Lykkevej

Sarah lever tilsyneladende lykkeligt i et velhaverkvarter med sin mand og teenagedatter, indtil manden finder sammen med en yngre kvinde fra sit firma. Sarah må nu flytte ud til mere beskedne kår i Valby. Her møder hun en række nye mennesker, blandt andet den 15 år yngre taxichauffør Robert. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Drama, Komedie
Instruktør Morten Arnfred
Medvirkende Birthe Neumann, Jesper Lohmann, Ditte Gråbøl, Asger Reher
Spilletid 97 min.
Biopremiere 11.04.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Morten Arnfred

(INSTRUKTØR)
Trods blot en lille håndfuld film siden instruktørkarrieres begyndelse i midten af 1970’erne betragtes Morten Arnfreds produktion som et væsentlig bidrag til den realistiske danske filmtradition. Han er ofte blevet fremhævet for sin præcise miljøskildring og troværdige personskarakteristik. Med sin første film i eget navn, 'Johnny...

Anmeldere

Politiken
"...som helhed må filmen betragtes som noget af et folkeligt og personligt comeback for...Morten Arnfred..."

Berlingske
"... hensætter sin tilskuer i et varmt og venligt humør, for med sin generøse skildring af modne menneskers mulighed for at forny sig er den en optimistisk hyldest til en tapper kvinde, som Birthe Neumann gør usædvanlig elskværdig."

Jyllands-Posten
"Forsonlig og overbærende, fuld af humor i sin kærlighed til mennesker, som de nu engang er..."

Information
"Morten Arnfred...får et gedigent vellykket comeback som menneskeklog fortæller og indforstået dansk miljøskildrer."

Ekstra Bladet
"...jeg har kun en skrap anke mod Morten Arnfreds ganske fornøjelige, sympatiske og velspillede film: Historien er alt for tam og forudsigelig."

B.T.
"Arnfreds lune forsvar for os småsære parcelhus-danskere."

Filmland
..."en livsglad film med det dejlige budskab om, at livet aldrig er for kort til at gøre noget nyt..."

Cinemazone
"Lykkevej er ikke nødvendigvis årets film, men det er vel heller ikke så skidt at være den første forårsbebuder, et charmerende bekendtskab med en fremragende hovedrollepræstation."

Brugere

24/09-05Sympatisk lille film
Filmen er en kort og simpel historie, men som reddes af rigtig godt skuespil. Birthe Neumann og Jesper Lohmann er overraskende rigtige gode, og de klæder hinanden rigtig flot.

Der sker ikke det vilde, og filmen er uden nogen store overraskelser, men det er alligevel en rar og sympatisk feel-good movie.

12/09-05En Perle!
Anonym
...underholdende go' Dansk film - fatastisk spilet/instr. Det gør ingen ting den er forudsigelig - det er måske her vi har det ubderholdende - Flot præstation!! Lad os få noget mere af Morten Arnfred!

02/04-05God Film!
Uhyre herligt dansk stykke flot arbejde.
Historien er realistisk, men ikke alvorlig. Den er herlig, dansk, med simpelt henne en så herlig stemning at man bliver helt godt til pas.

Et godt bud på et dansk stykke arbejde!

13/10-03Gammel dansk
Anonym
Historien er som en gammel dansk. Smagen kender vi, og derfor mangler overraskelserne.

"Lykkevej" er en udmærket, dansk film. Men alt for forudsigelig.

27/09-03Helt ærligt
så er jeg blevet forelsket i Birthe Neumann :0)

Hun er sgu så sød som den udtværede ekskone, der bare finder sig i hvad som helst efter at manden har fundet en ny og yngre model.

Men mest elsker jeg - ved filmen vel at mærke - :0) - at den er så hjertehamrende menneskelig, at man får lyst til at synge. En dejlig film med alskens dejlige personligheder, som får en til at indse, at man egentlig er ret menneskelig... :0)

20/05-03Er den ikke bare dansk ???
Anonym
Jeg ha set filmen og synes at den er det hele på en gang. Sjov, alvorlig, kedelig og hverdagsagtig og romantisk.............. man kan se hvilken som helst dansk villavej i denne film . Alle blander sig i alt, og alles og er det ikke sådan det er ..............hold da op hvor har vi travlt med hvad andre gør og ikke gør...........derfor er der nok nogen som bestemt ikke synes om filmen , måske føler de sig ramt. Hvorfor ikke bare tage filmen for hvad det er .... en film

11/05-03Glæder mig til at se den!!
Anonym
HeY Yo!!
Jeg har ikke set den endnu, men glæder mig vildt til at jeg skal det!!
Knuz moi

04/05-03Jeg tager mit eget liv ...
Anonym
... Hvis der ikke snart sker noget nyt i dansk film. Gaaaaaaaab ...

03/05-03En dejlig, dejlig film!
Anonym
I Helsingør har man 1. fredag i hver måned en såkaldt seniorforestilling, hvor alle over 50 år kommer ind for 40 kr. Maj måneds film var "Lykkevej" , og vi var så mange, at der måtte tages to biografsale (af fem) i brug. En stor oplevelse med dette morgenfriske og veloplagte publikum. Og filmen gik lige ind.
Det er rigtigt, at plottet er forudsigeligt og et par af figurerne for "nemme" i karakteren, datteren, gemalen, den intrigante "kommunikationsmedarbejder" (Niels Olsen) osv.
Men ellers er spillet fremragende - i særdeleshed Birthe Neumann. Hun er langt bedre end rollen, som i andre hænder kunne være blevet en hul kliché. Den ellers lidt triste Jens Lohmann er her næsten den mest sammensatte karakter, og Asger Reher er glimrende som tøffelhelten, der endelig træder i karakter og r...

30/04-03den er pisse god
Anonym
det er den bedste dansk film der er blevet lavet.Fakta

Medvirkende
Sarah Birthe Neumann
Robert Jesper Lohmann
Sus Ditte Gråbøl
Bo Asger Reher
Holger Niels Olsen
Jan Claus Bue
Sarahs far Gyrd Løfquist
Bag kameraet
Instruktion Morten Arnfred
Produktion Åke Sandgren, Lars Kjeldgaard
Manuskript Morten Arnfred
Fotografi Dirk Brüel
Scenografi Søren Skjær
Musik Ole Arnfred, Jon Bruland
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Premieredatoer
Biograf 11.04.2003
Dvd 29.10.2003
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2003
Spilletid 97 min.
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 180.474
Selskab Nordisk Film
Biodistributør Nordisk Film
Priser Bodil 2004, Bedste kvindelige hovedrolle
Bodil 2004, Bedste kvindelige birolle
Robert 2004, Årets kvindelige hovedrolle

Se også...