En helt almindelig familie

Faderen Thomas, moderen Helle og deres to døtre, Caroline og Emma, er en helt almindelig familie indtil dagen, hvor Thomas fortæller, at han er transkønnet og tager navneforandring til Agnete. Dette ændrer alt i den lille familie, og især for 11-årige Emma, som har svært ved at acceptere ændringerne og nu ikke længere ved, om far stadig kan lide fodbold, og om far overhovedet stadig er far. © Scope

Produktionsår 2020
Genre Drama
Instruktør Malou Reymann
Medvirkende Mikkel Boe Følsgaard, Jessica Dinnage, Hadewych Minis, Neel Rønholt
Spilletid 93 min.
Biopremiere 20.02.2020
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...et genkendeligt og temmelig gribende hverdagsdrama om, hvordan man som barn og voksen skal tackle det, når spillets regler uden varsel laves om."

Berlingske
"Det er instruktørens egne erfaringer med en far der skiftede køn, der ligger til grund for Malou Reymanns fine familiedrama »En helt almindelig familie«, og det mærkes i hvert minut af filmens autentiske, usensationelle beskrivelse af transkønnethed."

Jyllands-Posten
"Reymann har absolut gehør i forhold til at skildre barnets oplevelse af verden, og det gør "En helt almindelig familie" til et af de allerbedste danske familiedramaer længe."

Information
"At der kan komme noget så ægte rørende ud af sådan en dramakønskomedie gør Maloy Reymann til en ny dansk instruktørstjerne."

Ekstra Bladet
"Nogle vil måske savne et par forklaringer undervejs, men jeg kan egentlig meget godt lide, at filmen bare lægger kortene på bordet, og lader det være op til tilskueren selv at samle stikkene op. En yderst overbevisende debut."

B.T.
"Filmen er i det hele taget utroligt rørende og giver fine bud på, hvordan en familie kan være mange ting, og interessante vinkler på, hvor meget forældres beslutninger påvirker deres børn."

Ekko
"Mikkel Boe Følsgaard er fremragende og fuld af smittende kærlighed. Det er skønt at følge hans færd mod at blive en selvsikker kvinde, som tør stå ved, hvem hun er. Desværre leverer manuskriptet ikke den følelsesmæssige mavepuster, man havde håbet på. Det er lige før, at det hele bliver for let."

Soundvenue
"Malou Reymanns selvbiografiske debutfilm om at vokse op med en transkønnet far er ualmindeligt autentisk, nuanceret og rørende."

Fakta

Medvirkende
Thomas / Agnete Mikkel Boe Følsgaard
Naja Jessica Dinnage
Petra Hadewych Minis
Helle Neel Rønholt
Emma Kaya Toft Loholt
Morfar Kristian Halken
Bag kameraet
Instruktion Malou Reymann
Produktion Matilda Appelin, Rene Ezra
Manuskript Malou Reymann
Fotografi Sverre Sørdal
Klip Ida Bregninge
Scenografi Sabine Hviid, Kristina Kovacs
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Familiedrama, Psykologisk drama
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Familiekrise, Far-datter
Premieredatoer
Biograf 20.02.2020
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2020
Spilletid 93 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Nordisk Film Production
Biodistributør Nordisk Film

Se også...