Så længe jeg lever

Kordrengen John Mogensen er frustreret over sit kors manglende musikalske ambitioner. Hans stræben efter at yde det perfekte præger også voksenlivet og succesen i 1960'erne med Four Jacks. Da tiden løber fra kvartettens harmonier, går John i hundene, til han i 1971 finder ny popularitet som samfundskritisk solokunstner. Trods konen Ruths kamp for at tørlægge ham dulmer han stadig nerverne med øl og sprut. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Drama
Instruktør Ole Bornedal
Medvirkende Rasmus Bjerg, Helle Fagralid, Harald Kaiser Hermann, Katinka Evers Jahnsen
Spilletid 109 min.
Biopremiere 08.03.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Som hærværksportræt af en martret skønånd klemt inde mellem en blokvogn, en kasse bajere og en stak ubetalte regninger er ’Så længe jeg lever’ stærkt. Men på andre punkter overdøver de høje nagler de finere nuancer."

Berlingske
"Men når Bornedal lykkes med »Så længe jeg lever«, skyldes det langt, langt hen ad vejen Rasmus Bjerg, der er sublim som Mogensen."

Jyllands-Posten
"Ikke siden "Nattevagten" (1994) har Bornedal været så gennemført på det store lærred."

Information
"...er en god film om en perfektionistisk drukkenbolt, der skrev gode sange og levede for hårdt til sit eget og sine nærmestes bedste. Den er også et stykke veliscenesat kulturhistorie..."

Ekstra Bladet
"Tidsbilledet sidder også lige i skabet uden at være demonstrativt, men det er som sagt først og fremmest for Bjergs skyld, at man skal indløse billet."

B.T.
"Rasmus Bjerg er fantastisk og troværdig i rollen - han ER John Mogensen."

Cinemazone
"...et langt, velspillet musikalsk univers med en dragende Rasmus Bjerg, som er John Mogensen."

Ekko
"Bjerg, der ellers ofte er mere komisk, er god i den dramatiske rolle. Der er mange closeups af ham, og hans stivnede smil og triste øjne rammer fortællingen om den lidende kunstner. Det er ikke hans skyld, at filmen ikke er god."

Brugere

04/04-18Ikke rigtig fut i fejemøget
Efter Four Jacks går i opløsning, er John Mogensens karriere ved at gå i stå, men et tilfældigt møde på en svensk landevej sporer ham ind på den bramfrie folkelige stil, der gør ham til en kæmpesucces i 70'erne.

Ole Bornedal har lavet en biopic i helt klassisk stil om den store dansktopsanger. "Så længe jeg lever" er nemlig bygget op om de to klassiske temaer i musiker-biopics, nemlig kampen for at balancere kunstneriske ambitioner og kommerciel succes, og så de personlige dæmoner, som i John Mogensens tilfælde først og fremmest kom til udtryk i et galoperende alkoholmisbrug. De foldes ud i nogenlunde kronologisk fortælling fra den populære Four Jacks-kvartet til senere solosucces, med flashback tilbage til Mogensens barndom.

Flashbackene bruges især til at skildre hovedpersonen so...

08/03-181970'er børnefilm møder blade runner
Filmen antager, at publikum skal have alt skåret ud i pap og bøjet i neon. Det er højtlæsning for dværge. Samtidig spændes historien ud mellem en socialrealistisk ambition, man ikke har set siden 1970'ernes DR-Drama, da Bornedal var ung, og et totalt fravalg af en kronologi/realisme.

Fakta

Medvirkende
John Mogensen Rasmus Bjerg
Ruth Mogensen Helle Fagralid
Lille John Harald Kaiser Hermann
Minna som barn Katinka Evers Jahnsen
Minna som teenager Bebiane Ivalo Kreutzmann
Bent Werther Troels Malling
James Rasmussen Laus Høybye
Poul Rudi Kasper Leisner
Otto Brandenburg Carl-Christian Riestra
Meisner Peter Mygind
Jørn Hjorting Caspar Phillipson
Erhard Jakobsen Flemming Enevold
Johnny Reimar Peter Christoffersen
Rost Lars Ranthe
Jens Paw Henriksen
Lennart Thue Ersted Rasmussen
Johns mor Rikke Louise Andersson
Bag kameraet
Instruktion Ole Bornedal
Produktion Jonas Allen, Peter Bose
Manuskript Ole Bornedal
Fotografi Jesper Tøffner
Klip Anders Villadsen
Scenografi Rasmus Thjellesen
Musik Joachim Holbek
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm, Musikfilm
Nøgleord 1960'erne, 1970'erne, Alkoholiker, Baseret på en virkelig historie, Far-datter, Musikindustrien, Sanger, Ægteskab
Premieredatoer
Biograf 08.03.2018
Dvd 27.09.2018
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2018
Spilletid 109 min.
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Miso Film
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...