Kongernes fald

Anmeldere

Politiken
"...helt grundlæggende har sønderjyden Mads Kamp Thulstrup for godt fat om gashåndtaget til sin gode historie til at gøre andet end bare vride det i bund. Hvilket han gør overbevisende. Uden at skæve til konkurrenternes fine fornemmelser drøner han den mest fængende og folkelige danske dokumentarfilm i lang tid ind over stregen."

Jyllands-Posten
"Det er knagende godt portrætarbejde, fermt afviklet historisk formidling og spændende genskabte dramaer fra verdens mudrede speedwaybaner, hvor tidlig sportspsykologi, drengerøvsbegejstring og kyniske kalkuler formede de tre kombattanter."

Information
"Mads Kamp Thulstrup nærlæser deres relation så skarpt, at Kongernes fald bliver til et neglebidende trekantdrama. Protegeerne Nielsen og Gundersen udfører fadermord på mentor Olsen ved at besejre ham igen og igen, da de først har fundet formen."

Ekstra Bladet
"Selvom man som mig er opvokset dengang og kender historien i dens hovedtræk, er 'Kongernes fald' elementært spændende som en god krimi - selvom der altså ikke udråbes nogen entydig skurk - samtidig med at den er et virkelig godt portræt af tre store sportsstjerner. Et imponerende stykke journalistisk arbejde."

Ekko
"...selv for et publikum, der ikke har hang til speedway og jyske mænd i læderdragter, er der noget at hente i Kongernes fald. Den er nemlig lige så meget en fortælling om konkurrenter og kammerater, der faktisk gør hinanden bedre – og i sidste ende får et slags makkerskab."

Soundvenue
"Mange andre steder lykkes filmen imidlertid med sine virkemidler. Som enhver sportsdokumentar har den en naturlig spændingsopbygning og forløsning – eller skuffelse – i sportsgrenen, i hver turnering og hvert betydningsfuldt løb. Og da hovedpersonerne rivaliserede gennem mange år, er der en lang række sekvenser, hvor alting spiller."

Fakta

Medvirkende
Sig selv Erik Gundersen
Sig selv Hans Nielsen
Sig selv Ole Olsen
Bag kameraet
Instruktion Mads Kamp Thulstrup
Produktion Vibeke Vogel
Fotografi Henrik Ipsen
Klip Peter Winther
Musik Kristian Eidnes Andersen
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Undergenre Dokudrama, Sportsfilm
Nøgleord Dokumentarfilm, Motorcykel, Rivalisering
Premieredatoer
Biograf 06.06.2019
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2019
Spilletid 89 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Bullitt Film
Biodistributør Camera Film

Se også...