Your Name (Kimi no na wa)

Teenagepigen Mitsuha keder sig i den lille bjergby Itomori og ville ønske, at hun var en dreng i Tokyo. En dag vågner hun og har byttet krop med drengen Taki, som bor i Tokyo. I starten tror de begge, at de drømmer, men kropsbytningen gentager sig med jævne mellemrum, og som Mitsuha og Taki med tiden lærer hinandens liv at kende, former der sig et aparte og tæt venskab mellem dem. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Drama
Instruktør Makoto Shinkai
Medvirkende Ryunosuke Kamiki, Mone Kamishiraishi, Ryô Narita, Aoi Yuki
Spilletid 106 min.
Biopremiere 04.05.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Smukt? Det er ikke ordet. Nogle indlagte shinto-ritualers åndelighed er spildt på mig, men næppe på Twilightfans, og de unges kvaler går smukt op i en større fortælling om naturkatastrofen (a la 2011-jordskælvet?) og den enkeltes ansvar over for soulmate og samfund."

Berlingske
"Drømmene, de parallelle verdner og den afskyelige lette melodigrandprix-agtige rockmusik af det japanske band Radwimps, der af og til smides ind som krydderi, giver et ujævnt resultat, der oftere får mig til at måbe end blive fascineret."

Jyllands-Posten
"...blander magi, kærligheds-spiritualitet og mesterlig animationsteknik, så det er en fryd. Flere gange glemmer man rent, at der er tale om en digitalt tegnet film, fordi der benyttes krydsklipning, closeups og time lapses med lige så kvik energi, som i enhver anden live action Hollywood-film."

Cinemazone
"Your Name er både blændende smuk, helstøbt, livsbekræftende, original og elegant underholdende."

Ekko
"Trods stor patos og et mageløst irriterende J-Pop-soundtrack, formår Your Name elegant at spinde en fortælling, hvor begyndelser og slutninger til sidst bliver umulige at tyde fra hinanden. Og det giver en klædelig tyngde til, hvad der ellers kunne ligne et pladderromantisk melodrama."

Brugere

08/07-17To sider af Japan i hyperromantisk mysterium
To gymnasieelever begynder pludselig at bytte krop, så de vågner op i hinandens kroppe om morgenen og skifter tilbage den følgende nat. Den ene er en dreng fra Tokyo, den anden en pige fra en landsby langt ude på landet, og det begynder at gå op for dem, at deres mærkelige forbindelse har noget at gøre med en komet, der vil passere over Japan.

"Your Name" er en smukt animeret tegnefilm, hvor forfatter-instruktør Makoto Shinkai i typisk japansk stil arbejder med en historie, der er langt mere kompleks, end hvad vi normalt ser i Hollywood-studiernes animerede film. Her kommer kompleksiteten primært fra mysteriet om, hvorfor de to hovedpersoner bytter krop, hvilket efterhånden drejer over mod spørgsmålet om, hvad de kan gøre ved den bagvedliggende årsag.

Samtidig indeholder filmen en ...

Fakta

Medvirkende
Taki Tachibana (stemme) Ryunosuke Kamiki
Mitsuha Miyamizu (stemme) Mone Kamishiraishi
Katsuhiko Teshigawara (stemme) Ryô Narita
Sayaka Natori (stemme) Aoi Yuki
Tsukasa Fujii (stemme) Nobunaga Shimazaki
Shinta Takagi (stemme) Kaito Ishikawa
Yotsuha Miyamizu (stemme) Kanon Tani
Toshiki Miyamizu (stemme) Masaki Terasoma
Futaha Miyamizu (stemme) Sayaka Ohara
Takis Fader (stemme) Kazuhiko Inoue
Bag kameraet
Instruktion Makoto Shinkai
Produktion Noritaka Kawaguchi, Genki Kawamura
Manuskript Clark Cheng, Makoto Shinkai
Musik Radwimps
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Animation, Romance
Nøgleord Forvandling, Teenager, Tegnefilm, Venskab
Premieredatoer
Biograf 04.05.2017
Dvd 02.11.2017
Øvrige oplysninger
Land Japan
Sprog Japansk
Produktionsår 2016
Spilletid 106 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab CoMix Wave Films
Biodistributør Camera Film
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...