Jojo Rabbit

Henimod slutningen af 2. Verdenskrig i Tyskland bor den ti-årige Johannes ”Jojo Rabbit” Betzler, som mere end noget andet ønsker at være medlem af Hitlerjugend. Hans store idol er Adolf Hitler, så stort endda, at Johannes' fantasiven manifesterer sig som Føreren selv, men da han en dag opdager, at hans mor skjuler en jødisk pige i deres lejlighed, bliver hans politiske ideologier udfordret. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Drama, Komedie, Krigsfilm
Instruktør Taika Waititi
Medvirkende Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson, Taika Waititi
Spilletid 108 min.
Biopremiere 16.01.2020
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...filmen tilbyder hverken nogen nye indsigter i den menneskelige psyke eller korrektiver til måden, vi taler om historien på."

Berlingske
"Film som denne er ikke for alle, dertil er præmissen for syret og skør, men går man ind i biografens mørke med et åbent hjerte, så går man også hulkende og paf hjem."

Jyllands-Posten
"...selv om meget fungerer glimrende, så mangler "Jojo Rabbit" alligevel det sidste for at være virkelig vellykket. Det havde klædt filmen at tage flere chancer og turde være endnu mere direkte i sin satire"

B.T.
"...rasende ujævn i sin tone og skifter frækt mellem lagkagekomik og tragedie på en måde, der kan være svær at sluge. Men det er også en film, der har hjertet på rette sted og både er meget rørende og medrivende - og til tider virkelig sjov i al sin nærmest Monty Python'ske absurditet."

Ekko
"...der er noget helt særegent og dybt dragende over den selvtilstrækkelige lille verden, Taika Waititi bygger for vor morskabs skyld. Det er et univers, der har en konsistent komisk logik og som er fjollet, sød og sær på én og samme tid."

Soundvenue
"Den er lovlig nuttet og lader i høj grad sine små og store nazister gå fri fra moralsk fordømmelse. Filmen er en charmerende crowdpleaser – den vandt publikumsprisen i Toronto i efteråret – men også mere ufarlig, end oplægget lyder til."

Brugere

04/02 09:17Krigen set fra børnehøjde.
Ja, Taika Waititi har lavet en komedie - men den er i virkeligheden mest en film, som er forsøger at se gennem øjenen på en 10 årig tysk dreng, i slutningen af 2. Verdenskrig. Hverken mere eller mindre.

Om en 10 årig stadig kan have en fantasiven er vel muligt? Og at han optræder i skikkelse af den 10 åriges store helt, Adolf Hitler er vel lige så sandsynligt.

Derfor virker den del af historien egentlig ganske troværdig. Selvfølgelig benytter Waititi sig af muligheden for at trække på nogle velkendte komedier - mens han karrikerer Hitler. Hvis præmissen er at det er Johannes (Jojo) Betzler's udgave af Der Führer - så lykkes det vel efter hensigten.

Waititi tilfører normalt sine film et gran af galskab, og en helt egen humor - hvilket man også oplevede i Hunt for the Wilderpeople...

Fakta

Medvirkende
Jojo Roman Griffin Davis
Elsa Thomasin McKenzie
Rosie Scarlett Johansson
Adolf Taika Waititi
Kaptajn Klenzendorf Sam Rockwell
Fru Rahm Rebel Wilson
Bag kameraet
Instruktion Taika Waititi
Produktion Carthew Neal, Taika Waititi, Chelsea Winstanley
Manuskript Taika Waititi
Forlæg Christine Leunens
Fotografi Mihai Malaimare Jr.
Klip Tom Eagles
Scenografi Ra Vincent
Musik Michael Giacchino
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie, Krigsfilm
Undergenre Coming-of-age, Krigsdrama
Nøgleord Adolf Hitler, Nazisme, Venskab
Premieredatoer
Biograf 16.01.2020
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 108 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab TSG Entertainment
Biodistributør 20th Century Fox

Se også...