Ninna

Den rapkæftede Ninna arbejder på den lokale grillbar i Præstø og bor sammen med sønnen Dennis, som hun vil gøre alt for har en bedre opvækst, end hun selv havde. Da Dennis på sin 18-årsfødselsdag meddeler, at han har fundet sin egen lejlighed og flytter sammen med sin nye kæreste, styrter Ninnas verden sammen, og hun bruger derfor alle kneb for at få ham til at indse, at hans skal flytte tilbage. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Komedie
Instruktør Fabian Wullenweber
Medvirkende Susanne Juhász, Rex Leonard, Peter Gantzler, Kristian Halken
Spilletid 90 min.
Biopremiere 07.11.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Peter Gantzler

Peter Gantzler er uddannet på Statens Teaterskole (1990) og har siden optrådt på talrige teatre i hovedstadsområdet. Han fik sin filmdebut i Erik Clausens "Rocking Silver" (han spillede Jens Okking som ung!) og har siden optrådt i Lone Scherfigs "Kajs fødselsdag" (1990) og ”Italiensk for begyndere” (2000), hvor han spillede mod sin el...

Anmeldere

Politiken
"Ninna-karakteren bliver med sine mange parykker og outrerede, barmafslørende outfits nærmest en klovnekarakter, der klæder sig ud og bander og svovler for at få vores opmærksomhed. Det skygger for den barske historie om grov omsorgssvigt, der er startpunktet for filmen, og den har mere travlt med at være en opbyggelig romantisk komedie med en smag af jul end at gå i flæsket på det svære."

Berlingske
"Susanne Juhasz går frygtløs til biddet som Ninna og får gode nuancer frem i en kvinde, som altid er for meget. Et eller andet sted under Ninnas parykker og påfund ligger en god film, der aldrig bliver helt forløst."

Jyllands-Posten
"En lille, velspillet og velskabt dansk film at lune sig på i efterårskulden."

Information
"...er en sympatisk film, der er blevet til i et tæt samarbejde mellem Juhàsz og instruktør Fabian Wullenweber. Sympatisk, fordi den handler om nogle mennesker og et miljø, man ikke så tit ser på dansk film..."

Ekstra Bladet
"...har bestemt også sine morsomme momenter, men som helhed kan den ikke siges at være ubetinget vellykket. Afviklingen er simpelthen ikke elegant nok til at kunne kompensere for den grundlæggende ret tynde historie."

B.T.
"...er lagt an på, at man skal synes, at titelkarakteren er smaddercharmerende og bare sådan helt quirky på den sjove måde. Problemet er, at Ninna faktisk er dødirriterende, smålig og ubehøvlet."

Ekko
"Ninna vil gerne favne bredt som en folkelig dramakomedie med falde på halen-komik og en farverig juleeventyrramme, men det halter desværre på for mange fronter. Wullenweber og Juhàsz skal dog have point for en synsvinkel, der er forfriskende interessant."

Soundvenue
"Det, der skulle være sjove scener fra livet i provinsen, bliver en trist fortælling, der udstiller folk, der kommer fra dysfunktionelle forhold. Der er intet at grine af."

Fakta

Medvirkende
Ninna Susanne Juhász
Dennis Rex Leonard
Morten Peter Gantzler
Verner Kristian Halken
Helen Annemarie Malle Klixbüll
Ole Jesper Asholt
Bag kameraet
Instruktion Fabian Wullenweber
Produktion Kasper Graversen, Jonas Koop
Manuskript Susanne Juhász
Fotografi Jacob Kusk
Klip Carsten Søsted
Scenografi Rikke Tvilum
Musik Halfdan E
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Familiedrama, Socialrealisme
Nøgleord Alenemor, Mor-datter, Mor-søn
Premieredatoer
Biograf 07.11.2019
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2019
Spilletid 90 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Milk and Honey
Biodistributør United International Pictures

Se også...