Livstegn (Proof of Life)

Peter Bowman tages som gidsel af en illegal gruppe, mens han er udstationeret i Sydamerika. Hans kone Alice er dybt rystet og falder først til ro, da Peters søster og en gidselekspert fra forsikringsbureauet ankommer. Men det viser sig, at Peters firma er på fallitens rand, og at alle forsikringer er annuleret. Forsikringsmanden rejser hjem, og Alice står alene tilbage. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Action, Drama
Instruktør Taylor Hackford
Medvirkende Meg Ryan, Russell Crowe, David Morse, Pamela Reed
Spilletid 136 min.
Biopremiere 09.03.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Russell Crowe

Russell Ira Crowe er født i New Zealand og vokset op i Australien, hvor hans forældre stod for catering ved filmoptagelser. Allerede som 6-årig debuterede Crowe i tv-serien 'Spyface'. Med sin Oscar-belønnede rolle som Maximus i Gladiator (2000) cementerede han sin stjernestatus. Fra 1986 til 1988 tournerede han i Australien med en opsætning af...

Anmeldere

Politiken
"Meg Ryan er spag og tårevædet i en tynd og forudsigelig præstation, hvor Crowe trods alt svinger mellem hundeøjne og maskulin råstyrke."

Jyllands-Posten
"I betragtning af den øjeblikkelige gidselaffære i Bangladesh havde det måske været taktfuldt af udlejningsselskabt at udskyde premieren på denne omstændelige historie, der med sine to timer og et kvarter trækker endnu mere i langdrag end selv de længste gidselaffærer."

Ekstra Bladet
"Der går ufattelig lang tid, 110 minutter, før kuglerne fra de seje gringo'ers fuldautomatiske jern knitrer og knalder løs mellem palmebladene med hvislende surround sound-ekko i højtalerne."

B.T.
"På papiret virker Livstegn som en spændende og højaktuel verdensthriller, men på biograflærredet kommer filmen aldrig til live og ender med at kede bravt."

Aktuelt
"Russell Crowe er vor tids Mel Gibson og filmbranchens bedste bud på en actionhelt lige nu. Men 'Livstegn' er en anelse overstyret."

Bogart
"Det håndværksmæssige er i orden. Det manglede bare. Men som thriller er den ikke andet end ordinær, også selv om emnet er aktuelt."

FilmReactor
"Det er en sej film, hvis jeg må være så fri. Hackford har finslebet sine talenters kniv, og med uvurderlig støtte fra Danny Elfman (score) og Slawomir Idziak (foto) får han hægtet filmen fast i tilskueren fra første minut."

Brugere

25/10-07Små-kedelig
"Proof of Life havde sikkert været ganske god som bog, men som film fungerer den desværre ikke optimalt... Meg Ryan er svag, og man tror aldrig rigtigt på hendes karakter..."

27/06-05Rigtig god film!
Jeg kan godt li denne gidselfilm, fordi Russell Crowe gør det usigeligt godt, det gør Meg Ryan godt nok også, men denne film gør Russell Crowe godt nok godt og er en af hans bedste roller

Jeg er så træt af at læse de anmeldelser filmen har fået, jeg ved ikke rigtig hvorfor det altid er Ekstra Bladet der skal gi film højst 3 stjerner... Det er de anmeldere jeg hader mest. Som Mick Øgendahl siger i sit nye show Tåfræser at man ikke kan bruge anmeldere til en skid, jeg er fuldt ud enig, for de kan ski da ikke lave noget bedre!

14/01-04Crowe er fantastisk!
Anonym
Crowe er og bliver en god skuespiller.
Hans bedst rolle er klart i Gladiator, men her er han også formidabel.
Dette er en af de bedste film jeg har set, jeg blev opslugt med det samme. Der er stemning og skuespillerne gør det rigtig godt!
Og slutningen... Waw..

19/09-03middelmådig
Anonym
Til tider spændende, til tider kedelig. Russel Crowe og Meg Ryan gør det godt med to humane præstationer, som faktisk gør denne action-thriller en smule realistisk. Denne film har også nogle rigtig gode birolle-præstationer af interessante skuespiller (David Morse, david Caruso og altid seværdige Anthony Heald).
Instruktøren Taylor Hackford gør det godt, mén snydes af manuskriptet, og filmen bliver alt for lang. Må dog sige at klimakset var ret så underholdende.
Musikken (lidt overraskende) er fra Danny Elfman, som virkelig har komponeret et flot score. Alene musikken gør filmen seværdig.
En mainstream hollywood action-thriller, der overrasker ved at være nogenlunde intelligent.

13/11-02Den er da OK.......
Anonym
En middel film, men en historie som vi har set alt for ofte. Men alligevel er filmen ganske underholdende og halv god. Crowe spiller godt nok, men det er Meg der stjæler billedet i filmen. Godt klaret Meg.......

11/09-02Lidt Tam
Anonym
Godt lavet romantisk actionthriller, der har et vist realistisk præg, men ellers blot byder på jævn spænding i en for tam og langsommelig omgang. Holdes oppe af en sejt spillende Crowe, imens det er rart at se en ellers ofte trættende Ryan, i en alvorlig rolle, men hendes præstation er tvivlsom.

Fakta

Medvirkende
Alice Bowman Meg Ryan
Terry Thorne Russell Crowe
Peter Bowman David Morse
Janis Goodman Pamela Reed
Dino David Caruso
Ted Fellner Anthony Heald
Jerry Stanley Anderson
Kessler Gottfried John
Wyatt Alun Armstrong
Ian Havery Michael Kitchen
Bag kameraet
Instruktion Taylor Hackford
Produktion Taylor Hackford, Charles Mulvehill
Manuskript Tony Gilroy
Forlæg Thomas Hargrove
Fotografi Slavomir Idziak
Klip Sheldon Kahn, John Smith (VI)
Scenografi Bruno Rubeo
Musik Danny Elfman
Genrer og relationer
Genre Action, Drama
Nøgleord Jungle, Sydamerika
Premieredatoer
Biograf 09.03.2001
Dvd 25.09.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 136 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 63.023
Selskab Castle Rock Entertainment
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...