Blinded by the Light

I 1987 i Margaret Thatchers Storbritannien kæmper Javed, en britisk teenager med pakistansk baggrund, med skolen, forelskelse, racisme og sin traditionskonservative fars forstokkede holdninger. Han finder dog ny inspiration, da hans klassekammerat introducerer ham for Bruce Springsteen, hvis musik og sangtekster giver Javed nyt og mod og styrken til at forfølge sine drømme for fremtiden. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Drama, Komedie
Instruktør Gurinder Chadha
Medvirkende Viveik Kalra, Kulvinder Ghir, Meera Ganatra, Aaron Phagura
Spilletid 118 min.
Biopremiere 17.10.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...en bundcharmerende musikalsk feel good-film af den slags, briterne kan lave med lukkede øjne og absolut gehør. En fin hyldest til Springsteen i året, hvor The Boss fylder rundt, men heldigvis er den det primært i kraft af sin opmuntrende skildring af musikkens forløsende human touch."

Jyllands-Posten
"Der er for meget fyld og for lidt retning i fortællingen om en pakistansk knægts fascination af Bruce Springsteen."

Information
"Det hele går op i en alt for perfekt ligning i den Bruce Springsteengennemsyrede ungdomsfilm ' Blinded by the Light'. Men det ændrer ikke på, at det er en charmerende og medrivende film om ungdommens udlængsel og musikken som perfekt copilot under flugten."

B.T.
"Det er så feel-good-agtigt, at det til tider bliver decideret corny, og nogle af replikkerne er til den teatralske side, men det er svært ikke både at blive rørt og revet med af skidtet."

Ekko
"Overalt mødes man af en smittende humor, der udspringer naturligt fra de farverige karakterer og sprudlende skuespillere."

Soundvenue
"... en god portion af de sommerfuglevækkende øjeblikke, en feel-good film skal have – og det er nu engang dens ærinde."

Brugere

06/05 10:04Forblændet af Bossen
Letbenet, men charmerende britisk komedie med en dramatisk blød kant for kulturelle og velmenende pointer. Pointer der dog aldrig kommer til at føles vægtige og så alvorlige, som den tanke der må gemme sig bag dem.

Filmens største force er da også, at er man til bossen Bruce Springsteen, så er inspirationen og kærligheden til dennes musik, så altdominerende, at jeg som fan kun kan frydes. Er man ikke vild med Springsteen og den slags mennesker findes jo, så kan den næsten religiøse brug måske nok føles for meget.

Uanset, så er filmen stadig en både sød, sjov og opløftende historie, om at bryde ud af sine kulturelle lænker og gå egne veje.

I hovedrollen er Viveik Kalra troværdig i sin transformation fra introvert ung knægt, med indvandrerbaggrund, til sprudlende ung mand med r...

Fakta

Medvirkende
Javed Viveik Kalra
Malik Kulvinder Ghir
Noor Meera Ganatra
Roops Aaron Phagura
Mat Dean-Charles Chapman
Shazia Nikita Mehta
Bag kameraet
Instruktion Gurinder Chadha
Produktion Jane Barclay, Gurinder Chadha, Jamal Daniel
Manuskript Gurinder Chadha, Paul Mayeda Berges, Sarfraz Manzoor
Fotografi Ben Smithard
Klip Justin Krish
Scenografi Nick Ellis
Musik A.R. Rahman
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Coming-of-age, Ungdomsfilm
Nøgleord 1980'erne, Indvandrer, Rockmusik
Premieredatoer
Biograf 17.10.2019
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Produktionsår 2019
Spilletid 118 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Ingenious Media, Levantine Films, Bend It Films, Rakija Films
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...