En frygtelig kvinde

Den flinke, men vage Rasmus tages med storm af den frække og udfordrende Marie. Da de flytter sammen, afløses den hede sex af et udspekuleret magtspil, hvor Marie rykker rundt med Rasmus som en sagesløs brik for at tvinge sin vilje igennem. Rasmus kan ikke finde ud af at sige fra over for Maries manipulationer, og det viser sig, at flere af hans drengevenner også er under tøflen hos deres kærester. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Drama
Instruktør Christian Tafdrup
Medvirkende Anders Juul, Amanda Collin, Rasmus Hammerich, Nicolai Jandorf Klok
Spilletid 86 min.
Biopremiere 25.12.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"En ondskabsfuld satire over nutidens danske mænd formuleret af en kvindelig filmskaber i stedet for endnu en selvironisk mandefilm er så måske lige, hvad vi nu mangler af hensyn til dialektikken. Og underholdningen!"

Berlingske
"At det hele er lige så morsomt, som det er frygteligt, gør »En frygtelig kvinde« en forsonende oplevelse, selv om den nok ikke er en oplagt »date-movie«."

Jyllands-Posten
"Christian Tafdrup er eminent som satiriker, men "En frygtelig kvinde" er også så sjov, at det er svært at se filmen som andet end en genrefilm."

Ekstra Bladet
"...er i høj grad en komedie - men jeg vil vove den påstand, at enhver mand, der har prøvet at bo sammen med en kvinde, og ikke kan genkende noget her, lyver."

B.T.
"Instruktør Christian Tafdrup udstiller ubalancen, der kan opstå i forholdet mellem mænd og kvinder. Vi får alle klichéerne, men alle som én kan man nikke genkendende til."

Cinemazone
"Anders Juul og Amanda Collin gør hvad de kan i hovedrollerne og er de eneste lyspunkter i denne trættende film. De fortjener bedre. Det gør du også. Jeg håber Christian Tafdrup nu har lavet sin dårligste film."

Brugere

11/07-18En frygtelig film...! 1
Endnu en dilettantisk dansk film.

29/01-18En film om en vatpik!
Jeg så et interview med instruktøren, der fortalte, at filmen er baseret på egne oplevelser. Akkurat som ham har jeg mødt massere af ”bitchy” kontrollerende kvinder i mit liv. Det af den simple årsag, at kvinder er ”bitchy” og kontrollerende væsner fra naturens side.

Mens jeg så filmen vendte den samme tanke tilbage til mig igen og igen: ”Sikke dog en forbandet vatpik!” Filmen handler slet ikke om en forfærdelig, ”bitchy”, kontrollerende og manipulerende kvinde. Den handler om et stort fjols, en VATPIK!!!

I et parforhold er der altid en, der har den endegyldige magt. Og hvis det ikke er manden, så er det kvinden. Og i de fleste forhold er det kvinden, der har magten, og derfor har jeg aldrig helt kunne forstå alt det der feministiske ”bullshit”, der pågår i vores samfund. Men fred ...

11/01-18En frygtelig film om frygtelige mennesker
Rasmus og Marie flytter sammen i Rasmus' lejlighed, men Marie begynder stille og roligt at forme hele deres liv efter sit hoved. Det får den usikre Rasmus til at spørge, om det virkelig skal være sådan i et parforhold.

Man må sige, at det lykkes forfatter-instruktør Christian Tafdrup at ramme lige ned i en debat, der åbenbart optager mange mennesker. Det er i hvert fald de færreste danske film, der udløser så mange kommentarer og debatindlæg, som "En frygtelig kvinde" gjorde omkring premieren. Selvfølgelig fordi den blev opfattet som et indlæg i den aktuelle kønsrolledebat, hvor Tafdrup i flere interview fortalte, at filmen er baseret på hans egne erfaringer med, hvordan kvinder dominerer og manipulerer i parforholdet.

Jeg vil starte med at skrive, at Tafdrups meget kategoriske ud...

Fakta

Medvirkende
Rasmus Anders Juul
Marie Amanda Collin
Troels Rasmus Hammerich
Lars Nicolai Jandorf Klok
Jeppe Danny Thykær
Pernille Carla Mickelborg
Jonathan Nicklas Søderberg Lundstrøm
Svend Søren Hauch-Fausbøll
Ingelis Vibeke Hastrup
Silja Heidi Keller
Bag kameraet
Instruktion Christian Tafdrup
Produktion Thomas Heinesen, Marta Mleczek
Manuskript Christian Tafdrup, Mads Tafdrup
Fotografi Niels Buchholzer
Klip Nicolaj Monberg
Scenografi Joshua Beckford
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 25.12.2017
Dvd 03.05.2018
Øvrige oplysninger
Alternativ titel A Horrible Woman
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2017
Spilletid 86 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Nordisk Film Production
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...