Frida

En fortælling om Frida Kahlos kontroversielle liv på kunstscenen. Om hendes forhold til Diego Rivera og hendes affære med Leon Trotsky. Om hendes romantiske og frisindede omgang med andre kvinder. Om hendes kompromisløse liv som kunstner og kønspolitisk revolutionær. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama
Instruktør Julie Taymor
Medvirkende Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush, Ashley Judd
Spilletid 120 min.
Biopremiere 25.12.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Giganternes krig og kærlighed, dramaet mellem Frida og Diego, griber fra først til sidst."

Berlingske
"Mere dynamisk og udtryksfuldt kan Frida Kahlo næppe hyldes..."

Jyllands-Posten
"...er filmen ikke synderligt dybtborende, så er den trods alt ganske underholdende."

Information
"At anskue Frida spejlet i forholdet til Diego Rivera turde være en forenkling, der næppe yder Fridas originalitet retfærdighed."

B.T.
"...et bredtfavnende og inderligt portræt af en stor personlighed."

Cinemazone
"...lille billedperle, der sprudler i farver og vrider sig i smerte.

Brugere

07/06-05- Talentløse Hayek -
Biografisk film om den kvindelige mexicanske kunstner Frida Kahlo.

Et lettere uinteressant portræt af en interessant kvinde. Selvom den prøver at være det, så er ”Frida” ikke særlig følelsesmæssig intens, og det er ærgerligt, da intensitet præcis er, hvad den mangler.

Det er derimod en ganske levende skildring, der bestemt ikke er kedelig, i og med filmens hovedpersonen heller ikke er det. Filmen er instrueret med sans for det kunstneriske, og også her betages man, selvom anonymiteten desværre også melder sig i lange passager.

På trods af at ”Frida” har en god i historie i ryggen, når den aldrig at blive nogen stor filmoplevelse. Man savner lidt dramatik i den til tider lidt stillestående handling, og selvom kærlighedsforholdet mellem Frida og den virile Diego er godt skildret, ...

23/01-04hayek er stadig gudesmuk
Anonym
Flot, men let forglemmelig drama. Instruktøren Julie Taymor begår den samme fejltagelse, som mange andre instruktører før hende har begået. Hovedpersonen Frida bliver forhelliget, og vi får ikke de mørke sider at se. I Salma Hayek's præstation bliver hun til en varmblodig og ilter kvinde, men filmen bliver aldrig realistisk eller gribende. Positive ting er dog Alfred Molina og et smukt score. Stedvis originale scener forhindrer ikke filmen i at være kedelig og i sidste ende og ligegyldig. Man kunne godt have ønsket sig en mere dyb film om en opsigtsvækkende person.

12/06-03En positiv overraskelse
Anonym
Denne film er en af de bedre biografier jeg har set. Salma Hayek beviser her at hun ikke bare er en lækker sild, men virkelig en god skuespiller. Filmen er fyldt med intersante peroner, og alle gør det godt. Musiken er fantastisk, og man kommer rigtig godt ind i hvor hårdt Frida Kahlos liv var.

Se den, kan kun anbefales

29/03-03En film som er værd at se
Anonym
Frida er for en gangs skyld en god amerikansk film. Og dramatiske perioder gøres smukke og efterlader et flot symbol. Billeder og virkelighed blandes sammen på en god måde. Se den før din nabo !! :-)

22/03-03Ærgerligt, irriterende
Anonym
Det kunne da have været gjort så meget bedre. Ikke at det er en sindssygt dårlig film, men hvis man går ind i så interessant materiale, så må man bare gøre det godt. Filmen har slet ikke noget ordentligt fokus, og den sløjter hen over det hele, som om den vil fortælle alt og ikke fokusere på noget. Det æstetiske billedunivers er ind i mlemme spændende, når Fridas billeder og hendes historier smelter sammen, men det er ikke konsekvnet nok. Så gør det hele tiden.
Værst af alt er dialogen, der minder om noget fra Nikolaj og Julie.
Det er ikke en film der fanger én - og det er da utroligt, når man tænker på, hvad den egentlig handler om. Træls.

23/01-03Dejlig fornemmelse i maven...
Anonym
Det var bare en af de film alt for få får set. En kærlig beskrivelse af Frida Kahlo og hendes verden. Set som jeg tror hun ville have set den. Diego's "udenom-aktiviteter" hænges han ikke ud for (til trods for at det sårer hende). Selvom han er en sjuft elsker hun ham jo stadig. Information brokker sig i deres anmeldelse, men jeg tror ikke helt de har forstået Mexico i 40'erne eller Frida's besættelse og afhængighed af Diego. Kærligheden, smerten,gråden og glæden. Det er der alt sammen. Og så bliver hendes billeder levende gjort på en utrolig god måde og kommer til at indgå som et godt udtryk i helheden. Eneste minus var at de ikke talte spansk.

28/12-02fantastisk
Anonym
selv med sammen voksede bryn, fremstår Salma Hayek stadig som verdens lækreste kvinde, et sexsymbol uden konkurence, med en krop som kun gud kunne have skabt den.

Og filmen er forresten også god.

17/11-02Et mestervaerk, overse ikke!
Anonym
Selma Hayek praesterer sit livs bedste skuespil indtil videre i en film der kaptiverer den hede mexicanske aand og et tidsbilllede i en kultur fjernt fra Danmark. Filmen beskriver Frida Kahlos saerdeles interessante skaebne ved hjaelp af en kombination af et verdensklasse soundtrack (hvor af et af numrene er sunget af Fridas real life kvindelige elsker) samt superb cinematografi og spritnye filmiske tekniker og ideer som jeg ikke vil roebe. En varm oplevelse, en storsjaelet film. Maa ikke overses!!! Bered dig taarer og grin (Og en bid kulturel historie) : )

Fakta

Medvirkende
Frida Kahlo Salma Hayek
Diego Rivera Alfred Molina
Leon Trotsky Geoffrey Rush
Tina Modotti Ashley Judd
David Alfaro Siqueiros Antonio Banderas
Nelson Rockefeller Edward Norton
Lupe Marín Valeria Golino
Cristina Kahlo Mía Maestro
Guillermo Kahlo Roger Rees
Matilde Kahlo Patricia Reyes Spíndola
Bag kameraet
Instruktion Julie Taymor
Produktion Lindsay Flickinger, Sarah Green, Nancy Hardin, Salma Hayek, Jay Polstein, Roberto Sneider, Lizz Speed
Manuskript Diane Lake, Gregory Nava, Clancy Sigal, Anna Thomas
Forlæg Hayden Herrera
Fotografi Rodrigo Prieto
Klip Françoise Bonnot
Scenografi Felipe Fernández del Paso
Musik Elliot Goldenthal
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm
Premieredatoer
Biograf 25.12.2002
Dvd 30.07.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 120 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 8.124
Selskab Miramax Films, Lions Gate Films, Handprint Entertainment, Ventanarosa Productions, Trimark Pictures
Biodistributør Constantin Film

Se også...