Cirklen (Dayereh)

Otte forskellige iranske kvinder kæmper en hård kæmpe for at opretholde livet indenfor et autoritært system, hvor kvinder ikke må rejse uden identifikationspapirer og ryge på gaden. Tre kvinder er netop blevet løsladt fra fængslet og forsøger på igen at tilkæmpe sig en plads i samfundet. En drømmer om at vende tilbage til sin fødeegn på landet, mens en anden er udstødt af sin familie, fordi hun blev gravid efter en affære med en kriminel. Verden uden for murene er blot endnu et fængsel. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Drama
Instruktør Jafar Panahi
Medvirkende Maryiam Palvin Almani, Nargess Mamizadeh, Fereshteh Sadr Orfani, Monir Arab
Spilletid 90 min.
Biopremiere 01.06.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...en kulturel thriller af format. Man behøver ikke at være særlig politisk for at blive revet med. Den er gribende uden at angle efter medfølelse."

Berlingske
En fremragende, rystende og på alle måder væsentlig film, der forhåbentlig kan bane vej for flere gode iranske titler i de danske biografer.

Jyllands-Posten
"...de gribende, naturalistiske præstationer leveres af en besætning, som på nær to professionelle skuespillere udelukkende tæller amatører."

Information
"Panahi skaber en formmæssig distance til sit sprængfarlige stof ved at lægge meget af filmens energi i abstrakt og metaforisk at vende tilbage til filmens cirkelmotiv..."

Ekstra Bladet
"Billederne taler deres hudløse sprog i dette hjerteskærende og oprørende hverdagsdrama, som er stor kunst, fordi det filosofisk set henvender sig til alle mennesker."

B.T.
"Visionær anderledes film og en troværdig kommentar i den globale frigørelsesdebat."

Cinemazone
"Panahi har opnået sin dokumentariske styrke til fulde %u2013 der er ikke langt til, at lugten af storby, frygten, de lukkede døre og mændenes cigaretter emmer ud af lærredet."

Fakta

Medvirkende
Arezou Maryiam Palvin Almani
Nargess Nargess Mamizadeh
Pari Fereshteh Sadr Orfani
Billetsælger Monir Arab
Sygeplejerske Elham Saboktakin
Moder Fatemeh Naghavi
Prositueret Mojgan Faramarzi
Bag kameraet
Instruktion Jafar Panahi
Produktion Jafar Panahi, Gary Howsam
Manuskript Kambuzia Partovi
Fotografi Badakhshani , Bahram Badakshani
Klip Jafar Panahi
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Abort, Fængsel, Iran, Prositution
Premieredatoer
Biograf 01.06.2001
Øvrige oplysninger
Land Italien, Iran
Produktionsår 2000
Spilletid 90 min.
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 11.538
Selskab Mikado, Lumière & Company
Biodistributør Camera Film

Se også...