Mine øjnes lys (Luce dei miei occhi)

Maria er en enlig mor, der kæmper en nærmest håbløs kamp for at beholde sin butik og forældremyndigheden over sin datter Lisa. Enspænderen Antio kører taxa og bruger sin fritid på at læse science fiction-romaner. Da han møder Maria og Lisa, drages han mod deres liv og begynder at hjælpe dem økonomisk uden i første omgang at give sig til kende. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Drama
Instruktør Giuseppe Piccioni
Medvirkende Sandra Ceccarelli, Luigi Lo Cascio, Silvano Piccardi, Silvio Orlando
Spilletid 113 min.
Biopremiere 17.01.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"'Mine Øjnes Lys' er simpelt hen tæt på at løbe ud i sandet. Men undervejs har den med simple midler fået noget meget fint og levende ud af næsten ingenting."

Berlingske
"Fremmedheden i nutidens menneskelige relationer tematiseres og symboliseres i mange lag."

Jyllands-Posten
"Filmens stil er en dæmpet hverdagsrealisme, der af og til søges peppet op med overtydelige symbolske scener, som den lille historie om damen, der har mistet en halskæde, hun beskylder Maria for at have stjålet."

Weekendavisen
"Mine øjnes lys er en fornem samtidsskildring, som skaber sit helt eget rum og holder fast i en nænsom, tæt billedtone, der skylder byens lys lige så meget som den formelle handling, Ludovico Einaudis stilfulde score og fortællerstemmen på lydsporet."

Information
"Men instruktøren, Pivvioni, trækker sin fortælling i urimeligt depressive langdrag og inddrager lettere kriminalistiske sidehandlinger, som ikke overbeviser."

Ekstra Bladet
"Men den følsomt svævende historie har et par løse ender og en unødig sentimental slutning."

B.T.
"Sjældent er man gået så opløftet ud af biografen, efter en så problematisk vej i mørket."

Cinemazone
"Cascio og Ceccarelli fik begge en pris for deres skuespil ved den forrige filmfestival i Venedig. Det er forståeligt. Cascio spiller på alle nuancerne i den mutte drømmers sind, mens Ceccarelli forløser desparation hos en rådvild overlever."

Brugere

02/02-03Smuk italiensk film!
Anonym
En smuk film som bør ses, hvis du er til anderledes kærlighedshistorier, der ikke følger Hollywoods gængse drejebog. Handlingen er som beskrevet ovenfor ganske simpel, men det er ikke den, som er vigtigst i filmen. Det er derimod indførslen i personernes følelser og tanker, hvilket suværent skuespil er medvirkende til. Især samspillet mellem hovedpersonerne fungerer eminent.

Giuseppe Picciono har skabt en handlingsmæssig simpel men følelsesmæssig kompliceret og eftertænksom kærligshedsfilm, som er svær helt at slippe igen.


Fakta

Medvirkende
Maria Sandra Ceccarelli
Antonio Luigi Lo Cascio
Konens klient Silvano Piccardi
Saverio Donati Silvio Orlando
Lisa Barbara Valente
Bag kameraet
Instruktion Giuseppe Piccioni
Produktion Lionello Cerri
Manuskript Giuseppe Piccioni, Umberto Contarello
Fotografi Arnaldo Catinari
Klip Esmeralda Calabria
Scenografi Giancarlo Basili
Musik Ludovico Einaudi
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 17.01.2003
Øvrige oplysninger
Land Italien
Produktionsår 2001
Spilletid 113 min.
Solgte billetter 2.391
Selskab Rai Cinemafiction, Telepiù, Albachiara S.p.a.

Se også...