Bohemian Rhapsody

England 1970. Den 24-årige indvandrer Farrokh, der kalder sig Freddie Mercury, bliver forsanger i rockkvartetten Queen. De opnår international berømmelse med den ambitiøse single 'Bohemian Rhapsody', og Freddies karisma og virtuose vokal gør ham til stjerne. Privat kæmper han med sin identitet og homoseksualitet, og han får konstateret aids kort før gruppens triumferende Live Aid-koncert i 1985. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Drama
Instruktør Bryan Singer
Medvirkende Rami Malek, Joseph Mazzello, Mike Myers, Lucy Boynton
Spilletid 134 min.
Biopremiere 01.11.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I biografen

Biografer
Bohemian Rhapsody vises i 1 biograf i dag:


Bryan Singer

(INSTRUKTØR)
Bryan Singer voksede op i New Jersey som barn af jødiske forældre. Med independent-filmen 'Fordærveren' (1993) snuppede han en Grand Jury Prize ved Sundance-festivalen i 1993. På sin anden film arbejdede Singer igen sammen med barndomsvennen og manuskriptforfatteren Christopher McQuarrie, og resultatet blev den labyrintiske or originale thril...

Anmeldere

Politiken
"...en helt igennem gennemsnitlig musikfilm, der helst uden at træde nogen potentielle billetkøbere over tæerne liner op til en fest så tungt trampende i fællestakten som noget kopibands udgave af ’We Will Rock You’. Biopic-genren i stadionrock-udgave. Hvilket selvfølgelig på én måde er passende."

Berlingske
"...det er altså først og fremmest musikaliteten, der bærer filmen: Sangene selv, der heldigvis får masser af plads i fortællingen."

Jyllands-Posten
"...Queen-portrættet løfter sig alligevel sjældent over et let tilgængeligt og helt ufarligt niveau."

Weekendavisen
"Tidsbilledet er perfekt, og hvad angår musikken trofast over for forlægget. Men hvad der løfter den, er Rami Maleks kraftpræstation i rollen som Mercury."

Information
"Det er bestemt underholdende, og der er virkelig sjove scener til både koncerter og i pladestudiet, hvor man får en god fornemmelse af dynamikken mellem de fire meget forskellige medlemmer af Queen..."

Ekstra Bladet
"...det er da også lidt sjovt, at en film, der foregiver at være en hyldest til den utæmmede kreativitet, ligner resultatet af en endeløs stribe af regneark og kompromisser. Når man gerne vil gøre alle glade, er der sjældent nogen, der bliver det for alvor."

B.T.
"...en gennemført musikalsk film, livescenerne virker ægte og det er svært ikke at blive revet med, når man ser bandet komponere og spille hits som ' Bohemian Rhapsody', ' We Will Rock You' og ' Another One Bites The Dust'..."

Cinemazone
"...tager man filmen for hvad den er ... så er den vældig fin underholdning."

Ekko
"...en middelmådig og rodet film. Den ved ikke helt, hvad den skal fokusere på, og tør ikke pille ved glansbilledet af frygt for, at glimmeret forsvinder."

Brugere

23/02 02:06En fornøjelse
Er Bohemian Rhapsody en perfekt film? Nej, sikkert ikke - men den gør det et biopic skal, at være gjort for musikken og bandet. Freddie Mercury har selvfølgelig en stor rolle, men er ikke den eneste figur der får fokus.
Et must for Queen-fans!

13/12-18Not One Vision 9
Historien om Freddie Mercury og Queen, fra en ung indisk indvandrer kontakter et band uden forsanger i 1970, til de rammer ét af bandets sidste store højdepunkter ved Live Aid-koncerten i 1985.

"Bohemian Rhapsody" er først og fremmest en film om Freddie Mercury, og som én af de største rocksangere og -stemmer i historien giver det selvfølgelig mening. Men Mercurys historie er uløseligt forbundet med Queen, så som bonus får vi også en god del af bandets historie med. Det hele bliver præsenteret som en helt klassisk musiker-biopic af instruktør Bryan Singer, der må siges at være lidt uden for sit normale revir her, eftersom han er bedst kendt for "The Usual Suspects" og en stribe X-Men-film.

Filmen om Freddie Mercury har fået en del kritik for at være historisk ukorrekt, og det er og...

Fakta

Medvirkende
Freddie Mercury Rami Malek
John Deacon Joseph Mazzello
Ray Foster Mike Myers
Mary Austin Lucy Boynton
John Reid Aidan Gillen
Roger Taylor Ben Hardy
Jim Beach Tom Hollander
Paul Prenter Allen Leech
Brian May Gwilym Lee
Jim Hutton Aaron McCusker
Bag kameraet
Instruktion Bryan Singer
Produktion Jim Beach, Graham King, Brian May, Peter Oberth, Bryan Singer, Roger Taylor
Manuskript Anthony McCarten, Peter Morgan
Fotografi Newton Thomas Sigel
Klip John Ottman
Scenografi Aaron Haye
Musik John Ottman
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm, Musikfilm
Nøgleord 1970'erne, 1980'erne, Homoseksuel, Koncert, Rockband, Rockmusik, Rockstjerne
Premieredatoer
Biograf 01.11.2018
Dvd 18.03.2019
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Produktionsår 2018
Spilletid 134 min.
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment
Priser Oscar 2019, Bedste mandlige hovedrolle

Se også...