Cold War (Zimna wojna)

I 1949 søger Wictor nye medlemmer til en trup af folkemusikere. Han falder for den smukke og temperamentsfulde Zula, hvis sangtalent og karisma gør truppen til et internationalt hit. Da truppens ejer omdanner orkestret til statsstøttet propaganda, springer den idealistiske Wictor fra. De næste 15 år genoptager Zula og Wictor med mellemrum deres romance på tværs af Europas landegrænser. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Drama
Instruktør Pawel Pawlikowski
Medvirkende Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc, Agata Kulesza
Spilletid 88 min.
Biopremiere 13.12.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...understreger Pawlikowskis position som nyklassicistisk æstet i europæisk film. På godt og ondt en slags Jerntæppets kunstneriske genopstandelse."

Berlingske
"...spækket med musik og fest men også afhængighed og personligt forfald. »Cold War« er en smuk tragedie og et interessant kig ind i den polske sjæl efter de værste år af nationens historie. Se den endelig."

Jyllands-Posten
"Den er så vanvittigt smuk, at det næsten gør ondt, og kameraets køligt distancerede, sort-hvide blik på den kærlighedshistorie forlener filmen med en sitrende kontrast, der matches af lydsporet."

Information
"Det er helt forståeligt, at Pawlikowski vandt prisen for bedste instruktion i Cannes i år, og at hans elegante og bittersøde ballade nu er Polens Oscar-kandidat. Det er sjældent, man oplever, at film godt må vare lidt længere, men sådan har man det, når Cold Warnæsten lidt for nøgternt - klinger ud efter 88 minutter."

Cinemazone
"Her er der store smukke landskaber i sort/hvid såvel som stemningsfulde gader i Paris eller intime jazzbarer – musikken taler og billederne taler, personerne taler ikke meget. Og vi nyder at lade os føre gennem filmen og gennem årene, gennem passionen og fortvivlelsen og kærligheden."

Ekko
"Pawel Pawlikowskis personlige værk er smerteligt og suggestivt, rørende og vedkommende. Et vintereventyr om at leve på polsk under Den Kolde Krig."

Soundvenue
"...der er for mange uelegante og rastløse hop fremad i den fragmentariske historie og for mange skift i tonen på de blot 88 minutters spilletid, til at jeg rigtigt kunne investere mig i de ellers karismatiske hovedpersoner. Alt er fotogent og arthouse-lækkert, men forbliver ren overflade..."

Brugere

01/08-19Lidt for kølig parforholdsparabel
I efterkrigstidens Polen falder en musikinstruktør for én af de unge kandidater til det patriotiske kor, han har fået til opgave at opbygge. Det bliver starten på et stormfuldt on/off-forhold på tværs af årtier og Jerntæppet.

Paweł Pawlikowski fortsætter stort set, hvor han slap med sin forrige film, "Ida", der indbragte ham en Oscar og et stort internationalt gennembrud. Begge film beskæftiger sig med dystre sider af Polens fortid, men hvor "Ida" handlede om ugerninger under krigen og fortielsen derefter, tager "Cold War" fat lidt senere med konsekvenserne af Den Kolde Krig og det kommunistiske kontrolsamfund.

Historiens to elskende er fra starten et lidt umage par, ujævnt matchet med forskel i alder og magtposition mellem ham og hende. Projektet, der bringer dem sammen, hand...

Fakta

Medvirkende
Zula Joanna Kulig
Wiktor Tomasz Kot
Kaczmarek Borys Szyc
Irena Agata Kulesza
Michel Cédric Kahn
Juliette Jeanne Balibar
Konsul Adam Woronowicz
Minister Adam Ferency
Bag kameraet
Instruktion Pawel Pawlikowski
Produktion Ewa Puszczynska, Tanya Seghatchian
Manuskript Pawel Pawlikowski, Janusz Glowacki, Piotr Borkowski
Fotografi Lukasz Zal
Klip Jaroslaw Kaminski
Scenografi Katarzyna Sobanska-Strzalkowska, Marcel Slawinski
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 13.12.2018
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Storbritannien, Polen
Produktionsår 2018
Spilletid 88 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Biodistributør Scanbox

Se også...