Under Sandet (Sous le sable)

Marie Drillon er en stærk, attraktiv, uafhængig midaldrende kvinde, der forsøger at få sit liv til at fungere efter sin mand Jeans forsvinden under en ferie ved vandet. Parret havde været gift i 25 år og Marie har svært ved at forholde sig til sit savn og omtaler manden i nutid. For at klare sit hverdag , skaber hun en fantasiverden, hvor hun kan være sammen med Jean. Langsomt indleder hun et forhold til Vincent og må forholde sig til det faktum, at hun lever alene. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Drama
Instruktør François Ozon
Medvirkende Charlotte Rampling, Bruno Cremer, Jacques Nolot, Alexandra Stewart
Spilletid 96 min.
Biopremiere 12.04.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

François Ozon

(INSTRUKTØR)
Den kontroversielle franskmand François Ozon er født i Paris i 1967. Efter en række kortfilm, der er vist på utallige festivaller, debuterede han som spillefilmsinstruktør med den sorte komedie 'Sitcom' (1998). Året efter kom 'Les Amants Criminels', der er blevet beskrevet som en "soft-core homoseksuel S&M-fantasi baseret på Hans og Grete". Oz...

Anmeldere

Politiken
"Oplevelsen i en lidt skematisk fransk film, der fortæller sin historie med en afstemt beherskelse, der grænser til det akademisk tørre."

Berlingske
"Et intenst, køligt og mareridtsagtigt drama om en kvinde midt i et nervøst sammenbrud, hvormed Ozon også %u2013 for god ordens skyld %u2013 skriver sig ind i fransk films fine tradition for kontroversielle, psykologiske kvindeskildringer."

Jyllands-Posten
"...hverken nogen stor eller særligt vellykket film; den kommer aldrig rigtigt på talefod med sin hovedperson, som den omgås med en kølig, lidt tvivlrådig distance..."

Weekendavisen
"...med en fremragende subtilitet i fortællestilen lægger Ozon flere spor ud, som sætter spørgsmålstegn ved de første billeder af Jeans og Maries forhold."

Information
"Rampling spiller eminet, og hendes forvandling fra kærlig, omsorgsfuld ægteviv til fortvivlet, frustreret kvinde uden kontakt med sine egne følelser er troværdigt skildret."

Ekstra Bladet
"Uden at afsløre for meget lover jeg en intens og temmelig makaber thrilleragtig spænding i denne usædvanlige franske film, hvor det filosofiske også spiller en interessant rolle."

B.T.
"Den er smuk i sin filmiske enkelhed. Men når det er sagt, er det også samtidig en fransk film på godt %u2013 og mest ondt..."

Kino
"...er en af de hotteste instruktører i Frankrig netop nu."

Bogart
"Det er filmkunst på niveau med Claude Sautet og Kieslowski."

Cinemazone
"...det er først og fremmest François Ozons imponerende registreringsevne og særprægede stil, der gør filmen en oplevelse værd..."

Brugere

04/07-02Fransk når det er bedst!
Anonym
Usædvanlig god film, et psykologisk drama, en voksen kvinde i hovedrolle, der spiller gudbenået. Skynd dig at se den, den er så hjertegribende uden at være sentimental, så livsklog og smuk. En af de film, jeg vil huske meget længe.

16/04-02Et mesterværk!
Anonym
Det er længe siden, at jeg har set en så god film. Man bliver slugt og begejstret af filmen fra start til slut. På bedste vis holdes publikum uvidende omkring Jeans reelle skæbne, og Maries psyko-traumatiske-chok-oplevelse, får den dybere mening med, hvad der ligger under skindet (sandet) i ethvert forhold, til at risle en koldt ned af ryggen.
Kan man kede sin mand efter 25 års ægteskab ihjel, eller er virkelighedens realitet så svær at forholde sig til, at man fornægter den?
Filmen skal ses, og den giver så meget stof til eftertanke, at man ikke glemmer den med det samme. Dette er en klassisker, hvor publikum ikke vil gå tomhændede fra biografens sal. Det er bare en fantastisk film!

Fakta

Medvirkende
Marie Drillon Charlotte Rampling
Jean Drillon Bruno Cremer
Vincent Jacques Nolot
Amanda Alexandra Stewart
Gérard Pierre Vernier
Suzanne Andrée Tainsy
Tysk kvinde Maya Gaugler
Livredder Damien Abbou
Ung livredder David Portugais
Politimand Pierre Soubestre
Bag kameraet
Instruktion François Ozon
Produktion Olivier Delbosc, Marc Missonnier
Manuskript François Ozon, Emmanuelle Bernheim, Marcea Romano, Marina de Van
Fotografi Antoine Héberlé, Jeanne Lapoirie
Klip Laurence Bawedin
Scenografi Sandrine Canaux
Musik Philippe Rombi
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 12.04.2002
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Produktionsår 2000
Spilletid 96 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 7.973
Selskab Arte France Cinéma, Euro Space Inc., Fidélité Productions, Haut et Court
Biodistributør Camera Film

Se også...


5x2
2004
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Swimming Pool
2003
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tid til afsked
2005
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Angel
2007
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

8 kvinder
2002
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk