Emma (Emma.)

Den unge, velstående og snobbede Emma Woodhouse er i starten af 1800-tallet en af den engelske landsby Highburys førstedamer og får tiden til at gå med at lege Kirsten Giftekniv for sine ugifte medborgere og generelt gøre deres privatliv til sit personlige anliggende. Dette kompliceres dog, da hendes ven, mr. Knightley, udfordrer hendes menneskesyn og skaber et uvant rod i hendes følelsesliv. © Scope

Produktionsår 2020
Genre Drama, Komedie
Instruktør Autumn de Wilde
Medvirkende Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Bill Nighy, Mia Goth
Spilletid 125 min.
Biopremiere 05.03.2020
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I biografen

Biografer
Emma vises i 1 biograf i dag:


Anmeldere

Politiken
"Austens sociale satire er i Autumn de Wildes udgave et pastelpoleret lystspil. Austens replikkunst trådte tydeligere frem i ’Clueless’ (1995), Amy Heckerlings modernisering af ’Emma’, end den gør her, og man kan ikke lade være med at spørge, hvad vi skal med denne filmudgave, andet end at blive underholdt. Det bliver vi til gengæld."

Jyllands-Posten
"Det er hverken radikalt eller banebrydende, men som filmatisering anno 2020 er der ikke mange fingre at sætte på de Wildes "Emma"."

Information
"Autumn de Wildes filmatisering af Jane Austens ' Emma' imponerer med en knivskarp komisk sans, et overdådigt setdesign og en fremstilling af britisk landadel anno 1815, hvor elegance og gakkethed går hånd i hånd."

B.T.
"Det føles, som om en ikke specielt avanceret handling er strukket meget langt ud, og meget af filmen er lagt an på, at man skal synes, at hovedpersonen Emma er charmerende, men hun fremstår mest af alt snobbet og egoistisk, så man hepper egentlig ikke for alvor på, at hun finder den store kærlighed..."

Ekko
"Emma kan bestemt give fornemmelsen af at have slugt en Jane Austen-bog. Kostumerne, de vidunderligt smukke omgivelser og følelsen af at leve i 1800-tallet fanger filmen til ug med kryds og slange. Men hvad ånden fra Jane Austens forfatterskab angår, rammer man ved siden af."

Soundvenue
"Frisk Jane Austen-filmatisering vil med mindeværdige karakterer, kærlighedsintriger og en forførende dansescene få enhver romantiker til at hengive sig."

Fakta

Medvirkende
Emma Woodhouse Anya Taylor-Joy
George Knightley Johnny Flynn
Mr. Woodhouse Bill Nighy
Harriet Smith Mia Goth
Miss Bates Miranda Hart
Mr. Elton Josh O'Connor
Bag kameraet
Instruktion Autumn de Wilde
Produktion Tim Bevan, Graham Broadbent, Peter Czernin, Eric Fellner
Manuskript Eleanor Catton
Forlæg Jane Austen
Fotografi Christopher Blauvelt
Klip Nick Emerson
Scenografi Kave Quinn
Musik David Schweitzer, Isobel Waller-Bridge
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Periodedrama, Romance
Nøgleord 1800-tallet, Klasseforskelle, Kærlighed
Premieredatoer
Biograf 05.03.2020
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Produktionsår 2020
Spilletid 125 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Working Title Films, Blueprint Pictures, Perfect World Pictures
Biodistributør United International Pictures

Se også...