Krigsfotografen

Den prisvindende fotograf Jan Grarup har i over tredive år rejst verden rundt i krigszoner og katastrofeområder for at dokumentere ødelæggelserne og konsekvenserne heraf, og nu følger han irakernes fremmarch mod Islamisk Stat i byen Mosul. Hjemme i Danmark står han dog overfor helt andre udfordringer med sin kræftsyge ekskone og deres fire børn, som mere end nogensinde har brug for deres far. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Dokumentar
Instruktør Boris B. Bertram
Medvirkende Jan Grarup
Spilletid 75 min.
Biopremiere 19.09.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Men hvorfor er det lige præcis Jan Grarup? Hvad driver ham? Hvad er hans motivation? Noget svar får man ikke i ' Krigsfotografen'. Boris B. Bertrams dokumentar dyrker en 'show it - don't tell it'-tilgang, der har sine styrker, men også sine svagheder. For man bliver nysgerrig, men får ingen svar. Måske har Bertram tænkt, at den slags svar kan man læse sig til andetsteds."

Jyllands-Posten
"Det er et generøst og meget loyalt og næsten for kærligt portræt, der tegnes i filmen, som derfor svigter de seere, der er nysgerrige efter at få større indsigt i Grarups professionelle virke. Den viden kan man naturligvis selv opsøge, når nu filmen giver lyst til at vide mere."

Information
"Men den føles ikke som et 360-gradersportræt af sin hovedperson, hvis mørke sider og liv uden for lejligheden og arbejdszonerne, vi aldrig får at se."

Ekstra Bladet
"Vil man være klog på kunstneren Jan Grarup, på hvad det er, der gør ham til en så enestående fotograf, at man ikke kan lade være med at kigge på selv de mest horrible situationer, så er det ikke ' Krigsfotografen', man skal se. Den er i stedet et portræt af mennesket Jan Grarup i sit livs nok mest udsatte situation. Og som sådan en helt enestående oplevelse."

B.T.
"...ikke bare en ægte krigsfilm, men en film om et menneske, der måske ligner en rockstjerne, men inderst inde kæmper med verdens mest fucked work/ life-balance. Jan Grarup er den ægte vare."

Ekko
"Krigsfotografen er et følsomt portræt, der med sympati og forståelse viser, hvad Jan Grarup ofrer for sit arbejde."

Soundvenue
"...er fyldt med rå, kontrastfyldte og til tider hjemsøgende smukke billeder, der tegner et komplekst og meningsmættet portræt af en mand mellem to verdener."

Fakta

Medvirkende
Sig selv Jan Grarup
Bag kameraet
Instruktion Boris B. Bertram
Produktion Katrine A. Sahlstrøm
Fotografi Boris B. Bertram, Henrik Ipsen, Thøger Kappel, Tony Lauge Madsen, Adam Morris Philp, Marcel Zyskind
Klip Charlotte Munch Bengtsen
Musik Tobias Wilner
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Undergenre Dokudrama, Kunstnerportræt
Nøgleord Familiekrise, Fotograf
Premieredatoer
Biograf 19.09.2019
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2019
Spilletid 75 min.
Link Dansk website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Good Company Pictures
Biodistributør Camera Film

Se også...