"...Og din mor!" (Y tu mamá también)

Ved et familiebryllup i Mexico City møder de to venner Julio og Tenoch den smukke 28-årige Luisa. Under påvirkning af alkohol flirter de kejtet med den gifte og noget ældre kvinde. Drengene inviterer Luisa med på en tur til den fjerne badestrand Boca del Cielo. Da Luisa få dage efter modtager dårlige nyheder, får hun brug for forandring og finder Julio og Tenoch for at tage imod deres tilbud. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Drama, Komedie
Instruktør Alfonso Cuarón
Medvirkende Maribel Verdú, Gael García Bernal, Diego Luna, Diana Bracho
Spilletid 105 min.
Biopremiere 02.08.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #79
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I biografen

"...Og din mor!" kan ses i 1 biograf på torsdag.

Anmeldere

Jyllands-Posten
"...et lille mesterværk, der fortjener et stort publikum i de danske biografer. Den er rørende og bidsk på én gang."

Weekendavisen
"...filmen er et sjældent lykkeligt eksempel på, hvor meget en løs struktur og en personlig form kan bære."

Information
"...man sluger råt hvert eneste øjeblik selskab med den eksplosive trio."

Ekstra Bladet
"...en livlig, morsom, tankefuld, melankolsk skildring af et par unge 'hjerneblæste' lømlers hormonbuldrende oplevelser og sexpalaver med en lidt ældre frimodig og sexet kvinde..."

Cinemazone
"En af den slags rammende skildringer, der for Mexicos ungdom kunne få samme hjerteplads, som vi i Danmark er vant til at give 'nationalskattens klassikere' som Den kroniske uskyld og Tro, Håb og Kærlighed."

Brugere

17/12-10Smukt, rammende, gribende, sjovt, knusende
Sjældent set smuk skildring af et ubetinget venskab, der på godt og ondt, bliver sat på prøve under Julio's og Tenoch's livs rejse. Fantastisk overbevisende skuespil af høj, høj klasse og en intensitet i mellem alle tre, så man efterlades med et 'tomrum', når filmen slutter.

Sådan!

13/07-06igen og igen
jeg ser denne film igen og igen, og hver gang er en større fornøjelse. dejligt skuespil fra mine to yndlings, Diego Luna og Gael García Bernal.

03/01-06Smuk
Har set filmen da den gik i biografen og nu igen på dvd. Den griber og rører mig hver gang. Synes virkelig det er en smuk og filosofisk film, med et indhold der virkelig sætter tankerne igang. Den er samtidig meget underholdende og mange fede repilkker/dialoger mellem den lille men geniale rollebesætning der er. Fedt at den ikke er så fin og opstillet som andre lignende - amerikanske - ungdomsfilm ofte er.

27/11-05Super film!
Personligt er jeg helt vild med den film og har efterhånden set den mange gange... Synes bare, den virkelig rammer noget, og man tror enormt meget på historien og personerne. Effekten med en fortæller igennem historien gør også, at filmen får en form for filosofisk præg, synes jeg.
Er i hvert fald en af de bedste film, jeg har set :)

19/03-04herlig film
Anonym
jeg må indrømme at jeg i starten troede at det blev en lang kedelig film....
men det var den sgu ikke... den var fandme sjov.. lå flad af grin.. den er bare herlig.... total griner ... .... og så er den bare så ærlig og langt væk fra alle de amerikanske kliché teenage film at den er mere behagelig at se.... med det mener jeg at man ikk sidder og er ved at brække sig over den der typiske slutning der jo er i teenage film... for denne films slutning kom helt bag på mig..... og ja... det er bare en rigtig god film.... som der skal ses....

05/08-03en af de bedste ungdomsfilm!
Anonym
Dagen efter jeg havde set Love is a bitch lejede denne.
Det er en både smuk, storslået, og anderledes film, man her får set!
Godt at censuren herhjemme i Danmark ikke er ligesom i U.S.A For så ville vi ikke kunne få set denne filmsentation!
Jeg har efterhånden set mange ungdomsfilm, og denneher hører helt klart til i top 3!

05/09-02Med hånden på hjertet
Anonym
Mange film har prøvet at fange ungdommens gnist. Fra 80'erne har vi filmene om de unges fremmedgørelse, fra halvfemserne de platte teenage-komedier. Men er det nogensinde lykkedes at fange den helt rigtige stemning?
Ja, med "...Og din mor" er det.
Filmens handling er i sig selv simpel - 2 fyre og en pige drager ud på en rejse, som for altid skal ændre deres liv. Jamen... Er det ikke set før?
Jo, genren er road-movie. Men denne film skiller sig ud. Først og fremmest er det et Mexicansk produkt - dem ser vi ikke mange af i Danmark. Derudover bliver historien og personerne fremstillet på en måde, så enhver næsten må tro, at filmen indeholder et gran virkelighed - især gennem dens glimrende brug af voice-over, som giver publikum indsigt i de to drenges hjerter.
Sjældent har en film formå...

26/08-02Kommentar til kommentaren
Anonym
Jeg beklager fejlen med de 84%, som jeg også selv blev opmærksom på, lige da jeg havde sluppet mit indlæg. Jeg mente egentlig 74%, som på det tidspunkt var brugernes midlede vurdering af filmen.

Jeg ved, at det - når nu alle kan stemme anonymt - ikke kan være anderledes, end at det er muligt at booste en films vurdering, men så må det også være i orden at gøre opmærksom på, når det sker. Og det var bare, hvad jeg ville.

19/08-02Kommentar fra redaktionen
Anonym
Hvorvidt importøren selv har stemt på sin egen film og skrevet om den, skal jeg ikke kunne sige. Det er spillets regler - Bille August og Søren Fauli er også velkomne.

De 84% er udtryk for et gennemsnit af anmeldelserne i en række danske medier og er altså uden for importørens indflydelse. Brugerne er imidlertid ikke helt så glade for filmen som anmelderne, og har p.t. give filmen et gennemsnit på 73%.

19/08-02Das Pferd mal klappen
Anonym
Filmen har mange fine kvaliteter, men jeg synes nu alligevel, at den er en smule overvurderet. Men de 84% kan jo ogsaa til dels skyldes, at importoeren selv har vaeret inde og kalde den henholdsvis mestervaerk og aarhundredets bedste film -- med stemmetal 100% begge gange.Fakta

Medvirkende
Luisa Cortés Maribel Verdú
Julio Zapata Gael García Bernal
Tenoch Iturbide Diego Luna
Silvia Allende de Iturbide Diana Bracho
Miguel Iturbide Emilio Echevarría
Ana Morelos Ana López Mercado
Cecilia Huerta María Aura
Diego 'Saba' Madero Andrés Almeida
María Eugenia Calles de Huerta Verónica Langer
Esteban Morelos Arturo Ríos
Enriqueta 'Queta' Allende Marta Aura
Bag kameraet
Instruktion Alfonso Cuarón
Produktion Alfonso Cuarón, Jorge Vergara
Manuskript Carlos Cuarón, Alfonso Cuarón
Fotografi Emmanuel Lubezki
Klip Alfonso Cuarón, Alex Rodríguez
Scenografi Marc Bedia, Miguel Ángel Álvarez
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Premieredatoer
Biograf 02.08.2002
Øvrige oplysninger
Land USA, Mexico
Produktionsår 2001
Spilletid 105 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 28.929
Selskab Producciones Anhelo, Besame Mucho Pictures, Anhelo Producciones
Biodistributør Marco Film

Se også...