Apollo 11

Ved hjælp af cirka 11.000 timers hidtil usete 65-mm-filmruller fra NASA's arkiver portrætteres den første bemandede ekspedition til månen, som fandt sted i juli måned, 1969. De tre astronauter ombord Apollo 11, hele bemandingen i Mission Control og de mange millioner tilskuere verden over følges på nært hold under udfoldelserne af et af menneskehedens mest monumentale bedrifter. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Dokumentar
Instruktør Todd Douglas Miller
Medvirkende Buzz Aldrin, Joan Ann Archerq, Janet Armstrong, Neil Armstrongq
Spilletid 93 min.
Biopremiere 27.06.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Ved helt at give afkald på ellers velkendte greb i historiske dokumentarfilm – såsom dramatiserende rekonstruktioner, tilbageskuende fortællerstemme og nutidskommentarer – og rapportere alt i nutid med samtidige film- og lydoptagelser, mange nyfundne og aldrig før brugt, lykkes det nemlig instruktøren Todd Douglas Miller at skabe en regulær tidsmaskine."

Jyllands-Posten
"Filmen er et elegant sammenklip af arkivmaterialer, der i hænderne på Miller kommer til live, som var de filmet i går. Optagelserne fremtræder så ægte og er klippet utroligt smukt sammen, at månelandingen - selv med 50 år på bagen - får fornyet aktualitet."

Weekendavisen
"Der er aldrig før viste optagelser fra Månens overflade, men det er i lige så høj grad livet på jorden – den amerikanske hverdag i juli 1969 – som står med en overvirkelig skarphed. Det ligner ikke gamle billeder. Det er som at være der selv."

Ekstra Bladet
"Billederne (og lyden) fremstår simpelthen så knivskarpe, som var de taget i går, hvilket alt andet lige gør oplevelsen meget mere nærværende, end vi er vant til."

Ekko
"Ser man Apollo 11, bliver enhver tvivl om, hvorvidt månelandingen fandt sted, fejet af banen. Det er næsten som at være der selv!"

Soundvenue
"...er en både gennemgribende, medrivende og fantastisk flot skildring af den første månelanding, som man aldrig har set den før."

Fakta

Medvirkende
Sig selv (arkivoptagelser) Buzz Aldrin
Sig selv (arkivoptagelser) Joan Ann Archerq
Sig selv (arkivoptagelser) Janet Armstrong
Sig selv (arkivoptagelser) Neil Armstrongq
Sig selv (arkivoptagelser) Jack Benny
Sig selv (arkivoptagelser) Johnny Carson
Sig selv (arkivoptagelser) Clifford E. Charlesworth
Sig selv (arkivoptagelser) Michael Collins
Sig selv (arkivoptagelser) Walter Cronkite
Bag kameraet
Instruktion Todd Douglas Miller
Produktion Todd Douglas Miller, Evan Krauss, Thomas Petersen
Fotografi Adam Holender
Klip Todd Douglas Miller
Musik Matt Morton
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Undergenre Rumfilm
Nøgleord Astronaut, Månelanding, NASA
Premieredatoer
Biograf 27.06.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 93 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab CNN Films, Statement Pictures

Se også...