Silvio og de andre (Loro)

Den stenrige mediemogul og playboy Silvio Berlusconi var Italiens stærkt kontroversielle premierminister i tre embedsperioder. Kort før Berlusconis tredje regering kollapser, indynder den unge Sergio Morra sig hos ham. Morra har lejet sig ind i nabovillaen, hvor han fester dagen lang med stoffer og nøgne damer. Derigennem håber han at blive den magtfulde og dameglade Berlusconis ven. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Drama
Instruktør Paolo Sorrentino
Medvirkende Toni Servillo, Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarcio, Kasia Smutniak
Spilletid 150 min.
Biopremiere 14.03.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det er modigt af Sorrentino at lave en film, der ikke så meget fordømmer Berlusconi, som den fortæller om en mand, der aldrig har haft meget brug for sandheden, men til sidst ikke vil kunne undgå at se den i øjnene."

Berlingske
"Portrættet af Berlusconi in persona er en langsom og tåkrummende, men også fascinerende afklædning. Det er tydeligt, at der er en voldsom diskrepans mellem manden og myten."

Jyllands-Posten
"Sorrentino giver den ikke for lidt, og især i sine indledende sekvenser eksploderer filmen som et veritabelt kalejdoskopisk overflødighedshorn af overdrev og vulgaritet."

Weekendavisen
"Silvio er værd at se for det visuelle alene. Der er scener på højde med Den store skønhed. Der er dybde og eftertænksomhed som i Youth. Der er altid smukke billeder."

Information
"Det er en dybt interessant, foruroligende og morsom dynamik, og Paolo Sorrentino skildrer den med al den visuelle flair og panache, han kan mønstre, og som man kender fra hans øvrige film."

Ekko
"Filmen rummer ingen biografiske nøgler til at forstå det bizarre fænomen Berlusconi. Men ved at gøre mennesket Silvio til et redskab (for hustleren Sergio) og et medium (for alles drømme) bliver hans ukuelighed, omstillingsparathed og hedonisme alligevel uhyggeligt relevant."

Soundvenue
"...har ikke samme følelsesmæssige slagkraft som Sorrentinos bedste værker, ’This Must Be the Place’, ’Den store skønhed’ og ’Youth’. Alligevel er det umådeligt svært ikke (igen) at lade sig forføre af instruktørens eminente sans for at blande storslåede billeder med overforbrugets underliggende følelse af tomhed og tristesse."

Fakta

Medvirkende
Silvio Berlusconi Toni Servillo
Veronica Lario Elena Sofia Ricci
Sergio Morra Riccardo Scamarcio
Kira Kasia Smutniak
Tamara Euridice Axen
Santino Recchia Fabrizio Bentivoglio
Fabrizio Sala Roberto De Francesco
Paolo Spagnolo Dario Cantarelli
Cupa Caiafa Anna Bonaiuto
Mariano Apicella Giovanni Esposito
Bag kameraet
Instruktion Paolo Sorrentino
Produktion Carlotta Calori, Francesca Cima, Nicola Giuliano, Viola Prestieri
Manuskript Paolo Sorrentino, Umberto Contarello
Fotografi Luca Bigazzi
Klip Cristiano Travaglioli
Scenografi Stefania Cella
Musik Lele Marchitelli
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Politisk satire
Nøgleord Italien, Korruption, Politiker, premierminister, Sex
Premieredatoer
Biograf 14.03.2019
Øvrige oplysninger
Land Italien
Produktionsår 2018
Spilletid 150 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Indigo Film
Biodistributør Angel Films

Se også...