Kuppet (Heist)

Joe Moore har en ung smuk kone, masser af penge til gode og han elsker sit arbejde som tyv. Men en dag bliver han opfanget af et videokamera, hans hæler Bergman vil ikke betale sin gæld og hans kone har måske en affære med hælerens unge hjælper. Moore og hans to partnere er ruinerede, blevet forrådt og bliver nu også afpresset til at deltage i Bergmans sidste store kup. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Drama, Krimi
Instruktør David Mamet
Medvirkende Gene Hackman, Danny DeVito, Bobby Blane, Sam Rockwell
Spilletid 109 min.
Biopremiere 01.02.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Danny DeVito

Danny Michael DeVito inkarnerer den klassiske historie om den lille mand med det store temperament. At han ikke er meget større end en Oscar-statuette, forhindrede ham ikke i at slå igennem i Formans 'Gøgereden' (1975), og siden har han nydt stor succes på film og tv og som producer. Fra 1978 til 1983 spillede han Louie De Palma i sit-com'en 'Tax...

Anmeldere

Politiken
"Plottet snor sig mere end en flygtende klapperslange, men fordi Mamet aldrig får etableret nogen seriøs interesse for personerne og deres skæbne, ender det hele med at ligne en temmelig formålsløs legen skattejagt."

Berlingske
"...en udspekuleret film, der er sindrigt skruet sammen og spændende nok i sin kriminelle intrige, men samtidig præget af en kuldslået misantropi, som til slut får selv sejrens sødme til at smage surt."

Jyllands-Posten
"...overordentlig underholdende og særdeles tilfredsstillende film, der hele tiden fastholder interessen. Dels i kraft af sin elementære, men aldrig primitive spænding, dels i kraft af det fint konstruerede manuskript, der rummer raffinerede variationer over kupfilmens faste skema..."

Information
"Uopfindsomheden råder, og man forudser snildt plottets sidste, uundgåelige vrid & drej, hvorfor det er svært overhovedet at engagere sig."

Ekstra Bladet
"Der bluffes og bedrages of spilles dobbeltspil til den store guldbarre, men også så meget at filmen snyder sig selv."

B.T.
"...lugter faktisk af venstrehåndsarbejde. Samtidig falder filmen over sig selv i bestræbelserne på at vise, hvem der har regnet det længste strå ud, og bliver derved unødigt langtrukken. Store skuespillere, stor instruktør, stor skuffelse."

Kino
"Filmen hedder meget rammende Kuppet. Her er det Gene Hackman der står i spidsen for den gamle garde, og garden gør det godt."

Bogart
"David Mamets film lever på dialogen. Handlingen er derimod meget søgt i hele sin opbygning, og der er ikke afsat plads til at komme på den anden side af personernes facader."

Cinemazone
"...det voksne publikum med hang til lidt spænding og ægte skuespillere kan roligt begive sig mod billetlugerne."

Brugere

11/02-04spændende og ligegyldigt
Anonym
Et prisværdigt forsøg på at gøre de kendte (og lidt for tit brugte) kup- og spændingsfilm lidt mere sofistikeret og smarte. Alligevel virker Heist som en gammeldags film (måske var det endda meningen?), men den har for mange plottwists, som ikke rigtig hænger sammen. Den er mange steder rigtig spændende, men man gribes aldrig af historien, og det hele virker en anelse for ligegyldigt og tomt. Havde forventet mere af instruktøren David Mamets møde med spændingsfilmen. Mamet er mest kendt for at være en begavet og talentfuld manuskriptforfatter.

Skuespillerne er dog ret gode, selvom Gene Hackman begynder at være alt andet end kræsen omkring sine roller. Lad os håbe, at han ikke ender som den nedslidte De Niro.

30/09-02Hvem Snører Hvem-og Hvorfor
Anonym
Rodet thriller/krimi med lidt for mange krumninger på handlingen og alt for mange løse tråde i en ellers simpel opbygget film.

Man kan ikke nægte at der er spændende passager og filmen fænger da det meste af tiden, men den hævder sig aldrig rigtig op, og med en forvirrende handling kan selv gode skuespillere ikke stille meget op.

07/02-02Et twist til...
Anonym
..og jeg dør. Den fuldkommen ordinær og reelt set lidt kedelig heist film. Gode skuespillere gør altså ikke alt.
Og slet ikke twists i den mængde. De mister fuldstændig deres effekt når de bruges så tit.
Filmes omdrejningspunktet, røveriet, er slet ikke spændende nok. Det forekommer snarere som en biting på vej til endnu et twist.
Har du set The Score, så har du også set The Heist. Og omvendt.
Middel film.

12/01-02Udemærket crime-drama!
Anonym
Dialog-specialisten, David Mamet, har instrueret og skrevet manuskriptet til denne film hvor Gene Hackman og Danny De Vito udgør de bærende elementer, som kriminelle modsætninger der kæmper med hvert sit dilemma efter et stort kup. Typisk for Mamet's dramaer, er hovedvægten lagt på at gøre karakterene så farverige og versatile som muligt, men i Heist er det tydeligt at se, at han, som instruktør, ikke magter at lave film hvor der er action-scener, for de virker utroværdige og ødelægger det seriøse helhedsbillede. Filmen holdt mig dog godt fanget

Fakta

Medvirkende
Joe Moore Gene Hackman
Bergman Danny DeVito
Delroy Lindo Bobby Blane
Jimmy Silk Sam Rockwell
Fran Moore Rebecca Pidgeon
Don "Pinky" Pincus Ricky Jay
Betty Croft Patti LuPone
Alex Karen Cliche
Laszlo Christopher Kaldor
Christian Maguire
Bag kameraet
Instruktion David Mamet
Produktion Art Linson, Elie Samaha, Andrew Stevens
Manuskript David Mamet
Fotografi Robert Elswit
Klip Barbara Tulliver
Scenografi David Wasco
Musik Theodore Shapiro
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi
Undergenre Kupfilm
Nøgleord Afpresning, Lufthavn
Premieredatoer
Biograf 01.02.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 109 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Morgan Creek Productions, Franchise Pictures, Stolen Film Productions, Indelible Pictures
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...