Orange County

Shaun er en sorgløs surferfyr, der en dag finder en roman begravet i sandet. Han læser bogen og beslutter sig at studere ved universitet Stanford, hvor forfatteren underviser. Shaun er ivrig efter at komme væk fra Orange Country, hvor han bog sammen med sin alkoholiserede mor og sin desillusionerede bror Lance. Da Shauns erhvervsvejleder sender de forkerte papirer af sted til Stanford, for Shaun brug for hele sin families hjælp for at få sin drøm til at gå i opfyldelse. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Komedie
Instruktør Jake Kasdan
Medvirkende Colin Hanks, Jack Black, Catherine O'Hara, Schuyler Fisk
Spilletid 83 min.
Biopremiere 06.09.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Trods opbuddet af talentfulde stjernefrø og selvdisciplinerede fiksstjerner altså prætentiøs mainstreamunderholdning med kræfter, der kunne være bedre brugt."

Jyllands-Posten
"...en fin lille film, der dog har problemer med at finde den rette tone - der veksles mellem slapstick komedie a la kvinde-er-tæt-på-at-drikke-urin og den mere raffinerede."

Ekstra Bladet
"...endnu en teenage-komedie fra det solbeskinnede Californien..."

B.T.
"...krydret med hylende morsomme birolleindsatser fra blandt andre John Lithgow og Catherine O%u2019Hara (som Lance og Shauns fraskilte forældre), leverer 'Orange County' præcis det, den lover: uforpligtende underholdning."

Cinemazone
"Blandingen af sort teenagekomediehumor og det personlige portræt af en teenagedreng med drømme bliver desværre brugt lige i underkanten."

Brugere

19/03-04Good times..
Anonym
Ganske charmerende "lille" film som ikke er nær så uoriginal som man skulle tro hvis man bare har set coveret, og langt mere morsom og vitig end jeg havde forventet.

Mike Whites manuskript er en velfungerende bane for for de mange fjollede men søde karakterer at udfolde sig på, og skuespillerne får det bedste ud af det; ingen sleepwalking for pengenes skyld her, hverken fra de kendte som popper op i cameos (Ramis og Stiller har et par virkelig gode scener med heholdsvis Hanks og Black), eller fra de mindre kendte kræfter.

Kasdan instruerer anonymt men effektivt, opbygning af de store farce setpices er afslappet og intet bliver forhastet, det medfører at når fjolleriet så endelig kommer, er det effektivt som bare fanden.

Hanks og hende-pigen-som-ligner-Spacek-fordi-det-er-Spaceks...

17/10-03næste generation
Anonym
En underholdende og morsom ungdomskomedie, der ikke er helt ligesom de andre. Den mærkværdige instruktør, Lawrence Kasdans søm, Jake Kasdan, har instrueret og det gør han rigtig godt. Han har styr over tingene, et filmisk overblik og hans film har et herligt glimt i øjet. Hans første, Zero Effect, var en pudsig lille sag, som var en lovende instruktørdebut. Han følger godt op.

Tom Hanks søn, Colin Hanks, spiller hovedrollen og han er forrygende morsom. Han kommer uden tvivl langt, og det bliver ikke kun fordi han er søn af Tom Hanks. Han har massivt talent, og måske bliver han ligeså stor som sin far. Håber man.

Der er ikke så meget at sige til historien, charmerende og en smule banal, men det er jo en ungdomsfilm. Det, der gør filmen rigtig god, er Jack Black, som er skidemorsom, ...

16/10-03løfterne holdes
Anonym
Orange County holder nøjagtig, hvad den lover: "Slå-hjernen-fra" underholdning i halvanden time.

Colin Hanks er fremragende.

02/05-03Sikke noget bras
Anonym
Jeg har tidligere nævnt The Sweetest Thing som en af de dårligste komedier jeg har set. Denne her film er næsten på samme niveau.

Historien er komplet ligegyldig, der er fyldt med en masse uduelige replikker, og den har faktisk ingen sjove scener ( Jack Black har et par enkelte gode, men han er også et lille plus ved filmen).
Resten af castet er dårlige. Især Colin Hanks, Schyler Fisk og Catherine O'Hara er ufattelige ringe.

Det hele virker så rodet og useriøst, at man ryster på hovedet over at nogen kunde finde på at lave sådan en film. BRAS.

30/07-02Midelmådig film
Anonym
Underholdende og sjov, mere er der vist ikke at sige den leverer men så heller ikke meget mere

Fakta

Medvirkende
Shaun Brumder Colin Hanks
Lance Jack Black
Cindy Buegler Catherine O'Hara
Ashley Schuyler Fisk
Bud Brumder John Lithgow
Don Durkett Harold Ramis
Arlo Kyle Howard
Principal Harbert Chevy Chase
Chad R.J. Knoll
Charlotte Cobb Lily Tomlin
Bag kameraet
Instruktion Jake Kasdan
Produktion Scott Aversano, David Gale, Scott Rudin, Van Toffler
Manuskript Mike White
Fotografi Greg Gardiner
Klip Tara Timbone
Scenografi Gary Frutkoff
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 06.09.2002
Dvd 02.04.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 83 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 536
Selskab Paramount Pictures, Scott Rudin Productions, MTV Films
Biodistributør United International Pictures

Se også...