Vice

Dick Cheney, en ung døgenigt fra Wyoming, bliver assistent for kongresmedlem Donald Rumsfeld under Nixon-regeringen i 1970'erne. Den udadtil kedelige Cheney har dødsens skarpe albuer og en total mangel på moral. I 2000'erne når han til tops som vicepræsident for George W. Bush. Dermed bliver Cheney reelt USA's mest magtfulde mand, der kynisk manipulerer Bush til bl.a. at starte Irakkrigen. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Drama, Komedie
Instruktør Adam McKay
Medvirkende Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell
Spilletid 132 min.
Biopremiere 31.01.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Christian Bale

Christian Morgan Bale har længe været anerkendt som en af tidens mest talentfulde og alsidige yngre skuespillere, og han har klaret overgangen fra barnestjerne til voksenskuespiller uden at ende i daytime soaps eller tvivlsomme tv-film. Det store kommercielle gennembrud har han endnu til gode, men til gengæld er han aldrig bleg for at vælge s...

Anmeldere

Politiken
"...der er noget snigende forudsigeligt over de otte Oscar-nomineringer til Bale og co. Bales pertentlige imitation er af den slags, der automatisk tager kegler, og selvfølgelig vil en film, der hudfletter republikansk magt og -misbrug, altid modtage stående ovationer fra Hollywoods kunstnerkredse."

Jyllands-Posten
"Dick Cheney er naturligvis ikke nogen helt i filmen, han er tværtimod en uhyggeligt stille superskurk, men han portrætteres ikke uden varme eller nuancer. Derfor er det ikke bare en enøjet kritik af et system og en mand uden samvittighed."

Information
"Det er en fyndigt og opfindsomt fortalt tragikomedie. Og McKay gør noget, som Michael Moore aldrig ville gøre. Han lader tilskueren gennemgå antipati og så en vis grad af sympati og så igen antipati for hovedpersonen."

B.T.
"...hypen omkring Christian Bale og hans utrolige fysiske forvandling er helt berettiget. Han er så forrygende i hovedrollen, at man efter fem minutter glemmer, at det ikke er den rigtige Dick Cheney, der spiller sig selv."

Cinemazone
"... ulig den mystisk kedelige mand i centrum af McKays komediedrama, er filmen heldigvis morsom. På en lettere ubehagelig bitter og bidende satirisk måde."

Ekko
"Politisk propaganda vil der sikkert blive råbt fra højre. For mange af os andre er det en intelligent og meningsfuld mockumentary. Måske bliver Cheney i filmen klandret for alt for meget ondt i verden – fra klimaforandringer til Islamisk Stat – men filmen argumenterer sgu godt for anklagerne."

Soundvenue
"McKay drukner skuespil i verdensklasse i sine hovedløse jokes."

Brugere

28/05-19Not So Tricky Dick
Historien om Dick Cheney, fra han bliver ansat som politisk medarbejder i Det Hvide Hus under Nixon, til han efter årtusindskiftet bliver én af de mest magtfulde vicepræsidenter i USA's historie.

"Vice" er et aggressivt satirisk portræt af én af de mest kontroversielle figurer i nyere amerikansk politisk historie, skrevet og instrueret af Adam McKay, der i 2015 brød igennem som seriøs filmmager med "The Big Short". Hans film om den seneste store finanskrise var en energisk, bidende morsom udstilling af kynisme i finansverdenen, og "Vice" benytter samme formel til at gå efter Cheney og den kreds af drevne Republikanske politikere, som trak i trådene under George W. Bush.

McKay er nemlig helt sikkert ikke nogen fan af Cheney, der skildres som et rendyrket magtmenneske, som hurtigt læ...

06/02-19Tricky Dick 2
Det kunne man altså.

Lave en spillefilm om Dick - goddamn - Cheney, der var underholdende, og som jeg har lyst til at se igen. Jeg er lidt i chok. Og i benovelse over, hvordan instruktør Adam McKay balancerer modenhed og umodenhed i dette værk ret tæt på perfekt (jeg var færdig af grin, da Cheney i al sin knastørhed foreslår 'hånddukker på vores pikke'-idéen).

Er der unødvendigheder? Jo. Fortæller-stemmen (-og karakteren) virkede eksempelvis ikke optimalt, synes jeg. Men det gør Christian Bale. Ordet 'transformation' bliver kastet lidt i grams i skuespilfaget. *Det* her. Det er en transformation. Og ikke kun med tanke på de hypede ekstra kilo. Der ligger også en powerperformance med så meget sans for mikrodetaljen, at en af de mest ukarismatiske, kedelige personer, der nogensinde h...

Fakta

Medvirkende
Dick Cheney Christian Bale
Lynne Cheney Amy Adams
Donald Rumsfeld Steve Carell
George W. Bush Sam Rockwell
Mary Cheney Alison Pill
Paul Wolfowitz Eddie Marsan
Scooter Libby Justin Kirk
Condoleezza Rice LisaGay Hamilton
Kurt Jesse Plemons
Gerald Ford Bill Camp
Bag kameraet
Instruktion Adam McKay
Produktion Megan Ellison, Will Ferrell, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Adam McKay, Kevin J. Messick, Brad Pitt
Manuskript Adam McKay
Fotografi Greig Fraser
Klip Hank Corwin
Scenografi Patrice Vermette
Musik Nicholas Britell
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Biografifilm, Politisk satire
Nøgleord Amerikansk præsident, Baseret på en virkelig historie, Det Hvide Hus, Politik
Premieredatoer
Biograf 31.01.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2018
Spilletid 132 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Biodistributør SF Studios

Se også...