Portræt af en kvinde i flammer (Portrait de la jeune fille en feu )

I 1770'ernes Frankrig på en afsidesliggende klippeø har den unge kvinde Héloïse netop forladt klostret og er nu, modvilligt, lovet væk i et arrangeret ægteskab. Hendes kommende brudgom vil vide, hvordan hun ser ud, og har derfor hyret billedkunstneren Marianne til at male Héloïses portræt i hemmelighed, men som de to kvinder lærer hinanden at kende, opstår venskab, ømhed, kærlighed og begær. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Action
Instruktør Céline Sciamma
Medvirkende Noémie Merlant, Adele Haenel, Luàna Bajrami, Valeria Golino
Spilletid 121 min.
Biopremiere 06.02.2020
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Er man uinteresseret i filmpolitik, skal dette dog ikke holde én væk fra ’Portræt af en kvinde i flammer’. For det er et storslået kunstværk i sig selv – og paradoksalt nok fordi det uundgåeligt krydsbestøver eftertanken til både at blive køns- og kunstpolitisk."

Berlingske
"Efter en lang og lidt tør optakt følger man en fascination og en stærk forelskelse i, hvad der føles som realtid. Det er ret magisk. En dyb film, der kan føles som en intellektuel øvelse, men som er langt mere."

Jyllands-Posten
"...er filmisk og visuelt overlegen i en periodefilmsramme med overskud til at inddrage moderne atonale toner, Hitchcock-referencer i husets mørke gange og en dybt tilfredsstillende og ambitiøs billedside, der mimer den billedkunsthistorie, som jo samtidig er fundamentet for fortællingen."

B.T.
"Det er en fremragende historie om forbudt kærlighed, dampende erotik og om umulige valg, der både er i familie med Hitchcock og ' Call Me By Your Name' - og en historie, der på en gang suger dig helt ind og knuser dit hjerte."

Ekko
"Portræt af en kvinde i flammer er en storladen gestus, der tror på musikken, malerkunsten og mytens magt. Filmen er fuld af skønhed og tragedie, fordoblinger og metalag."

Soundvenue
"...en cinematisk og politisk programerklæring, et dirrende romantisk kærlighedsmanifest, der prædiker lighed, fortalt i et både øjenåbnende og bevidsthedsudvidende filmsprog. Filmen er et mageløst mesterværk fra vor tids måske vigtigste instruktør, Céline Sciamma. Intet mindre."

Brugere

25/06 12:00Fire rises!
Sciamma's underskønne verden af poesi og skønhed. Det var lidt som at gå gennem smukt galleri af billeder. Selve historien om forbudt kærlighed er der såmænd intet nyt i, men der er en ro, inderlighed og intellektuel kapacitet over dette værk, som hæver den over det ordinære. Merlant og Haenel er blændende og de to får relationen til at fungere alene via kropssprog. Filmen er i øvrigt skudt på RED kameraer med 8k for at opnå maksimal detaljegrad og skarphed. Den kan varmt anbefales!

Fakta

Medvirkende
Marianne Noémie Merlant
Héloïse Adele Haenel
Sophie Luàna Bajrami
Grevinden Valeria Golino
Bag kameraet
Instruktion Céline Sciamma
Produktion Bénédicte Couvreur
Manuskript Céline Sciamma
Fotografi Claire Mathon
Klip Julien Lacheray
Scenografi Thomas Grézaud
Musik Jean-Baptiste de Laubier, Arthur Simonini
Genrer og relationer
Genre Action
Undergenre Periodedrama, Romance
Nøgleord 1700-tallet, Kærlighed, Lesbisk
Premieredatoer
Biograf 06.02.2020
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Produktionsår 2019
Spilletid 121 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Lilies Films
Biodistributør Camera Film

Se også...