktion James Schamus
Produktion Anthony Bregman, James Schamus, Rodrigo Teixeira
Manuskript James Schamus
Forlæg Philip Roth
Fotografi Christopher Blauvelt
Klip Andrew Marcus
Scenografi Inbal Weinberg
Musik Jay Wadley
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Periodefilm
Nøgleord 1950'erne, Baseret på roman, College, Forelskelse, Jøde, Koreakrigen
Premieredatoer
Biograf 24.11.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2016
Spilletid 110 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Likely Story, RT Features, Bing Feng Bao Entertainment
Biodistributør SF Studios

Se også...