Til vi falder

Louise og Adam mistede for nogle år siden deres søn på Tenerife og må nu rejse tilbage dertil for at afslutte politisagen. De reagerer vidt forskelligt på gensynet med stedet: Louise ønsker at se fremad, mens Adam vil vide, hvad der skete. Parret står nu ved en skillevej i deres forhold med spørgsmålet om, hvorvidt de sammen eller hver for sig bedst kan bearbejde sorgen og genfinde livsglæden. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Drama
Instruktør Samanou Acheche Sahlstrøm
Medvirkende Dar Salim, Lisa Carlehed, Francesc Garrido, Martin Greis
Spilletid 106 min.
Biopremiere 25.04.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Hvor ’Til vi falder’ både i form og indhold er stringent i første del, ender den med at blive en parade af visuelle krukkerier og utroværdige scener."

Jyllands-Posten
"Med "Til vi falder" går Acheche Sahlstrøm filmstilistisk mere radikalt til værks end tidligere, for han ikke bare leger, men bryder med mainstreamfortællingens regler."

Weekendavisen
"Det er ikke, fordi alt skal være effekter, men der er ligesom ikke film nok i Til vi falder. Vi ser, hvad fortællingen vil, og vi sympatiserer. Det er taktfuldt sorgarbejde, men der er en pris at betale. Rødt chok var en uforglemmelig film. Til vi falder vil derimod hurtigt forsvinde."

Information
"Og samlet set efterlader filmen os atter med følelsen af at blive halvt opslugt af de mange stærke passager, men også halvt distraheret af de skiftende stilistiske greb, der sender hjernen i quizmode: Hvor har jeg set det før? Bergman? De Sica? Dogme 95? Zvjagintsev?"

B.T.
"Dar Salim har endnu til gode at levere en dårlig præstation i en film, og svenske Lisa Carlehed er også glimrende som hans kone Louise, og de er begge to gode til at stirre ud i horisonten, sige ting uden ord og signalere indre smerte, men selv nok så stærke præstationer kan ikke rigtigt dække over, at der ikke helt er kød nok på historien til at kunne bære en hel film."

Soundvenue
"...er en både stærk og kold film. Måske er den også for kold. Den udpensler helvedet bag ferieparadiset så skånselsløst, at portrættet af de sørgende forældre næsten bliver overdøvet af den ondskab, der omgiver dem."

Fakta

Medvirkende
Adam Dar Salim
Louise Lisa Carlehed
Officer Perez Francesc Garrido
Carl Martin Greis
Julie Pernille Andersen
Simon Emil Tholstrup
Emilio Óscar Casas
Miguel Mario de la Rosa
Paulo Miquel García Borda
Emilios mor Yoima Valdés
Bag kameraet
Instruktion Samanou Acheche Sahlstrøm
Produktion Sara Namer, Jakob Kirstein Høgel
Manuskript Samanou Acheche Sahlstrøm
Fotografi Brian Curt Petersen
Klip Theis Schmidt
Scenografi Wilda Winclair
Musik Magnus Jarlbo
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Familiedrama
Nøgleord Mistet barn, Sorg, Tab af barn
Premieredatoer
Biograf 25.04.2019
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2019
Spilletid 106 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Meta Film
Biodistributør Scanbox

Se også...