Stilheden efter skuddene (Die Stille nach dem Schuss)

Rita er en venstreorienteret terrorist. Da hun en dag er på vej ind i østtyskland, bliver hun stoppet i tolden. Hun har en pistol i bagagen, men får lov til at rejse ind i landet, angiveligt på grund af sin politiske aktivisme. Rita får et nyt navn og identitet og arbejde på en tekstilfabrik, hvor hun indleder en affære med en kollega. Da hendes identitet bliver afsløret, må hun endnu en gang begynde et nyt liv som leder for en sommerlejr for børn. Her bliver hun igen forelsket, men kan hun indlede et forhold med en mand, der ikke kender hendes sande identitet? © Scope

Produktionsår 1999
Genre Drama
Instruktør Volker Schlöndorff
Medvirkende Bibiana Beglau, Richard Kropf, Martin Wuttke, Nadja Uhl
Spilletid 101 min.
Biopremiere 04.05.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Uden at grave dybt i den historiske baggrund, der var med til at skabe en generation af tyske oprørere, tegner Schlöndorff et udogmatisk og troværdigt portræt af terroristen Rita."

Berlingske
"`Stilheden...´ fokuserer især på den på én gang begavede og naive Ritas skæbne, efter at hun i 80erne går under jorden i DDR, hjulpet af den venligt indstillede Stasi-agent Erwin (Martin Hutke), og for første gang - hvilket er historiens mest skærende ironiske pointe - forenes med dén arbejderklasse, hun forestiller sig at have dræbt og stjålet for."

Jyllands-Posten
"Ingen koldkrigsattituder her, og ønsker man et troværdigt indblik i livet i Østtyskland før murens fald, er `Stilheden efter skuddene´ hermed anbefalet på det varmeste."

B.T.
"Et af de mest nøjagtige protrætter af livet i DDR op til Murens fald. Et liv der er så konformt og meningsløst, at terroristernes voldelige bekæmpelse af det kapitalistiske samfund for alvor understreges som absurd."

FilmReactor
"Beglau portrætterer Rita som en kompleks og stærk kvinde, der brænder for sin sag, ikke fortryder et eneste skud, men samtidig ønsker et almindeligt liv som alle andre."

Fakta

Medvirkende
Rita Bibiana Beglau
Milchgesicht Richard Kropf
Erwinn Hull Martin Wuttke
Tatjana Nadja Uhl
Andreas Klein Harald Schrott
Jochen Alexander Beyer
Friederike Jenny Schilly
Klatte Mario Irrek
Gerngross Thomas Arnold
Anna Franca Kastein
Bag kameraet
Instruktion Volker Schlöndorff
Produktion Arthur Hofer, Friedrich-Carl Wachs, Emmo Lempert
Manuskript Volker Schlöndorff, Wolfgang Kohlhaase
Fotografi Andreas Höfer
Klip Peter Przygodda
Scenografi Susanne Hopf
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 04.05.2001
Øvrige oplysninger
Land Tyskland
Produktionsår 1999
Spilletid 101 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 1.872
Selskab Babelsberg Film GmbH, Mitteldeutscher Rundfunk (MDR)
Biodistributør Arena Film

Se også...