In The Bedroom

Frank er enebarn og tilbringer sin sommerferie fra skolen hos sine forældre i Maine. Faren Matt er praktiserende læge, mens moren Ruth underviser i sang. Frank arbejder i fiskeribranchen på deltid for at tjene penge til sine studier. Samtidig har han en affære med en enlig mor fra byen, hvilket især hans mor ikke billiger. Men det ellers lykkelige aldrende ægtepar står over for en begivenhed med langt større konsekvenser. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Drama
Instruktør Todd Field
Medvirkende Tom Wilkinson, Sissy Spacek, Nick Stahl, Marisa Tomei
Spilletid 132 min.
Biopremiere 24.05.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sissy Spacek

Mary Elizabeth "Sissy" Spacek brød igennem med gyseren 'Carrie' (1976) og vandt en Oscar for at spille countrysangerinden Loretta Lynn i 'Coal Miner's Daughter' (1980). Den lille, fregnede skuespillerinde har senere været nomineret for 'Savnet' (1981), 'Stormfloden' (1984) og sydstatsmelodramaet 'Det slemme hjerte' (1986). Spacek er gift med ...

Anmeldere

Politiken
"...en film, som i sjælden grad formår at give indtryk af at skildre hele mennesker og derfor også kommer til at handle om alt væsentligt menneskeligt: Kærlighed, savn, venskab, sorg, jalousi, fortrydelse, glæde, vrede, trøst."

Berlingske
"Debutanten Field har instrueret med imponerende selvbeherskelse, i en rolig visuel stil uden visuelle tricks og næsten blottet for musik..."

Jyllands-Posten
"...den mest lavmælte, autentiske og knugende film, jeg længe har set; kunstnerisk hører den til de mest fremragende: Velspillet i samtlige roller og med et sagtmodigt, henkastet tonefald, som holdes fra første til sidste billede."

Weekendavisen
Der er psykologisk nerve, kontroversielt bid og billeder af en sjældent set del af det landlige USA i dette usædvanlig velspillede og fem gange Oscarnominerede drama

Information
"Det fås simpelthen ikke meget bedre!"

Ekstra Bladet
"...med sine tavse scener, et langsomt tempo, en usædvanlig fin natur-miljø-skildring og ikke mindst et fremragende skuespillerhold må være en tankefuld lækkerbisken for det voksne publikum."

B.T.
"Todd Field har skabt en storslået og renfærdig film, hvis store fortjeneste er, at skuespillerne får tid og plads til at udvikle deres roller på en måde og i et tempo (langsomt), der er helt usædvanligt i en amerikansk film."

Kino
"...selvom skuespillet er fint, kan filmen ikke klare uforudsigelighedstesten, og den ender med at svælge rundt i de traditionelle amerikanske klicheer."

Bogart
".... knugende og opløftende på den måde, hvor man siger: hvor er det godt, at det gør så ondt."

Cinemazone
"Det er sjældent, at vi forkæles med så nærværende en oplevelse i biografen, så selv om man ikke umiddelbart føler, at man kan have alverdens til fælles med en hummerfangende læge og hans familie fra New England, så burde man give sig selv chancen for at finde ud af det."

Brugere

03/07-08- Bag det stille ydre - 2
En sjælden gang imellem, ser vi en film der rør ved noget i os. Giver os noget nyt eller får os til at se på tilværelsen, på en anden måde. Film der taler til os, om man vil. Det er den slags film vi værdsætter, holder af og som giver os håb om, at mediet kan mere end blot at underholde os på menneskelivs præmisser. Det kan få os til at føle. Kun i ny og næ, for mit vedkommende og fordi oplevelsen fortjener at være speciel hver gang, sætter jeg sådan én i DVD'en - for at blive husket på hvorfor jeg elsker dén. Sådan en film er ”In the Bedroom”, for mig.

I stedet for at springe ud i anmeldelsen, vil jeg gerne fortælle hvorfor Todd Field's emotionelle drama er så speciel for mig. Det indebærer også, at jeg bliver nød til at fortælle noget om mig personligt, så bær over med mig. Da jeg v...

17/10-07blaa
egentlig en dårlig film uden ret meget substans og en mærkelig slutning

sorgen berøres i denne film og det er set gjort meget bedre

der er træk til noget vedkommende, men det ebber ud i ingenting

08/02-06Kedelig??? 2
Når jeg læser igennem folks kommentarer til filmen her på scope og undrer mig over de meget lave stjerner de giver filmen, kan jeg kun tænke at folk (sikkert de samme som kun ser action film med Steven Seagal eller platte komedier) ikke har forstået en skid af filmen, og deres eneste kommentar er at filmen er kedelig. Jeg mener hold da kæft man, hvis det eneste man kan sige om en film at den er kedelig og intet andet, så burde man slet ikke skrive noget som helst. Jeg kan godt acceptere at nogle syntes filmen er dårlig, men så skal der sgu også en ordentlig begrundelse til. At man bare syntes filmen er kedelig og intet andet, giver jeg ikke meget for.

07/02-06Uforglemmelig film
En af Tom Wilkinsons mange fantastiske filmpræstationer ( hans indsats i " Priest "er dog lige så oplevelsesrig ), bl a hvor han fortæller " barnebarnet " om hummers levevis, med henvisning til filmtitlen. En anbefalelsesværdig film ligesom " Priest "

04/08-04En smagssag.
Anonym
Hvis man er action-junkie er denne film inte bra. Men hvis man er til drama er god. den men det er en trist, trist film. Filmingen og musikken kunne dog være bedre.

01/11-03Puha!
Anonym
Jeg var inde og se denne film sidste år, og puha hvor var jeg deprimeret, da jeg gik ud af biffen!
Jeg havde forventet noget helt fantastiskt, efter de gode anmeldelser og oscarnomineringer.
Det første kvater var spændende nok, men så da sønnen dør går den helt istå!
Og den næste halvanden time, skændtes de... og græd....skændtes..... Og græd.
Flere gik ud af biografen, det skulle jeg nok også have gjort!
Temaet er sådan set okay, men næste gang skal man bare ikke falde i søvn, eller blive deprimeret bagefter!
Helt klart en af de værste film jeg har set!

28/08-03Kedelig!
Anonym
Så filmen og var SÅ tæt på at falde i søvn...forstår slet ik de fine anmeldelser den ha fået. Skørt!

16/02-03SPILD AF TID!
Anonym
Hvordan kan denne film få så gode anmeldelser. Den er langtrukken, kedelig og er absolut ikke værd at se. Grunden til at den får en stjerne(som man ellers ikke skulle tro) er fordi at jeg godt kan se at det er et tema der er spænende. Men så er der heller ikke mere godt at sige om den.

16/02-03Denne film er til grin....
Anonym
Fuck denne film er til grin og er pisse kedelig jeg så den desvære i går og har ikke andet og sige om den.
IKKE SE DEN (KEDELIG!)

01/08-02Næsten perfekt
Anonym
Et dystert, præcist spillet og instrueret drama med fabelagtigt spil i samtlige roller. Ja, filmen kræver opmærksomhed og tålmodighed, men den betaler tilbage i rigt mål. Undgå den endelig, hvis du hører til den del af biografpublikummet, der forventer en biljagt, et par eksplosioner og en kronisk skævsmilende Bruce Willis for ikke at dømme en film til at "sutte røv" i al evighed. Og hvad titlen angår: Hvis man gider følge med i filmens første ti minutter, så fortæller Matt (Tom Wilkinson) lidt om hummere. Der skal ikke den store begavelse til at gennemskue sammenhængen mellem Matts ord om hummere og filmens titel. Hummernes adfærd kommer til at fungere som gennemgående metafor for hovedpersonerne i filmen. Easy-peasy.Fakta

Medvirkende
Dr. Matt Fowler Tom Wilkinson
Ruth Fowler Sissy Spacek
Frank Fowler Nick Stahl
Natalie Strout Marisa Tomei
Richard Strout William Mapother
Willis Grinnel William Wise
Katie Grinnel Celia Weston
Marla Keyes Karen Allen
Henry Frank T. Wells
Carl W. Clapham Murray
Tim Justin Ashforth
Bag kameraet
Instruktion Todd Field
Produktion Graham Leader, Todd Field, Ross Katz
Manuskript Todd Field, Robert Festinger
Fotografi Antonio Calvache
Klip Antonio Calvache
Musik Thomas Newman
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Psykologisk drama
Nøgleord Mistet barn
Premieredatoer
Biograf 24.05.2002
Dvd 02.12.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 132 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 20.520
Selskab Good Machine, GreeneStreet Films Inc., Standard Film Company Inc.
Biodistributør Angel Films
Priser Golden Globes 2002, Bedste kvindelige hovedrolle (drama)

Se også...