Lost and Delirious

Efter sin mors død begynder den generte Mary på en pigeskole, hvor hun bliver veninde med sine mere sofistikerede og modne værelsekammerater, Paulie og Tory. Det viser sig snart at Paulie og Tory har et forhold til hinanden. Da Torys søster truer med at afsløre affæren over for deres forældre, beslutter Tory sig for at afslutte forholdet og bliver i stedet kærste med Jake fra en nærliggende skole. Paulie bliver ulykkelig, og skriver lange digte, mens Mary prøver at komme sig over sin sorg ved at pleje en såret fugl og gennem venskabet med en af sine lærere. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Drama
Instruktør Léa Pool
Medvirkende Piper Perabo, Jessica Paré, Mary Bradford, Jackie Burroughs
Spilletid 102 min.
Biopremiere 22.03.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Piper Perabo

New Jersey-pigen fik sin første store rolle i den sorte (!) komedie "Whiteboyz", der gør sig lystig over Iowas hvide homeboy-kultur. Hun har desuden danset på bordene i ”Coyote Ugly” (2000) og været FBI-agent i selskab med Robert De Niro i live action/animationskomedien ”Rocky & Bullwinkle" (2000). I "Single Spaced", der skul...

Anmeldere

Politiken
"Det er filmens ubestridelige force, at den er så følelsesmæssigt medrivende, som tilfældet er."

Berlingske
"...i bund og grund en sympatisk film, men spørgsmålet er, om ikke instruktør Pool overspiller sine kort ved at bruge den seksuelle identitet som filmens optik."

Jyllands-Posten
"Det voldsomt højstemte i historiens afvikling skæmmer oplevelsen og gør helheden både urealistisk og stilistisk svag, og jeg har særdeles svært ved at engagere mig i teenagepigernes skæbne."

Information
"Der er et slående misforhold mellem historiens svimle roamtiske idealisme og den måde, den er fortalt, rollebesat og visualiseret på."

Ekstra Bladet
"En fin og indfølt film, som man nok bør være en lille smule masochist for at elske højt."

B.T.
"Med en sjælden forståelse for og indsigt i de yderpunkter, som helt unge piger kan svinge imellem, trækker instruktøren Léa Pool os næsten helt med ind i hovederne på kostskolepigerne. Vi mærker deres smerte."

Kino
"De rigtig gode præstationer af det unge hold skuespillere skæmmes desværre af en irriterende slutning."

Bogart
"...den i grunden vanskelige rolle, der læner sig farligt op af klichéen, spiller Piper Perabo med elegance og elan."

Cinemazone
"...symbolikken er klar, kameraet fanger smukt både den omkringliggende natur og de rigtigt timede glimt i øjet, og så balancerer filmen lige akkurat, uden at banaliteten bliver overvældende."

Brugere

18/05-02Absolut en storfilm af de små
Anonym
Det er en rigtig ungdomsfilm af de bedste, den har dog ikke fået megen omtale, og er derfor meget overset, falder man over den bør man give den en chance.

23/03-02En lille perle
Anonym
Jeg vidste intet om denne film da jeg så den første gang, hvilket jeg tror var en god ting i dette tilfælde. Man bliver hurtigt grebet af plottet (og skønheden af hovedrolleindehaverne), der bare kører derud af, og formår aldrig at blive uinteressant. De tre pigers følelsesmæssige problemer bliver skildret til nærmest perfektion, hvor specielt Piper Perabo (Coyote Ugly) viser fremragende skuespils talent.

Det der virkelig løfter denne film over andre ungdomsdramaer, er dens konstante (og for det meste vellykede) forsøg på at være poetisk. Dette engagerer publikum i filmen på en meget stærk måde.

Slutningen af filmen vil helt sikkert ikke være alles kop te, men den er uundgåelig. Hvis instruktøren havde valgt det "sikre", i stedet for, ville det være blevet til en uærlig film.

Hv...

Fakta

Medvirkende
Pauline Oster Piper Perabo
Victoria Moller Jessica Paré
Mischa Barton Mary Bradford
Faye Vaughn Jackie Burroughs
Joseph Menzies Graham Greene
Eleanor Bannet Mimi Kuzyk
Kara Caroline Dhavernas
Cordelia Amy Stewart
Jake Luke Kirby
Morley Bradford Noël Burton
Bag kameraet
Instruktion Léa Pool
Produktion Lorraine Richard, Louis-Philippe Rochon, Richard Rochon
Manuskript Judith Thompson
Fotografi Pierre Gill
Klip Gaétan Huot
Scenografi Serge Bureau
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 22.03.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 102 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 797
Selskab Dummett Film, Cité-Amérique
Biodistributør Gloria

Se også...