Cecil B. Demented

Undergrundsinstruktør Cecil og hans loyale kult af filmfanatikere har erklæret krig mod dårlige film. Under en gallapremiere kidnapper de Hollywoodstjernen Honey Cherish. Hun bliver hjernevasket og får et seriøst stilskifte for at spille rollen som vanvittig teaterejer i no-budget-filmen ”Raven Beauty”. Mens hendes gamle kolleger begynder at svine Honey til i pressen, så begynder hun at fatte sympati Cecils kamp mod hele den kommercielle filmindustri. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Komedie
Instruktør John Waters
Medvirkende Melanie Griffith, Stephen Dorff, Alicia Witt, Adrian Grenier
Spilletid 88 min.
Biopremiere 19.07.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...de få virkelig gode og originale idéer - bl.a. en aktion mod indspilningen af filmen 'Gump Again', der er en fortsættelse af mainstreamsuccesen 'Forrest Gump' - forsvinder i den uskønne mængde af anstrengt lavkomik og de mange infantile morsomheder om især sex, stoffer og satanisme."

Berlingske
"...i stedet for at repræsentere avantgarden, ender den ellers før i tiden så provokerende Waters her med at kopiere Hollywoods kyniske kapitalister."

Jyllands-Posten
"...ret beset kun en ophobning skæve påfund, men holder man af den "gamle" Waters' campede excesser, er "Cecil B. Demented" immervæk det tætteste, man kan komme den ægte vare."

Information
"...denne gang ender Waters med at gå grassat i indforståede vink til de filmomane..."

Ekstra Bladet
"...et anstrengende forsøg på at gøre grin med den amerikanske filmindustri..."

B.T.
"...på en gang en hyldest til filmmediet gennem alle tider og lande, samt en bøn til publikum om at stille krav for at få den laveste fællesnævner hævet eller udslettet."

Cinemazone
"...beviser, at man sagtens kan lave en personlig film uden alt for mange arkaiske klichéer."

Brugere

31/07-02Tja...
Anonym
Det var min reaktion da jeg kom ud af biografen for snart to år siden i Spanien. Det undrer mig at den først er kommet hertil nu.
Men det er da interessant at se et bud på en "Rasmus-modsat" film der bare kører den længere og længere ud.

20/07-02kult?
Anonym
jeg undrer mig over at høre, at der er nogen, der synes denne film er kult. jeg synes bare den virkede uproffessionel, meget lidt overbevisende og lidt filmkundskab-på-hx-agtig. måske sjov for 16-årige drenge

20/07-02Fedt at den vises i biografen!
Anonym
Den får ikke topkarakter fra min side, men synes det var dejligt at få lov til at se den på premieredagen i går og ikke er blevet henvist til en video/dvd oplevelse. De fleste film opleves sgu' bedst i mørket. Os der havde fundet vej til Grand grinede og selvom vores latter var en kende anstrengt til sidst, leverede filmen varen...man var lidt twisted oppe i sit hoved og slutscenen med Melanie Griffith har faktisk gjort et indtryk. Jeg ved ikke om man skal kende sin sort/hvid klassikere... men det hjælper... specielt da Melanie Griffith med sorte øjne siger "Ready for my close up....?" var jeg tilbage i en af mine absolut sort/hvid favorit klassikere Sunset Boulevard. Skønt med en anderledes instruktør som måske huske bedst for Hairspray og so what... han kan jo endnu. Anderledes er det ...

15/07-02Total umorsom....
Anonym
og rodet film fra Waters, som ellers nok kan når han vil. Hvad skal vi med filmen her - ud over at få at vide, at Melanie Griffith HELLER ikke er morsom.

26/06-02Tåkrummende pinlig!
Anonym
Vel nok Waters' dårligste film nogensinde! En tåkrummende pinlig, forudsigelig og umorsom "satire" over den amerikanske filmbranche, som "intellektuelle" filmnørder måske ville have gjort til kultfilm i starten af 1980'erne (som med så mange andre af Waters' film), men som i dag bare falder til jorden. Skuespillerne overspiller på det forfærdeligste og teknisk er den tilmed (bevidst, går jeg ud fra?) lavet lige så primitiv som en Troma-film. Det eneste rigtig sjove i filmen er under forteksterne, hvor et vue ud over en række amerikanske biografers facader bl.a. afslører "Les Enfants du Paradis - finally dubbed in English"! Ellers er der absolut intet at komme efter og det er ufatteligt, at den i det hele taget bliver sat op i Danmark.

27/05-02Fed satire
Anonym
En virkelig fed satire over filmverdenen. Filmen handler om en flok originaler, der terroriserer dårlige film (så som Patch Adams eller Forrest Gump).

Man skal måske kende nogen af typerne for at synes, at den er rigtig sjov (frisøren, der er ulykkelig over ikke at være bøsse eller den åh-så-onde satanistpige), men det er virkelig en anbefalelsesværdig dosis af John Waters' galskab.

Fakta

Medvirkende
Honey Whitlock Melanie Griffith
Cecil B. Demented Stephen Dorff
Cherish Alicia Witt
Lyle Adrian Grenier
Lewis Larry Gilliard Jr.
Raven Maggie Gyllenhaal
Rodney Jack Noseworthy
Mrs. Mallory Mink Stole
Libby Ricki Lake
Fidgets mor Patricia Hearst
Petie Michael Shannon
Bag kameraet
Instruktion John Waters
Produktion Joseph M. Caracciolo Jr., Mark Tarlov, John Fiedler
Manuskript John Waters
Fotografi Robert M. Stevens
Klip Robert M. Stevens (I)
Scenografi Vincent Peranio
Musik Zoë Poledouris, Moby , Basil Poledouris
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 19.07.2002
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, USA
Produktionsår 2001
Spilletid 88 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 483
Selskab Le Studio Canal+, Polar Entertainment Corporation, Artic Productions LLC
Biodistributør Camera Film

Se også...