Den skjulte tråd (Phantom Thread)

Den feterede modedesigner Reynolds Woodcock syr kjoler til de rige, de berømte og de kongelige i 1950ernes London. Han er en excentrisk ungkarl, som lever et kontrolleret liv med sin søster - indtil han møder sin seneste muse, Alma. Den unge og viljestærke kvinde besnærer designeren i uvant grad, og de indleder en usædvanlig romance. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Drama
Instruktør Paul Thomas Anderson
Medvirkende Daniel Day Lewis, Vicky Krieps, Lesley Manville, Sue Clark
Spilletid 130 min.
Biopremiere 15.02.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Som hyldest til det omhyggelige håndværk er filmen en perfekt creation. Som bare aldrig bliver rigtig interessant med dens næsten dødsforagtende æstetiske dyrkelse af en svunden tids forældelsesfristelser."

Berlingske
"Daniel Day-Lewis er forrygende - og det samme er filmen."

Jyllands-Posten
"Film er underholdning, film er en kunstart og film er håndværk, og en sjælden gang imellem smelter disse tre dimensioner sammen, så man oplever en film, der er kunstnerisk betagende, sindssygt vellavet og dybt underholdende. En sådan film er Paul Thomas Andersons 'Den skjulte tråd'."

Information
"... en elegant, gådefuld og pikant film om forholdet mellem kunst og kærlighed og tradition og modernitet."

Ekstra Bladet
"Bergman og Hitchcock rumsterer i kulisserne og tålmodigheden belønnes til sidst, da anden halvdel af filmen viser, hvor god Anderson er, når han rammer den rent. Og det er en af den slags film, der sandsynligvis viser sig at vokse ved flere gensyn. Men uanset hvad, er Day-Lewis mere end grund nok til at begive sig ind i mørket."

B.T.
"... en stor biografoplevelse."

Cinemazone
"Ganske vist er 'Den skjulte tråd' en virtuos smuk film, men den gestalter på lettere tilbageholdende vis, hvordan først forelskelse og sidenhen besættelse og afmagt kan blive styrende komponenter i vores liv."

Ekko
"Det er en film-film, sansestormende som en opera, thrillerstramt spillet scene for scene, kompleks i sin tematik, kærligt optaget på celluloid med stor farvedybde og serveret i en skysovs af klaver og strygere."

Brugere

19/04-18Gal kunst, genial kærlighed 2
England i 50'erne. En berømt modedesigner falder for en tjener på en restaurant, hvor han spiser frokost. Det udvikler sig til et usædvanligt forhold, hvor hun både bliver hans muse, hustru og levende mannequin.

Paul Thomas Anderson har lavet en blændende film om et besværligt, fascinerende og skræmmende kærlighedsforhold. Den ene part er den rendyrkede kunstner, der lever op til alle klicheerne om perfektionisme grænsende til vanvid. Den anden en mere gådefuld kvinde, der åbenlyst bliver valgt på sit udseende, men vokser til at være mere end blot et tøjstativ.

Daniel Day-Lewis er fuldstændig fantastisk som en mand, der har fået alt omkring sig bygget op 100% efter sit hoved og sine luner, fordi han har undskyldningen i at være det særlige geni, som man skal give plads til. Vicky K...

15/02-18- De fem bedste fra år 2017 -
De fem bedste film fra året 2017:

5: "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" af Martin McDonagh (4/5)
4: "Blade Runner 2049" af Denis Villeneuve (5/6)
3: "Loveless" af Andrey Zvyagintsev (5/6)
2: "Lady Bird" af Greta Gerwig (5/6)
1: "Phantom Thread" af Paul Thomas Anderson (6/6)

Med et dragende henblik på “Sunset" af László Nemes, "The House That Jack Built" af Lars von Trier, “Loro" af Paolo Sorrentino, "Ahlat Agaci" af Nuri Bilge Ceylan, “Roma” af Alfonso Cuarón, "If Beale Street Could Talk" af Barry Jenkins, og “Backseat" af Adam McKay, ser det kommende filmår desuden frugtbart ud!

Fakta

Medvirkende
Reynolds Woodcock Daniel Day Lewis
Alma Vicky Krieps
Cyril Lesley Manville
Biddy Sue Clark
Nana Joan Brown
Pippa Harriet Leitch
Elsa Dinah Nicholson
Irma Julie Duck
Winn Maryanne Frost
Elli Elli Banks
Bag kameraet
Instruktion Paul Thomas Anderson
Produktion Paul Thomas Anderson, Megan Ellison, Daniel Lupi, Joanne Sellar
Manuskript Paul Thomas Anderson
Fotografi Paul Thomas Anderson
Klip Dylan Tichenor
Scenografi Mark Tildesley
Musik Jonny Greenwood
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Periodedrama
Nøgleord 1950'erne, London, Mode, Modedesigner
Premieredatoer
Biograf 15.02.2018
Dvd 28.06.2018
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2017
Spilletid 130 min.
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Focus Features, Ghoulardi Film Company, Annapurna Pictures, Perfect World Pictures
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal/Sony Pictures

Se også...