Tror du stadig på julemanden? (The Santa Clause 2)

Scott Calvin har været en succes som Julemanden i otte år, men da Scotts søn Charlie har deltaget i hærværk, skal Scott i følge sin kontrakt gifte sig inden juleaften – ellers er det slut med at være jobbet som som julemand. Med hjælp fra sine loyale alfer skaber Scott en kunstig udgave af sig selv og tager tilbage sydpå for at få styr på ballladen med sin søn. Det får imidlertid fatale konsekvenser og snart at ikke bare Scotts familie i fare, men også Nordpolen og selve julen. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Familiefilm, Komedie
Instruktør Michael Lembeck
Medvirkende Tim Allen, Elizabeth Mitchell, Eric Lloyd, David Krumholtz
Spilletid 105 min.
Biopremiere 15.11.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tim Allen

Tim Allen var fjolset med de "Ti tommelfingre" i tv-serien af samme navn (han er i øvrigt kejthåndet). Den tidligere stand up-komiker filmdebuterede i ”Tror du på julemanden (1994), men er ellers bedst kendt som Buzz Lightyears amerikanske stemme i de to forrygende "Toy Story"-film.

Anmeldere

Politiken
"Med den godmodige Tim Allen er julehyggen så nogenlunde reddet, men heller ikke på det punkt føler man for alvor, at man sidder og søber og sovser i de søde sager, som sig hør og bør."

Berlingske
"...spild af penge og manpower. Brug ikke tid på den."

Jyllands-Posten
"Historien er skruet sammen af seks navngivne forfattere, men filmen virker som et helt anonymt samlebåndsprodukt."

Weekendavisen
"Tror du stadig på Julemanden? er en harmløs lille film. I hvert fald truer den ikke de øvrige film om højtiden, hvor vi ærer vor religions fundament ved at bruge kreditkortet flittigt."

Ekstra Bladet
"Mon de lidt større børn, som kan læse undertekster og ikke mere tror på julemænd, finder krigen på gaveplaneten og eventyrfigurerne spændende?"

B.T.
"Hvis du allerede her tænker: Lyder dét ikke bare lidt for dumt?, så spar pengene. Men kan du følge den lidt naïve og klichétyngede tankegang og har ungerne allerede set 'Far Til Fire I Sneen', så kom med ind i mørket."

Kino
"Det er en god familiefilm, og det er et godt bud på afslappende underholdning efter man har været ude og købe julegaver."

Bogart
"...det gode i den foregår på Nordpolen, mens det banale og sentimentale udspiller sig i USA."

Cinemazone
"Filmen tror så inderligt på at sprede julestemning, og uden al for meget sukkertilførsel får den fremført sin morale om at finde det gode humør frem, sprede lidt glæde og elske hinanden."

Brugere

30/06-06Las Vegas Style
Efter ti år som Julemand (Allen) skal Scott finde sig en kone, hvis han skal forsætte i jobbet.

Det er pudsigt som amerikanske julefilm med meget få undtagelser, har det med at blive hysteriske uvæsentligheder, der er enormt svære at holde eller blive i julestemning af for den sags skyld.

Denne efterfølger til ”The Santa Clause” fra 1994 er ingen undtagelse og ender som en poppet og irriterende omgang familieromantik og komik, hvor julemandens hjem på Nordpolen i øvrigt minder mest af alt om en Las Vegas udgave og ikke et hyggeligt og lyrisk sted man faktisk kunne ønske at være. Komikeren Allen kan da ærligt være sjov, han er det bare ikke her, hvor flosklerne står i kø for at blive væltet ud over et sagesløst publikum. Effekterne virker tillige som halvbillige tricks skabt til e...

26/11-03En rigtig herlig hyggefilm!
Anonym
Puster endnu engang liv i myten om julemandens eksistens i form af Tim Allen. Denne gang er hans job i fare. For det første truer en robotlign. kopi af ham selv med at overtage jobbet. Og for det andet så "skal" han giftes inden juleaften for at kunne fortsætte som julemand. En film der - ligesom etteren - skal ses af hele familien. En rigtig herlig hyggefilm!

Fakta

Medvirkende
Scott Calvin Tim Allen
Carol Newman Elizabeth Mitchell
Charlie Calvin Eric Lloyd
Bernard David Krumholtz
Curtis Spencer Breslin
Laura Miller Wendy Crewson
Neil Judge Reinhold
Lærer Alejandro Abellan
Nicola Anderson
Michael Dorn
Bag kameraet
Instruktion Michael Lembeck
Produktion Robert F. Newmyer, Brian Reilly, Jeffrey Silver
Manuskript Ken Daurio, Leonardo Benvenuti, Ed Decter, Cinco Paul, Steve Rudnick, John J. Strauss, Robert F. Newmyer, Brian Reilly, Jeffrey Silver
Fotografi Adam Greenberg, Craig Haagensen
Klip Edward A. Warschilka, David Finfer
Scenografi Tony Burrough
Musik George S. Clinton
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Komedie
Nøgleord Dating, Dobbeltgænger, Jul
Premieredatoer
Biograf 15.11.2002
Dvd 19.11.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 105 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Walt Disney Pictures, Outlaw Productions
Biodistributør Buena Vista

Se også...