En fremmed flytter ind

Amanda, en ung enlig mor fra Hvidovre, møder den karismatiske enefar Casper igennem Facebook. Kemien slår gnister på deres første date, og Casper lægger ikke skjul på, at han er millionarving. Hans anstrengte forhold til sin familie får ham til at flytte ind i Amandas lejlighed. Med tiden undrer hun sig dog over, at hun aldrig møder hans familie og venner, og en dag ringer banken med en besked ... © Scope

Produktionsår 2017
Genre Dokumentar
Instruktør Nicole N. Horanyi
Medvirkende Esben Dalgaard Andersen, Amanda Kastrup
Spilletid 100 min.
Biopremiere 14.09.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Når ' En fremmed flytter ind' holder nysgerrigheden i et fast greb, er det ikke kun på grunde af dens effektive udrulning af et plot så durkdrevent, at man skulle tro, det hørte til fiktionens verden. Det er også på grund af portrætterne."

Berlingske
"... et vigtigt eksperiment på sit felt, for kun ganske få podcasts er blevet til TV-serier og film. Og ovenikøbet et eksperiment, der viser sig at være en særdeles vital og levedygtig film i biograferne."

Jyllands-Posten
"Man må spørge sig selv, om rekonstruktionen i levende billeder er nok til at retfærdiggøre, at man beder folk om at indløse billet til biografen for at se historien, altså i stedet for at høre den gratis. For nok er Amanda fantastisk fascinerende på film. Men det er hun også i ren lyd."

Information
"...en mesterlig filmversion af Third Ears radiofoniske mesterværk, som lykkes med at gøre historien om den enlige mor fra Hvidovre og millionærarvingen med den brændende jord under sig interessant i et nyt format. "

Ekstra Bladet
"...en stærkt fascinerende beretning fortalt med stor indlevelse, uden at den på noget tidspunkt overspiller sit offerkort. Det er ret fornemt gået."

Cinemazone
"En elegant og flydende fortælleform, der sjældent opleves hos en spillefilms debutant. En spændende og underholdende film – mere ægte og troværdig end mangen en film, "baseret på en rigtig historie". Det ER en sand historie."

Fakta

Medvirkende
Casper Esben Dalgaard Andersen
Amanda Amanda Kastrup
Bag kameraet
Instruktion Nicole N. Horanyi
Produktion Helle Faber
Manuskript Nicole N. Horanyi, Krister Moltzen
Fotografi Henrik Ipsen
Klip Rasmus Steensgaard Madsen
Musik Kristian Eidnes Andersen
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Nøgleord Enlig mor
Premieredatoer
Biograf 14.09.2017
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2017
Spilletid 100 min.
Selskab Made in Copenhagen
Biodistributør Camera Film

Se også...