American Honey

Den 18-årige Star bor i en faldefærdig rønne med to mindre søskende og en misbrugerfar. Hun stikker af og slutter sig til en gruppe rodløse unge, der rejser gennem det amerikanske midtvesten og sælger magasinabonnementer fra dør til dør. Star fester hårdt med gruppen, der lever på kant med loven, og hun forelsker sig i den karismatiske Jake. Men den ultimative frihed har også en pris. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Drama
Instruktør Andrea Arnold
Medvirkende Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough, McCaul Lombardi
Spilletid 163 min.
Biopremiere 26.01.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...et råt og smertefuldt langdigt, som endnu en generations dionysiske rejse mod et demonstrativt ingenting, som en forførende og urolig stemning, der eksploderer hen over de amerikanske Stars and Stripes."

Berlingske
"Når »American Honey« alligevel ikke er 100 procent vellykket, skyldes det længden - 163 minutter - og at flere scener synes at være gentagelser at tidligere scener. Samt at snart sagt hvert eneste af dem er belagt med musik."

Jyllands-Posten
"...en håndholdt road movie, der er lige så meget et bankende ungdomsportræt som det er en årvågen samfundsobservation."

Cinemazone
"Det er en betagende rejse, der er forløst med stort, stort visuelt og fortællemæssigt overskud – og eneste forbehold er, at man skal være polstret til to timer og fyrre minutter i biografsædet for at komme med helt i mål.!

Ekko
"Sasha Lane brager igennem i sin første rolle nogensinde som omstrejferen Star. Med dreadlocks og i diminutive shorts udtrykker hun komplekse følelser i det ansigt, som så ofte er i fokus. Hun er eventyrlysten, åben og naiv. Men også desperat og i konstant kamp mod den totale demoralisering."

Brugere

15/02-17Som at være der selv. 2
American Honey er optaget fra en slags Point of View, hvor vi følger pigen Star - fra hendes kedelige liv, igang med at finkæmme en container for noget brugbart sammen med hendes søsters? børn.
Når man ser hendes trøstesløse liv, og sandsynlige fremtid - er det ikke så mærkeligt at hun springer på, da et alternativ dukker op.

Alternativet er en minibus, fyldt med unge rodløse - som lige som hun, ikke har noget bedre at gøre end at sælge magasiner fra dør til dør - og eller hustle sig fra dag til dag.

Shia LaBeouf har endnu en gang en rolle, som er meget langt fra hans oprindelige pæne Disney fortid, - og han beviser at han har en fremtid som seriøs skuespiller.

Sasha Lane er troværdig i rollen som Star, som ligesom de andre er på udkig efter noget bedre - eller bare i det minds...

25/01-17Gaab...Tre timers tom luft! 1
Tre timers tomhed, der kunne have været fortalt på 25 minutter.

06/11-16Langt, men aldrig uinteressant socialrealistisk roadtrip
En 18-årig kvinde skrider fra sit trøstesløse liv, da en charmerende fyr tilbyder hende at komme med i en gruppe omrejsende magasinsælgere. Kompromisløs socialrealisme fra Andrea Arnold, der leverer 162 minutters roadtrip fra bagsiden af den amerikanske drøm og en kapitalisme, der er kørt galt.

Set på CPH:PIX 2016.

Fakta

Medvirkende
Star Sasha Lane
Jake Shia LaBeouf
Krystal Riley Keough
Corey McCaul Lombardi
Pagan Arielle Holmes
Katness Crystal Ice
QT Veronica Ezell
Billy Chad Cox
Austin Garry Howell
Sean Kenneth Kory Tucker
Cowboy på bagsædet Will Patton
Bag kameraet
Instruktion Andrea Arnold
Produktion Thomas Benski, Lars Knudsen, Lucas Ochoa, Pouya Shahbazian, Jay Van Hoy, Alice Weinberg
Manuskript Andrea Arnold
Fotografi Robbie Ryan
Klip Joe Bini
Scenografi Kelly McGehee
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Road movie
Nøgleord Frihed, Road-trip, Ungdomskultur, USA
Premieredatoer
Biograf 26.01.2017
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2016
Spilletid 163 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Film4, Pulse Films, Parts and Labor, Protagonist Pictures, Maven Pictures
Biodistributør United International Pictures

Se også...