Samsara (The Samsara)

Den dygtige unge munk Tashi har gennemført tre års meditation i ensomhed og vender tilbage til sit gamle kloster. På en rejse bliver han forelsket i den smukke Pema. Han begynder at stille spørgsmål ved sine spirituelle værdier og erkender, at han må afprøve det verdslige liv, hvis han skal kunne give afkald på det. Tashi gifter sig med Pema og oplever glæden ved sex og faderskab. Tashi erfarer imidlertid snart, at hverdagslivet byder på mange svære udfordringer, som han er uforberedt på. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Drama
Instruktør Nalin Pan
Medvirkende Shawn Ku, Christy Chung, Neelesha BaVora, Lhakpa Tsering
Spilletid 138 min.
Biopremiere 13.09.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...emotionelt bevægende og filosofisk stimulerende billedfortælling."

Jyllands-Posten
"Filmens tempo kræver i udpræget grad tålmodighed af tilskueren, og min kop te er filmen ikke..."

Weekendavisen
"Sjældent (om nogensinde) har en film formået at vise så dyb religiøsitet og så dampende hed sex side om side uden at virke usammenhængende eller spekulativ."

Ekstra Bladet
"...en lidt trang, flot film, der hylder livet på godt og ondt."

B.T.
"Balancen mellem erotik, humor og de store spørgsmål er perfekt formidlet uden andre virkemidler end naturen og godt gammelt filmhåndværk."

Cinemazone
"En asketisk film om en munk, og en sanselig, sensuel om Pema og Tashi. Begge sider er ligeligt respekteret, og det er det, der gør Samsara til fint varieret filmkunst."

Brugere

16/12-02Ubeskrivelig Samsara
Anonym
Det er den smukkeste film jeg nogensinde har set. Naturen - billederne - den gode tid, det varmer mig stadigvæk, og det er flere måneder siden jeg har set den.

22/10-02De store spørgsmål i livet
Anonym
Er det muligt at leve sandere i ensomhed, udenfor, tænkende over livets sandhed? Indeholder valget af ensomheden også angsten for at elske, at knytte sig til nogen?
En glimrende omskrivning af myten om Siddharta, og en kritik af troen på denne myte. Et spørgsmål til myten. Genialt gjort. Så fjernt fra mit liv i København, og alligevel så vedkommende spørgsmål for mit liv, stiller denne film. Se den, hvis du holder af de store spørgsmål i livet.. (Og så er den rasende smuk)

26/09-02FANTASTISK
Anonym
Denne film bør alle se! Det er en fantastisk fortælling om en tibetansk munk, der møder livets realiteter. Velfortalt og uendelig smuk film.
Se den mens i stadig har muligheden

Fakta

Medvirkende
Tashi Shawn Ku
Pema Christy Chung
Sujata Neelesha BaVora
Dawa Lhakpa Tsering
Karma Tenzin Tashi
Sonam Jamayang Jinpa
Apo Sherab Sangey
Jamayang Kelsang Tashi
Chen Tulku Tsepak Tsangpo
Bag kameraet
Instruktion Nalin Pan
Produktion Karl Baumgartner
Manuskript Nalin Pan, Tim Barker
Fotografi Rali Raltschev
Klip Isabel Meier
Scenografi Petra Barchi
Musik Cyril Morin
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 13.09.2002
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Tyskland, Italien
Produktionsår 2001
Spilletid 138 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 19.573
Selskab Pandora Filmproduktion, Fandango, Paradis Films
Biodistributør Gloria

Se også...