Den bedste mand

Danmark, sidst i 1970'erne. Bokseren Jørgen 'Gamle' Hansen er fysisk slidt, økonomisk på røven og plaget af angst for at gå i ringen. Hans kone og manager, Hanne, inviterer promoteren Mogens Palles nye, unge boksehåb, Ayub Kalule, til at bo hos familien Hansen. Mødet med Ayub vækker noget i Jørgen, og da chancen uventet byder sig for en EM-titelkamp, siger 36-årige Jørgen ja til at gøre et comebackforsøg. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Drama
Instruktør Mikkel Serup
Medvirkende Mikkel Boe Følsgaard, Lene Maria Christensen, Søren Malling, Arnold Oceng
Spilletid 98 min.
Biopremiere 15.06.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Udfaldet er som så meget andet forudsigeligt, men hjertet banker for Mikkel Boe Følsgaard i rollen som Jørgen ' Gamle' Hansen i en underholdende og absolut hæderlig dansk boksefilm, der både betragtet som historisk sportsdrama og en ny slags folkekomedie ikke har så lidt tilfælles med ' Sommeren ' 92'."

Berlingske
"Der er således masser af drama i Jørgen Hansens historie og i hans op-og nedture, og de bliver generelt lidt for hyggeligt afleveret. "

Jyllands-Posten
"En stille, men fin fortælling om at rejse sig, selvom man er blevet knockoutet, og Følsgaard, der forlener rollen som den bedste mand med både sårbarhed og styrke, står som et rørende centrum."

Ekstra Bladet
"Det lykkedes faktisk Serup og kompagni at undgå mange af de indlysende faldgruber."

B.T.
"...et lunt og nostalgisk portræt af en af Danmarks mest karismatiske sportsstjerner gennem tiden. Måske et ufarligt portræt og mere en hyldest, baseret på virkelige hændelser, men man får et godt indblik i mandens liv og i, hvad der motiverede bokselegenden."

Cinemazone
"...et virkeligt vellykket bud på en genre vi kun sjældent har set i dansk sammenhæng. Den består min boksefilms-gåsehuds-test da vores helt går mod ringen til den afgørende kamp, og undgår de værste af den biografiske films faldgruber. Danmark har fået sin helt egen Rocky Balboa, og han fortjener et stort publikum."

Ekko
"Mikkel Boe Følsgaard er himmelråbende fejlcastet som Jørgen ”Gamle” Hansen, og filmen om den aldrende bokser, der nægter at give op, er den blødeste af bløde mellemvarer."

Brugere

18/07-17Mere sparring end slugfest
Da Mogens Palle midt i 70'erne rekrutterer Ayub Kalule til sin boksestald, er Jørgen 'Gamle' Hansen ikke længere Stald Palles største navn. Men Gamle Hansen håber stadig på at få en ny titelkamp - ikke mindst fordi banken truer med at tage familiens hus.

"Den bedste mand" handler om én af de mange store og temmelig idiosynkratiske personligheder, som har været igennem dansk professionel boksnings eneste navnkundige trup hos Mogens Palle. Jørgen 'Gamle' Hansen var en folkekær bokser på kombinationen af to ting: Et tungt højrehåndshook og evnen til at fyre tørt morsomme replikker af til sportsjournalister. Den mest berømte er selvfølgelig også med i filmen: "Jeg har aldrig tabt nogen kampe, men jeg er kommet på andenpladsen nogle gange."

Mikkel Serups film handler dog ikke kun om Han...

20/06-17En Kedelig Film!
Letbenet dansk historisk boksedrama, skåret efter en klassisk skabelon om underhunden, tilsat dansk ”flair” for at nedtone det mere svulstige og storladne på godt og ondt.

Tonen er ofte let og lettere overfladisk, over i den danske folkekomedie og lidt køkkenvaskdrama, men dog rigeligt melankolsk til min smag. De næsten evigt ”jamrende” klavertoner, der sikkert skal få os til at føle med og som Jørgen ”Gamle” Hansen, giver oftere filmen et skær af henslæbt kedsomhed mere end et tiltrængt skær af småfilosoferende følelsesfuldhed.

Som Gamle Hansen spiller Mikkel Boe Følsgaard egentlig godt nok, selv om jeg ikke ser Hansen for mig, heller ikke mentalt. Fysisk fremstår han så desværre også som en karikatur på selvsamme og på den måde kan jeg måske godt finde ham fejlcastet.

Som et p...

Fakta

Medvirkende
Jørgen 'Gamle' Hansen Mikkel Boe Følsgaard
Hanne Hansen Lene Maria Christensen
Mogens Palle Søren Malling
Ayub Kalule Arnold Oceng
Børge Benjamin Kitter
Søren Mikkel Drewes Knudsen
Helle Livia Maria Begu
Bjarne Kristian Fjord
Preben Ari Alexander
Svend Gehrs Martin Greis
Kommentator Kristian Høgh Jeppesen
Bag kameraet
Instruktion Mikkel Serup
Produktion Mikkel Jersin, Lea Løbger
Manuskript Søren Felbo, Linn-Jeanethe Kyed, Mikkel Serup
Fotografi Adam Wallensten
Klip Martin Schade, Andri Steinn
Scenografi Søren Schwarzberg
Musik Atli Orvarsson
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm, Sportsfilm
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Bokser, Boksning, Comeback
Premieredatoer
Biograf 15.06.2017
Dvd 22.03.2018
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2017
Spilletid 98 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Nimbus Film, Pegasus Pictures
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...